reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

No my tez narazie mamy dostawke do sypialni. No ale komode musze kupić bo nie mam nigdzie miejsca na rzeczy malego :p.
U nas mały zamieszka w sypialni. A jakoś koło roku będziemy kombinować z pokojem. Poki co dzieci mają duży, wspólny. Ale i tak trzeba ich rozdzielić, bo to już ten wiek. Pewnie my przeniesiemy się na dół. Pokoi starczy pozostaje tylko wojna o to, kto gdzie [emoji23] Szafę dla malucha mam, miejsce na łóżeczko już zrobiliśmy. Zastanawiam się tylko gdzie wstawimy łóżeczko w salonie, jedyne miejsce jest aktualnie przy oknie a to odpada.
My mamy wolny pokój, ogromny zreszta, który na dzień dzisiejszy nazywany technicznym, służy jako suszarnia i prasowalnia a czasami siłownia :p Myśle o chicco baby hug do sypialni, ale pokój chcemy wyremontować i zrobić Maleństwu, bo boimy się, ze jak pojawi się dziecko to już w ogóle nie damy rady i finansowo i fizycznie... I tak już zostaniemy z tym pokojem technicznym i z dzieckiem w sypialni :D

reklama
My damy maluszka na pierwsze miesiące do nas do sypialni (kupiliśmy kołyskę) a później przeniesiemy go do pokoju córki i wtedy będzie trzeba przemeblowanie robić. Jej kupimy dorosłe łóżko żeby oddała bratu swoje łóżeczko :) i na pewno jeszcze komode będziemy musieli dokupić bo ciężko będzie się pomieścić. W ciągu dnia planuję trzymać kołyskę w salonie.

U nas też Maleństwo bedzie w sypialni. Po okolo roku z garażu zrobimy salon, z salonu sypialnie dla nas, a nasza sypialnie oddamy dziecku [emoji16]
Jest jeszcze opcja zamiany piętrami z rodzicami, bo maja 4 pokoje a my póki co dwa [emoji39] teraz jest nam wygodniej bo po schodach nie trzeba chodzić [emoji6]

Ja mam taką komode plus baby, jest fajna, tylko szara farba trochę złazi i żałuję, że nie kupiliśmy białej. Do kompletu łóżeczko,skrzynia na zabawki i stolik z krzesełkami.
1_max.jpeg

Hej u nas malutki tez bedzie w sypialni z nami jak najdluzej. Pozniej chyba chlopcow damy do wspolnego pokoju,czyli naszej sypialni ( jest wieksza od ich pokojow), nasza sypialnie do ktoregos z tych mniejszych pokojow i malemu ktorys pokoj zostanie.Szczerze to szkoda mi troche chlopcow z osobnych dawac do wspolnego pokoju.Kazdy ma swoje terytorium teraz ehh.Moglibysmy z mezem do salonu sie przeniesc, ale tam jest tez aneks kuchenny.Gdyby ta kuchnia byla oddzielna, marzenie...Ja jeszcze nie kupilam nic z tych powiedzmy rzeczy o wiekszym gabarycie.Łóżeczko planuje,albo z Ikei albo z Vox meble( tu mozna go pozniej na tapczanik przerobic).Jesli chodzi o wozek to planuje kupic Baby Joger City Mini 4 W i w ten weekend sa targi w sklepie Świat Dziecka.Ten sklep jest w Warszawie, tu mieszkamy.Jak ktoras z dziewczyn jest stad albo z okolic to moze warto tam zajrzec. Ma byc duzo marek w promocjach, maja byc rozne porady, a nawet usg, na ktore wczesniej trwaja zapisy.Ja sie wybieram w kazdym razie.Mam nadzieje,ze uda mi sie ten wozek zamowic. Ja do tej pory kupilam troche ciuszkow, z H&M glownie.Pościel, ze dwie zmiany poszew, jedno przescieradelko plus ochraniacz gumowy na materac, rozek i ze 3 kocyki.Widze , ze niektore z Was maja juz pokaźne wyprawki.Musze sie zabrac do roboty, poki sila jest na lażenie jeszcze

Ja z wyprawki kupiłam tylko trochę ciuszków z f&f i tkmax’a, jeden kocyk bawełniany i tyle .. wiec tak naprawdę nie mam nic wózek wybraliśmy i planujemy kupić w kwietniu, a łóżeczko kupują nam rodzice. Polecicie jakis fajny sklep internetowy z ładna ale nie za droga pościelą?

