reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

No my tez narazie mamy dostawke do sypialni. No ale komode musze kupić bo nie mam nigdzie miejsca na rzeczy malego :p.
U nas mały zamieszka w sypialni. A jakoś koło roku będziemy kombinować z pokojem. Poki co dzieci mają duży, wspólny. Ale i tak trzeba ich rozdzielić, bo to już ten wiek. Pewnie my przeniesiemy się na dół. Pokoi starczy pozostaje tylko wojna o to, kto gdzie [emoji23] Szafę dla malucha mam, miejsce na łóżeczko już zrobiliśmy. Zastanawiam się tylko gdzie wstawimy łóżeczko w salonie, jedyne miejsce jest aktualnie przy oknie a to odpada.
My mamy wolny pokój, ogromny zreszta, który na dzień dzisiejszy nazywany technicznym, służy jako suszarnia i prasowalnia a czasami siłownia :p Myśle o chicco baby hug do sypialni, ale pokój chcemy wyremontować i zrobić Maleństwu, bo boimy się, ze jak pojawi się dziecko to już w ogóle nie damy rady i finansowo i fizycznie... I tak już zostaniemy z tym pokojem technicznym i z dzieckiem w sypialni :D

reklama
My damy maluszka na pierwsze miesiące do nas do sypialni (kupiliśmy kołyskę) a później przeniesiemy go do pokoju córki i wtedy będzie trzeba przemeblowanie robić. Jej kupimy dorosłe łóżko żeby oddała bratu swoje łóżeczko :) i na pewno jeszcze komode będziemy musieli dokupić bo ciężko będzie się pomieścić. W ciągu dnia planuję trzymać kołyskę w salonie.

U nas też Maleństwo bedzie w sypialni. Po okolo roku z garażu zrobimy salon, z salonu sypialnie dla nas, a nasza sypialnie oddamy dziecku [emoji16]
Jest jeszcze opcja zamiany piętrami z rodzicami, bo maja 4 pokoje a my póki co dwa [emoji39] teraz jest nam wygodniej bo po schodach nie trzeba chodzić [emoji6]

Ja mam taką komode plus baby, jest fajna, tylko szara farba trochę złazi i żałuję, że nie kupiliśmy białej. Do kompletu łóżeczko,skrzynia na zabawki i stolik z krzesełkami.
1_max.jpeg

Hej u nas malutki tez bedzie w sypialni z nami jak najdluzej. Pozniej chyba chlopcow damy do wspolnego pokoju,czyli naszej sypialni ( jest wieksza od ich pokojow), nasza sypialnie do ktoregos z tych mniejszych pokojow i malemu ktorys pokoj zostanie.Szczerze to szkoda mi troche chlopcow z osobnych dawac do wspolnego pokoju.Kazdy ma swoje terytorium teraz ehh.Moglibysmy z mezem do salonu sie przeniesc, ale tam jest tez aneks kuchenny.Gdyby ta kuchnia byla oddzielna, marzenie...Ja jeszcze nie kupilam nic z tych powiedzmy rzeczy o wiekszym gabarycie.Łóżeczko planuje,albo z Ikei albo z Vox meble( tu mozna go pozniej na tapczanik przerobic).Jesli chodzi o wozek to planuje kupic Baby Joger City Mini 4 W i w ten weekend sa targi w sklepie Świat Dziecka.Ten sklep jest w Warszawie, tu mieszkamy.Jak ktoras z dziewczyn jest stad albo z okolic to moze warto tam zajrzec. Ma byc duzo marek w promocjach, maja byc rozne porady, a nawet usg, na ktore wczesniej trwaja zapisy.Ja sie wybieram w kazdym razie.Mam nadzieje,ze uda mi sie ten wozek zamowic. Ja do tej pory kupilam troche ciuszkow, z H&M glownie.Pościel, ze dwie zmiany poszew, jedno przescieradelko plus ochraniacz gumowy na materac, rozek i ze 3 kocyki.Widze , ze niektore z Was maja juz pokaźne wyprawki.Musze sie zabrac do roboty, poki sila jest na lażenie jeszcze

Ja z wyprawki kupiłam tylko trochę ciuszków z f&f i tkmax’a, jeden kocyk bawełniany i tyle .. wiec tak naprawdę nie mam nic wózek wybraliśmy i planujemy kupić w kwietniu, a łóżeczko kupują nam rodzice. Polecicie jakis fajny sklep internetowy z ładna ale nie za droga pościelą?

