reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

hej dziewczyny :)

Melduję się spod sterty prania od malutkiego. Wczoraj dwie pralki, dzisiaj cztery i jutro ostatnia. Potem już tylko prasowanie - plan jest taki, żeby do piątku być na tip top ze wszystkim. :)
Przynajmniej jest jakiś pożytek z tych afrykańskich upałów. bo dzisiaj jedyne moje wyjście to było na urodzinowy obiad i wracając skoczyliśmy do sklepu.

@LolaLolina @Si.Kat - dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki. Wierzę, że będzie dobrze.

reklama
Wczoraj wieczorem znowu szpital, pojawiło się krwawienie ze śluzem. Szyjka zaczęła się skracać- ma ok 18 mm. Nie przyjęto mnie tylko dlatego, że nigdzie nie było miejsc. Dzisiaj mam już zaklepane, mam dzwonić ok 10.
Podadzą mi sterydy na płucka i jeszcze jakiś drugi lek na skurcze.
No boję się, co tu kryć. Bardzo. To
Trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wieści ale będzie dobrze - musi być ! :*

Melduję się spod sterty prania od malutkiego. Wczoraj dwie pralki, dzisiaj cztery i jutro ostatnia. Potem już tylko prasowanie - plan jest taki, żeby do piątku być na tip top ze wszystkim. :)
Przynajmniej jest jakiś pożytek z tych afrykańskich upałów. bo dzisiaj jedyne moje wyjście to było na urodzinowy obiad i wracając skoczyliśmy do sklepu.

@LolaLolina @Si.Kat - dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki. Wierzę, że będzie dobrze.

No to stoooo lat, stooo lat ! ;) Dużo zdrówka dla Was na tej ostatniej prostej :)

No ładnie Pacusiu !!! Podziwiam Cię za tą Twoja energię :) ja dzisiaj bardziej przypominałam Sida z wyciągniętym jęzorem od tego upalu i pomimo że kupiłam jeszcze kilka mniejszych ciuszkow dla mojego maleństwa które powinnam już wyprac i włożyć do torby to jakoś kompletnie ogarnęła mnie dzisiaj niemoc :)

Podziwiam .. U mnie w mieszkaniu Tak goraca ze nawet bym zelazka nie wlaczyla [emoji14]

Trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wieści ale będzie dobrze - musi być ! :*

No to stoooo lat, stooo lat ! ;) Dużo zdrówka dla Was na tej ostatniej prostej :)

No ładnie Pacusiu !!! Podziwiam Cię za tą Twoja energię :) ja dzisiaj bardziej przypominałam Sida z wyciągniętym jęzorem od tego upalu i pomimo że kupiłam jeszcze kilka mniejszych ciuszkow dla mojego maleństwa które powinnam już wyprac i włożyć do torby to jakoś kompletnie ogarnęła mnie dzisiaj niemoc :)
Dziękuję ❤️
Ja się śmieję, że odpoczywać będę po porodzie. Wtedy pewnie mój dzień i noc będzie upływać na karmieniu i zmianie pieluszek, a M. będzie ogarniał resztę.
a tak serio to moje zacięcie jest podyktowane tym, że liczę się z ryzykiem wakacji w szpitalu od poniedziałku i do tego czasu wszystko musi być gotowe. ☺️

A czemu maja cie juz zostawic w szpitalu ?
Dziękuję [emoji3590]
Ja się śmieję, że odpoczywać będę po porodzie. Wtedy pewnie mój dzień i noc będzie upływać na karmieniu i zmianie pieluszek, a M. będzie ogarniał resztę.
a tak serio to moje zacięcie jest podyktowane tym, że liczę się z ryzykiem wakacji w szpitalu od poniedziałku i do tego czasu wszystko musi być gotowe. [emoji3526]

A czemu maja cie juz zostawic w szpitalu ?
bo ostatnio lekarz mówił, że chce żebym urodziła 17 czerwca (3 tyg. wcześniej z racji cukrzycy), w piątek będę z nim rozmawiać na ktg i badaniu w szpitalu. Zastanawiam się czy zrobi mi też USG, żeby sprawdzić wagę małego, bo o to w tym wszystkim chodzi... :) W poprzedniej ciąży też tak miałam, że w piątek byłam na KTG i badaniu, a w poniedziałek kazał mi się stawić na oddział... tyle, że wtedy w piątek po południu zaczęłam krwawić i na oddział trafiłam jeszcze przed weekendem, a w środę urodziłam.

@Betty93 jesli dobrze pamietam z Twoich wpisów to masz dzisiaj Urodziny.100 lat, a nawet więcej, a przede wszystkim ekspresowego porodu i zdrowiutkiej dzidzi:)
@Si.Kat odezwij sie, daj znak jakis, co u Ciebie?
@LolaLolina mam nadzieje, ze jestes juz zaopiekowana.Trzymam kciuki.

Ja nastawiłam dzisiaj druga pralke ciuszkow.Powoli gromadze apteczne sprawy.Dziewczyny kupilam linomag do pupy, olejek do kapieli- emolient.Co jeszcze potrzebuje z takich rzeczy, mam pustke w glowie.Aaa kupilam jeszcze pieluszki 1 pampers.Właśnie, jakie kupujecie 0 czy 1? Mam mokre chusteczki i o czym zapomnialam jeszcze???:oo:

Planuję jutro w końcu wyprać ubranka.
Ale nie wiem, kiedy je wyprasuję, bo dopóki jest taki skwar, to nie chcę sobie mieszkania nagrzewać, bo jest fajnie chłodno. A chciałabym już sobie spakować do torby to, co na pewno pojedzie do szpitala.

reklama
@Betty93 jesli dobrze pamietam z Twoich wpisów to masz dzisiaj Urodziny.100 lat, a nawet więcej, a przede wszystkim ekspresowego porodu i zdrowiutkiej dzidzi:)
@Si.Kat odezwij sie, daj znak jakis, co u Ciebie?
@LolaLolina mam nadzieje, ze jestes juz zaopiekowana.Trzymam kciuki.

Ja nastawiłam dzisiaj druga pralke ciuszkow.Powoli gromadze apteczne sprawy.Dziewczyny kupilam linomag do pupy, olejek do kapieli- emolient.Co jeszcze potrzebuje z takich rzeczy, mam pustke w glowie.Aaa kupilam jeszcze pieluszki 1 pampers.Właśnie, jakie kupujecie 0 czy 1? Mam mokre chusteczki i o czym zapomnialam jeszcze???:oo:

Dziękuję, Kochana [emoji8][emoji8] Oby życzenia się spełniły [emoji5][emoji1374]

@Myslniczek chodzi Ci o rzeczy do szpitala czy ogólnie co trzeba mieć z takich apteczno-higienicznych? :)

Do góry