Betty93 świetne, pozytywne wieści.Bardzo ladna waga malutkiego.Super ze pogadaliscie o porodzie.Rozumiem, ze bedziesz miala w razie cos skierowanie na cc, ale podejmiesz sie sn na poczatku? Ktory ty t.c. jesteś?Ale tu dzisiaj cicho
Ja dziś po trzecim prenatalnym i u maluszka wszystko w najlepszym porządku.
Waży 1445g i termin z USG mam na 1 lipca.
Dzisiaj pierwszy raz poruszałam z lekarzem temat porodu i wstępnie szykujemy się na sn, a w razie jakby nie postępował to cc bez zwlekania bo miałam ciężki pierwszy poród. Dodatkowo ustaliliśmy, że w razie konieczności nacięcia krocza, będę do tego znieczulona (nie wiedziałam, że jest taka możliwość). Ogólnie bardzo mnie lekarz uspokoił odnośnie porodu i omówiliśmy go od strony techniczno-personelowej. Czyli jakby położne mnie zbywały czy odsyłały to mam dzwonić do mojego gina, który jest ordynatorem w szpitalu gdzie będę rodzić i nie dopuści do sytuacji jaką miałam kiedyś (kiedy położna twierdziła, że wcale nie rodzę).
reklama
Betty93
Fanka BB :)
Dzisiaj z USG wyszedł 30tc +1Betty93 świetne, pozytywne wieści.Bardzo ladna waga malutkiego.Super ze pogadaliscie o porodzie.Rozumiem, ze bedziesz miala w razie cos skierowanie na cc, ale podejmiesz sie sn na poczatku? Ktory ty t.c. jesteś?
Co do porodu, to chyba nie będę miała skierowania na cc, tylko po prostu w razie potrzeby zarządzi to mój lekarz, który szefuje w szpitalu. No chyba, że waga małego będzie powyżej 4kg to wtedy będzie to już bezwzględne wskazanie do cięcia.
U
użytkownik 902
Gość
U mnie powtórka z rozrywki, po świętach idę do szpitala zakładać pessar:/
Myslniczek
Ale byku już [emoji14]Ale tu dzisiaj cicho
Ja dziś po trzecim prenatalnym i u maluszka wszystko w najlepszym porządku.
Waży 1445g i termin z USG mam na 1 lipca.
Dzisiaj pierwszy raz poruszałam z lekarzem temat porodu i wstępnie szykujemy się na sn, a w razie jakby nie postępował to cc bez zwlekania bo miałam ciężki pierwszy poród. Dodatkowo ustaliliśmy, że w razie konieczności nacięcia krocza, będę do tego znieczulona (nie wiedziałam, że jest taka możliwość). Ogólnie bardzo mnie lekarz uspokoił odnośnie porodu i omówiliśmy go od strony techniczno-personelowej. Czyli jakby położne mnie zbywały czy odsyłały to mam dzwonić do mojego gina, który jest ordynatorem w szpitalu gdzie będę rodzić i nie dopuści do sytuacji jaką miałam kiedyś (kiedy położna twierdziła, że wcale nie rodzę).
To czekam na zdanie reszty dziewczyn o spitkaniu moze cos ugadamy
Betty93
Dobrze, że już coraz bliżej końca. Zawsze ta ostatnia prosta daje popalić. Mam nadzieję, że u Ciebie już potem wszystko będzie dobrze.U mnie powtórka z rozrywki, po świętach idę do szpitala zakładać pessar:/
Betty93
Mały tak rośnie, że chyba pora zagęścić ruchy z wyprawką bo jeszcze Nas zaskoczy w czerwcu. Po świętach już chyba zwolni się łóżeczko po córce to będziemy robić przemeblowanie w sypialni.Ale byku już
To czekam na zdanie reszty dziewczyn o spitkaniu moze cos ugadamy
Wow wkroczyłas w 30 tydzień.Brzmi i wyglada juz tak naprawde magicznie❣Oby tak dalej sie trzymaj!Dzisiaj z USG wyszedł 30tc +1
Co do porodu, to chyba nie będę miała skierowania na cc, tylko po prostu w razie potrzeby zarządzi to mój lekarz, który szefuje w szpitalu. No chyba, że waga małego będzie powyżej 4kg to wtedy będzie to już bezwzględne wskazanie do cięcia.
reklama
jagódka juz blizej niz dalej.Wszystko przetrzymamy i musimy mysleć pozytywnie!Jeszcze trocheU mnie powtórka z rozrywki, po świętach idę do szpitala zakładać pessar:/