Ja z wyprawki kupiłam tylko trochę ciuszków z f&f i tkmax’a, jeden kocyk bawełniany i tyle .. wiec tak naprawdę nie mam nic wózek wybraliśmy i planujemy kupić w kwietniu, a łóżeczko kupują nam rodzice. Polecicie jakis fajny sklep internetowy z ładna ale nie za droga pościelą?
To praktycznie jestesmy w tej samej sytuacji
Jesli chodzi o posciel ja kupowalam w sklepie stacjonarnym, tym Swiecie Dziecka, o ktorym wczesniej wspominalam.Maja tez sklep internetowy.Kupilam kołderke w rozm.100 x135 i poduszke 40x 60 , do tego juz tam pasujace rozm. Poszewki. Pochwale sie jaki fajny komplet kupilam z motywem kroliczka.W zestawie jest ochraniacz na lozeczko i te uszy na pierwszym zdjeciu beda za glowa maluszka.To co na drugim zdjeciu to wierzch poszwy na kolderke.

Ja narazie z większych gabarytów, tylko łóżeczko 140/70 z możliwością zmiany w tapczanik, wózka brak, mebli póki co szukam.. ciuszków trochę mam z ff, smyka i 5 10 15, bo były promocje ostatnio. U nas w Gliwicach w ten week targi for kids czyj skos tak, planuje się wybrać...ale czas i moc pokażą czy dojadę :p co do pościeli kupiłam w smyku za 40 zł z 140, ale to będzie na kiedyś, bo wszyscy znajomi mówią ze małe dziecko nie śpi na poduszce i pod kołdra, musi mieć płasko i być przykryte kocykiem albo pieluszka, szczególnie ze mu rodzimy w sam środek lata Ja czekam na wypłatę i planuje kupić, wannę, stojak, prześcieradła x2, ochraniacz na materac, termometr na podczerwień i narazie tyle, reszta za miesiąc.. a rzeczy gabarytowe z oszczędności no i nie ukrywam ze liczę na pomoc dziadków, szczególnie ze od strony mojego narzeczonego to pierwsza wnuczka ale zobaczymy jak to będzie :)

To praktycznie jestesmy w tej samej sytuacji
Jesli chodzi o posciel ja kupowalam w sklepie stacjonarnym, tym Swiecie Dziecka, o ktorym wczesniej wspominalam.Maja tez sklep internetowy.Kupilam kołderke w rozm.100 x135 i poduszke 40x 60 , do tego juz tam pasujace rozm. Poszewki. Pochwale sie jaki fajny komplet kupilam z motywem kroliczka.W zestawie jest ochraniacz na lozeczko i te uszy na pierwszym zdjeciu beda za glowa maluszka.To co na drugim zdjeciu to wierzch poszwy na kolderke.

Niestety chyba nie radze sobie z moim tel. nie moge wstawic zdjec, gdyz maja za duzy rozmiar.Nie mam pojecia jak je zmniejszyc.;/ Jaj cos wymysle to wstawie.Generalnie poszwy kupowalam tam gdzie posciel.Ikea ma juz np inne rozmiary troche.

reklama
Ja narazie z większych gabarytów, tylko łóżeczko 140/70 z możliwością zmiany w tapczanik, wózka brak, mebli póki co szukam.. ciuszków trochę mam z ff, smyka i 5 10 15, bo były promocje ostatnio. U nas w Gliwicach w ten week targi for kids czyj skos tak, planuje się wybrać...ale czas i moc pokażą czy dojadę :p co do pościeli kupiłam w smyku za 40 zł z 140, ale to będzie na kiedyś, bo wszyscy znajomi mówią ze małe dziecko nie śpi na poduszce i pod kołdra, musi mieć płasko i być przykryte kocykiem albo pieluszka, szczególnie ze mu rodzimy w sam środek lata Ja czekam na wypłatę i planuje kupić, wannę, stojak, prześcieradła x2, ochraniacz na materac, termometr na podczerwień i narazie tyle, reszta za miesiąc.. a rzeczy gabarytowe z oszczędności no i nie ukrywam ze liczę na pomoc dziadków, szczególnie ze od strony mojego narzeczonego to pierwsza wnuczka ale zobaczymy jak to będzie :)
Tak wlasnie mialam dodac, ze oprocz ochraniacza to malo uzyje na poczatkek pewnie.Na razie kocyk, lub spiworek.Ciagle chodzi mi po glowie jeszcze cos do kapania w sensie jakas wanienka, ten katarek, nawilzacz powietrza, ze dwa reczniczki i oczywiscie jakas torba do szpitala Nie mam pojecia czy taka na kolkach mala( moglabym ja sama wtedy ciagnac), czy taka sportowa, czy dla dziecka oddzielnie i dla mnie oddzielna...? Przy pierwszym porodzie prawie 9 lat temu to jyz szczerze malo pamietam w co ja spakowana bylam...

Do góry