reklama
Myslniczek
Fanka BB :)
Mam nadzieje ze i mój sie przełamieJa miałam takie obawy w poprzedniej ciąży ale mój mąż sobie świetnie poradził. Już pierwszego dnia po porodzie trzymał w rękach córkę i się wcale nie bał. Instynkt zrobił swoje
Tak niektorzy maja problem z noszeniem takich noworodków, moja mama moich synków bala sie trzymac na poczatku, a przeciez mnie i siostre nosiła Wolała na poduszce trzemać.Mój mąż ma duże spracowane dłonie bo prowadzimy gospodarstwo rolne i dodatkowo pracuje w lesie któregoś dnia się śmiał że małej w ogóle nie będzie brał na ręce bo nie będzie jej czuł.
Iwona dobrze , ze w porę zauważone.Bedzie dobrze,leż czytaj pisz do nas i odpoczywaj
Natalliiaaa
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny u mnie obecnie 28 tydzień. Od jakoś 2 tyg mam bóle głowy osłabienie nic mi się nie chce. Do tej pory było ok. Jak się czujecie?
Iwona 1986
Zaangażowana w BB
Byłam na usg, szyjka dalej 20 mm ale zaczęła się otwierać, hemoglobiny spadła z 12,1 na 10,3 i biorę codziennie żelazo, czekam na ktgTak niektorzy maja problem z noszeniem takich noworodków, moja mama moich synków bala sie trzymac na poczatku, a przeciez mnie i siostre nosiła Wolała na poduszce trzemać.
Iwona dobrze , ze w porę zauważone.Bedzie dobrze,leż czytaj pisz do nas i odpoczywaj
slodkatrojeczka
27+4, czuję się dobrze, tylko macica się stawia.Hej dziewczyny u mnie obecnie 28 tydzień. Od jakoś 2 tyg mam bóle głowy osłabienie nic mi się nie chce. Do tej pory było ok. Jak się czujecie?
Betty93
Trzymam kciuki, żeby maleństwo jak najdłużej było w brzuszku.Byłam na usg, szyjka dalej 20 mm ale zaczęła się otwierać, hemoglobiny spadła z 12,1 na 10,3 i biorę codziennie żelazo, czekam na ktg
Na pewno będzie dobrze! Ja w poprzedniej ciąży chodziłam z rozwarciem na 2cm, a urodziłam po terminie 4kg dziewczynkę (chociaż każdy wątpił, że donoszę do końca). Mamy mają super moc.
reklama
Betty93
Zazdroszczę, ja problem z migrenami mam od dziecka, a w każdej ciąży się nasilają i mam "mgrenowe maratony" trwające kilka dni - wtedy jestem wyjęta z życia.Dopóki wody nie odejdą to dziecko jest bezpieczne kciuki żeby było ok
Ja 29+2 i migren mam mniej niż przed ciąża, mimo choroby ale jak złapią to umrem w butach
Co do skurczy przepowiadających to gdzieś tak od 26tc się u mnie pojawiły. Czasem bywają bolesne i wtedy zaczyna mi się przypominać co to poród.
Swoją drogą jakie macie nastawienie do porodu? Entuzjazm i oczekiwanie czy paniczny strach? Bo szczerze ja sobie tego nie wyobrażam, tak bardzo się boję. Niestety pierwszy poród strasznie mnie "doświadczył" bo trwał 12h i trochę było komplikacji, a połóg to był dramat bo niemal przez 3 tygodnie miałam problem z chodzeniem i siedzeniem przez szycie.
Obecnie lekarz skłania się ku porodzie sn, wiem, że taki jest najzdrowszy dla dziecka i mówi się, że cc to dopiero jest bolesne, ale jak urodziłam córkę to kobiety po cc już dawno odzyskały sprawność, a ja żeby przejść kawałek to musiałam się trzymać ściany, albo tego szpitalnego wózko-łóżeczka...