reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ale tu dzisiaj cicho o_O

Ja dziś po trzecim prenatalnym i u maluszka wszystko w najlepszym porządku. :)
Waży 1445g i termin z USG mam na 1 lipca.
Dzisiaj pierwszy raz poruszałam z lekarzem temat porodu i wstępnie szykujemy się na sn, a w razie jakby nie postępował to cc bez zwlekania bo miałam ciężki pierwszy poród. Dodatkowo ustaliliśmy, że w razie konieczności nacięcia krocza, będę do tego znieczulona (nie wiedziałam, że jest taka możliwość). Ogólnie bardzo mnie lekarz uspokoił odnośnie porodu i omówiliśmy go od strony techniczno-personelowej. Czyli jakby położne mnie zbywały czy odsyłały to mam dzwonić do mojego gina, który jest ordynatorem w szpitalu gdzie będę rodzić i nie dopuści do sytuacji jaką miałam kiedyś (kiedy położna twierdziła, że wcale nie rodzę).
Betty93 świetne, pozytywne wieści.Bardzo ladna waga malutkiego.Super ze pogadaliscie o porodzie.Rozumiem, ze bedziesz miala w razie cos skierowanie na cc, ale podejmiesz sie sn na poczatku? Ktory ty t.c. jesteś?

reklama
Ja też chętna na spotkanie, ale u mnie ciężko z czasem. Więc Wy dogadajcie termin, a ja zobaczę, czy mi się uda przyjechać z Krakowa.

Betty93 świetne, pozytywne wieści.Bardzo ladna waga malutkiego.Super ze pogadaliscie o porodzie.Rozumiem, ze bedziesz miala w razie cos skierowanie na cc, ale podejmiesz sie sn na poczatku? Ktory ty t.c. jesteś?
Dzisiaj z USG wyszedł 30tc +1 :)
Co do porodu, to chyba nie będę miała skierowania na cc, tylko po prostu w razie potrzeby zarządzi to mój lekarz, który szefuje w szpitalu. No chyba, że waga małego będzie powyżej 4kg to wtedy będzie to już bezwzględne wskazanie do cięcia.

Ale tu dzisiaj cicho o_O

Ja dziś po trzecim prenatalnym i u maluszka wszystko w najlepszym porządku. :)
Waży 1445g i termin z USG mam na 1 lipca.
Dzisiaj pierwszy raz poruszałam z lekarzem temat porodu i wstępnie szykujemy się na sn, a w razie jakby nie postępował to cc bez zwlekania bo miałam ciężki pierwszy poród. Dodatkowo ustaliliśmy, że w razie konieczności nacięcia krocza, będę do tego znieczulona (nie wiedziałam, że jest taka możliwość). Ogólnie bardzo mnie lekarz uspokoił odnośnie porodu i omówiliśmy go od strony techniczno-personelowej. Czyli jakby położne mnie zbywały czy odsyłały to mam dzwonić do mojego gina, który jest ordynatorem w szpitalu gdzie będę rodzić i nie dopuści do sytuacji jaką miałam kiedyś (kiedy położna twierdziła, że wcale nie rodzę).
Ale byku już [emoji14]

To czekam na zdanie reszty dziewczyn o spitkaniu ;) moze cos ugadamy ;)

Ale byku już
emoji14.png

To czekam na zdanie reszty dziewczyn o spitkaniu ;) moze cos ugadamy ;)
Mały tak rośnie, że chyba pora zagęścić ruchy z wyprawką bo jeszcze Nas zaskoczy w czerwcu. :D Po świętach już chyba zwolni się łóżeczko po córce to będziemy robić przemeblowanie w sypialni. :)

Dzisiaj z USG wyszedł 30tc +1 :)
Co do porodu, to chyba nie będę miała skierowania na cc, tylko po prostu w razie potrzeby zarządzi to mój lekarz, który szefuje w szpitalu. No chyba, że waga małego będzie powyżej 4kg to wtedy będzie to już bezwzględne wskazanie do cięcia.
Wow wkroczyłas w 30 tydzień.Brzmi i wyglada juz tak naprawde magicznie❣Oby tak dalej sie trzymaj!

Betty super ze masz wsparcie w swoim lekarzu.

Piękna waga maluszka.

Ciekawe czy moja panna też dorówna wagowo rodzenstwu czy będzie łaskawsza. Czas pokaże...

reklama
Do góry