reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ale tu dzisiaj cicho o_O

Ja dziś po trzecim prenatalnym i u maluszka wszystko w najlepszym porządku. :)
Waży 1445g i termin z USG mam na 1 lipca.
Dzisiaj pierwszy raz poruszałam z lekarzem temat porodu i wstępnie szykujemy się na sn, a w razie jakby nie postępował to cc bez zwlekania bo miałam ciężki pierwszy poród. Dodatkowo ustaliliśmy, że w razie konieczności nacięcia krocza, będę do tego znieczulona (nie wiedziałam, że jest taka możliwość). Ogólnie bardzo mnie lekarz uspokoił odnośnie porodu i omówiliśmy go od strony techniczno-personelowej. Czyli jakby położne mnie zbywały czy odsyłały to mam dzwonić do mojego gina, który jest ordynatorem w szpitalu gdzie będę rodzić i nie dopuści do sytuacji jaką miałam kiedyś (kiedy położna twierdziła, że wcale nie rodzę).
Betty93 świetne, pozytywne wieści.Bardzo ladna waga malutkiego.Super ze pogadaliscie o porodzie.Rozumiem, ze bedziesz miala w razie cos skierowanie na cc, ale podejmiesz sie sn na poczatku? Ktory ty t.c. jesteś?

reklama
Ja też chętna na spotkanie, ale u mnie ciężko z czasem. Więc Wy dogadajcie termin, a ja zobaczę, czy mi się uda przyjechać z Krakowa.

Betty93 świetne, pozytywne wieści.Bardzo ladna waga malutkiego.Super ze pogadaliscie o porodzie.Rozumiem, ze bedziesz miala w razie cos skierowanie na cc, ale podejmiesz sie sn na poczatku? Ktory ty t.c. jesteś?
Dzisiaj z USG wyszedł 30tc +1 :)
Co do porodu, to chyba nie będę miała skierowania na cc, tylko po prostu w razie potrzeby zarządzi to mój lekarz, który szefuje w szpitalu. No chyba, że waga małego będzie powyżej 4kg to wtedy będzie to już bezwzględne wskazanie do cięcia.

Ale tu dzisiaj cicho o_O

Ja dziś po trzecim prenatalnym i u maluszka wszystko w najlepszym porządku. :)
Waży 1445g i termin z USG mam na 1 lipca.
Dzisiaj pierwszy raz poruszałam z lekarzem temat porodu i wstępnie szykujemy się na sn, a w razie jakby nie postępował to cc bez zwlekania bo miałam ciężki pierwszy poród. Dodatkowo ustaliliśmy, że w razie konieczności nacięcia krocza, będę do tego znieczulona (nie wiedziałam, że jest taka możliwość). Ogólnie bardzo mnie lekarz uspokoił odnośnie porodu i omówiliśmy go od strony techniczno-personelowej. Czyli jakby położne mnie zbywały czy odsyłały to mam dzwonić do mojego gina, który jest ordynatorem w szpitalu gdzie będę rodzić i nie dopuści do sytuacji jaką miałam kiedyś (kiedy położna twierdziła, że wcale nie rodzę).
Ale byku już [emoji14]

To czekam na zdanie reszty dziewczyn o spitkaniu ;) moze cos ugadamy ;)

Ale byku już
emoji14.png

To czekam na zdanie reszty dziewczyn o spitkaniu ;) moze cos ugadamy ;)
Mały tak rośnie, że chyba pora zagęścić ruchy z wyprawką bo jeszcze Nas zaskoczy w czerwcu. :D Po świętach już chyba zwolni się łóżeczko po córce to będziemy robić przemeblowanie w sypialni. :)

Dzisiaj z USG wyszedł 30tc +1 :)
Co do porodu, to chyba nie będę miała skierowania na cc, tylko po prostu w razie potrzeby zarządzi to mój lekarz, który szefuje w szpitalu. No chyba, że waga małego będzie powyżej 4kg to wtedy będzie to już bezwzględne wskazanie do cięcia.
Wow wkroczyłas w 30 tydzień.Brzmi i wyglada juz tak naprawde magicznie❣Oby tak dalej sie trzymaj!

Betty super ze masz wsparcie w swoim lekarzu.

Piękna waga maluszka.

Ciekawe czy moja panna też dorówna wagowo rodzenstwu czy będzie łaskawsza. Czas pokaże...

reklama
Do góry