reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

hej dziewczyny :)

Melduję się spod sterty prania od malutkiego. Wczoraj dwie pralki, dzisiaj cztery i jutro ostatnia. Potem już tylko prasowanie - plan jest taki, żeby do piątku być na tip top ze wszystkim. :)
Przynajmniej jest jakiś pożytek z tych afrykańskich upałów. bo dzisiaj jedyne moje wyjście to było na urodzinowy obiad i wracając skoczyliśmy do sklepu.

@LolaLolina @Si.Kat - dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki. Wierzę, że będzie dobrze.

reklama
Wczoraj wieczorem znowu szpital, pojawiło się krwawienie ze śluzem. Szyjka zaczęła się skracać- ma ok 18 mm. Nie przyjęto mnie tylko dlatego, że nigdzie nie było miejsc. Dzisiaj mam już zaklepane, mam dzwonić ok 10.
Podadzą mi sterydy na płucka i jeszcze jakiś drugi lek na skurcze.
No boję się, co tu kryć. Bardzo. To
Trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wieści ale będzie dobrze - musi być ! :*

Melduję się spod sterty prania od malutkiego. Wczoraj dwie pralki, dzisiaj cztery i jutro ostatnia. Potem już tylko prasowanie - plan jest taki, żeby do piątku być na tip top ze wszystkim. :)
Przynajmniej jest jakiś pożytek z tych afrykańskich upałów. bo dzisiaj jedyne moje wyjście to było na urodzinowy obiad i wracając skoczyliśmy do sklepu.

@LolaLolina @Si.Kat - dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki. Wierzę, że będzie dobrze.

No to stoooo lat, stooo lat ! ;) Dużo zdrówka dla Was na tej ostatniej prostej :)

No ładnie Pacusiu !!! Podziwiam Cię za tą Twoja energię :) ja dzisiaj bardziej przypominałam Sida z wyciągniętym jęzorem od tego upalu i pomimo że kupiłam jeszcze kilka mniejszych ciuszkow dla mojego maleństwa które powinnam już wyprac i włożyć do torby to jakoś kompletnie ogarnęła mnie dzisiaj niemoc :)

Podziwiam .. U mnie w mieszkaniu Tak goraca ze nawet bym zelazka nie wlaczyla [emoji14]

Trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wieści ale będzie dobrze - musi być ! :*

No to stoooo lat, stooo lat ! ;) Dużo zdrówka dla Was na tej ostatniej prostej :)

No ładnie Pacusiu !!! Podziwiam Cię za tą Twoja energię :) ja dzisiaj bardziej przypominałam Sida z wyciągniętym jęzorem od tego upalu i pomimo że kupiłam jeszcze kilka mniejszych ciuszkow dla mojego maleństwa które powinnam już wyprac i włożyć do torby to jakoś kompletnie ogarnęła mnie dzisiaj niemoc :)
Dziękuję ❤️
Ja się śmieję, że odpoczywać będę po porodzie. Wtedy pewnie mój dzień i noc będzie upływać na karmieniu i zmianie pieluszek, a M. będzie ogarniał resztę.
a tak serio to moje zacięcie jest podyktowane tym, że liczę się z ryzykiem wakacji w szpitalu od poniedziałku i do tego czasu wszystko musi być gotowe. ☺️

A czemu maja cie juz zostawic w szpitalu ?
Dziękuję [emoji3590]
Ja się śmieję, że odpoczywać będę po porodzie. Wtedy pewnie mój dzień i noc będzie upływać na karmieniu i zmianie pieluszek, a M. będzie ogarniał resztę.
a tak serio to moje zacięcie jest podyktowane tym, że liczę się z ryzykiem wakacji w szpitalu od poniedziałku i do tego czasu wszystko musi być gotowe. [emoji3526]

A czemu maja cie juz zostawic w szpitalu ?
bo ostatnio lekarz mówił, że chce żebym urodziła 17 czerwca (3 tyg. wcześniej z racji cukrzycy), w piątek będę z nim rozmawiać na ktg i badaniu w szpitalu. Zastanawiam się czy zrobi mi też USG, żeby sprawdzić wagę małego, bo o to w tym wszystkim chodzi... :) W poprzedniej ciąży też tak miałam, że w piątek byłam na KTG i badaniu, a w poniedziałek kazał mi się stawić na oddział... tyle, że wtedy w piątek po południu zaczęłam krwawić i na oddział trafiłam jeszcze przed weekendem, a w środę urodziłam.

@Betty93 jesli dobrze pamietam z Twoich wpisów to masz dzisiaj Urodziny.100 lat, a nawet więcej, a przede wszystkim ekspresowego porodu i zdrowiutkiej dzidzi:)
@Si.Kat odezwij sie, daj znak jakis, co u Ciebie?
@LolaLolina mam nadzieje, ze jestes juz zaopiekowana.Trzymam kciuki.

Ja nastawiłam dzisiaj druga pralke ciuszkow.Powoli gromadze apteczne sprawy.Dziewczyny kupilam linomag do pupy, olejek do kapieli- emolient.Co jeszcze potrzebuje z takich rzeczy, mam pustke w glowie.Aaa kupilam jeszcze pieluszki 1 pampers.Właśnie, jakie kupujecie 0 czy 1? Mam mokre chusteczki i o czym zapomnialam jeszcze???:oo:

Planuję jutro w końcu wyprać ubranka.
Ale nie wiem, kiedy je wyprasuję, bo dopóki jest taki skwar, to nie chcę sobie mieszkania nagrzewać, bo jest fajnie chłodno. A chciałabym już sobie spakować do torby to, co na pewno pojedzie do szpitala.

reklama
@Betty93 jesli dobrze pamietam z Twoich wpisów to masz dzisiaj Urodziny.100 lat, a nawet więcej, a przede wszystkim ekspresowego porodu i zdrowiutkiej dzidzi:)
@Si.Kat odezwij sie, daj znak jakis, co u Ciebie?
@LolaLolina mam nadzieje, ze jestes juz zaopiekowana.Trzymam kciuki.

Ja nastawiłam dzisiaj druga pralke ciuszkow.Powoli gromadze apteczne sprawy.Dziewczyny kupilam linomag do pupy, olejek do kapieli- emolient.Co jeszcze potrzebuje z takich rzeczy, mam pustke w glowie.Aaa kupilam jeszcze pieluszki 1 pampers.Właśnie, jakie kupujecie 0 czy 1? Mam mokre chusteczki i o czym zapomnialam jeszcze???:oo:

Dziękuję, Kochana [emoji8][emoji8] Oby życzenia się spełniły [emoji5][emoji1374]

@Myslniczek chodzi Ci o rzeczy do szpitala czy ogólnie co trzeba mieć z takich apteczno-higienicznych? :)

Do góry