Ja z wyprawki kupiłam tylko trochę ciuszków z f&f i tkmax’a, jeden kocyk bawełniany i tyle .. wiec tak naprawdę nie mam nic wózek wybraliśmy i planujemy kupić w kwietniu, a łóżeczko kupują nam rodzice. Polecicie jakis fajny sklep internetowy z ładna ale nie za droga pościelą?
To praktycznie jestesmy w tej samej sytuacji
Jesli chodzi o posciel ja kupowalam w sklepie stacjonarnym, tym Swiecie Dziecka, o ktorym wczesniej wspominalam.Maja tez sklep internetowy.Kupilam kołderke w rozm.100 x135 i poduszke 40x 60 , do tego juz tam pasujace rozm. Poszewki. Pochwale sie jaki fajny komplet kupilam z motywem kroliczka.W zestawie jest ochraniacz na lozeczko i te uszy na pierwszym zdjeciu beda za glowa maluszka.To co na drugim zdjeciu to wierzch poszwy na kolderke.

Ja narazie z większych gabarytów, tylko łóżeczko 140/70 z możliwością zmiany w tapczanik, wózka brak, mebli póki co szukam.. ciuszków trochę mam z ff, smyka i 5 10 15, bo były promocje ostatnio. U nas w Gliwicach w ten week targi for kids czyj skos tak, planuje się wybrać...ale czas i moc pokażą czy dojadę :p co do pościeli kupiłam w smyku za 40 zł z 140, ale to będzie na kiedyś, bo wszyscy znajomi mówią ze małe dziecko nie śpi na poduszce i pod kołdra, musi mieć płasko i być przykryte kocykiem albo pieluszka, szczególnie ze mu rodzimy w sam środek lata Ja czekam na wypłatę i planuje kupić, wannę, stojak, prześcieradła x2, ochraniacz na materac, termometr na podczerwień i narazie tyle, reszta za miesiąc.. a rzeczy gabarytowe z oszczędności no i nie ukrywam ze liczę na pomoc dziadków, szczególnie ze od strony mojego narzeczonego to pierwsza wnuczka ale zobaczymy jak to będzie :)

To praktycznie jestesmy w tej samej sytuacji
Jesli chodzi o posciel ja kupowalam w sklepie stacjonarnym, tym Swiecie Dziecka, o ktorym wczesniej wspominalam.Maja tez sklep internetowy.Kupilam kołderke w rozm.100 x135 i poduszke 40x 60 , do tego juz tam pasujace rozm. Poszewki. Pochwale sie jaki fajny komplet kupilam z motywem kroliczka.W zestawie jest ochraniacz na lozeczko i te uszy na pierwszym zdjeciu beda za glowa maluszka.To co na drugim zdjeciu to wierzch poszwy na kolderke.

Niestety chyba nie radze sobie z moim tel. nie moge wstawic zdjec, gdyz maja za duzy rozmiar.Nie mam pojecia jak je zmniejszyc.;/ Jaj cos wymysle to wstawie.Generalnie poszwy kupowalam tam gdzie posciel.Ikea ma juz np inne rozmiary troche.

reklama
Ja narazie z większych gabarytów, tylko łóżeczko 140/70 z możliwością zmiany w tapczanik, wózka brak, mebli póki co szukam.. ciuszków trochę mam z ff, smyka i 5 10 15, bo były promocje ostatnio. U nas w Gliwicach w ten week targi for kids czyj skos tak, planuje się wybrać...ale czas i moc pokażą czy dojadę :p co do pościeli kupiłam w smyku za 40 zł z 140, ale to będzie na kiedyś, bo wszyscy znajomi mówią ze małe dziecko nie śpi na poduszce i pod kołdra, musi mieć płasko i być przykryte kocykiem albo pieluszka, szczególnie ze mu rodzimy w sam środek lata Ja czekam na wypłatę i planuje kupić, wannę, stojak, prześcieradła x2, ochraniacz na materac, termometr na podczerwień i narazie tyle, reszta za miesiąc.. a rzeczy gabarytowe z oszczędności no i nie ukrywam ze liczę na pomoc dziadków, szczególnie ze od strony mojego narzeczonego to pierwsza wnuczka ale zobaczymy jak to będzie :)
Tak wlasnie mialam dodac, ze oprocz ochraniacza to malo uzyje na poczatkek pewnie.Na razie kocyk, lub spiworek.Ciagle chodzi mi po glowie jeszcze cos do kapania w sensie jakas wanienka, ten katarek, nawilzacz powietrza, ze dwa reczniczki i oczywiscie jakas torba do szpitala Nie mam pojecia czy taka na kolkach mala( moglabym ja sama wtedy ciagnac), czy taka sportowa, czy dla dziecka oddzielnie i dla mnie oddzielna...? Przy pierwszym porodzie prawie 9 lat temu to jyz szczerze malo pamietam w co ja spakowana bylam...

Do góry