reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Pewnie nie jajnik a więzadła. Teraz tam Ci się wszystko rozciąga, rośnie maluch dokazuje... To normalne. Ale wspomnij lekarzowi. Ja przed drugim porodem jakimś cudem wyhodowałam dwie torbiele, o ktorych dowiedziałam się po połogu na wizycie kontrolnej. Nie było ich widać wczesniej, bo dziecko zasłaniało a póki było małe - jajniki były czyste. Ale i znać o sobie nie dawały. Teraz chodze jak stara baba. 23+4 i strach co to bedzie za 10 tygodni [emoji23][emoji23]

Dziewczyny chciałam zapytać, bo odebrałam wyniki krwi z morfologii i mam MPV zaniżone bo 8,30 a norma 9,4-12,5, oraz Bazofile mam 0,01 a norma jest 0,0 do 0,1. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy mam się czym martwić? Wizytę mam dopiero 29.03

Dziewczyny chciałam zapytać, bo odebrałam wyniki krwi z morfologii i mam MPV zaniżone bo 8,30 a norma 9,4-12,5, oraz Bazofile mam 0,01 a norma jest 0,0 do 0,1. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy mam się czym martwić? Wizytę mam dopiero 29.03
Bazofile też mam 0.01. Jesteś przeziebiona albo po chorobie?
Ja o swoich bazofilach wyczytałam, że jak tylko one są za nisko a inne wskazniki w normie to nie ma się czym martwic. Bierzesz kwas foliowy?

Bazofile też mam 0.01. Jesteś przeziebiona albo po chorobie?
Ja o swoich bazofilach wyczytałam, że jak tylko one są za nisko a inne wskazniki w normie to nie ma się czym martwic. Bierzesz kwas foliowy?
Właśnie nic mi nie dolega, na nic nie chorowałam ostatnio, wszystko ok. Reszta z morfologii jest ok, oprócz MPV bo też niski. Cały czas biorę witaminy gdzie jest kwas foliowy. Mam nadzieję że to chwilowe.

Jakby to powiedział mój lekarz "eeeeee...";) Takie odchyły w ciąży to nie odchyły;)

Ja ostatnio zrobiłam morfologię to połowę wskaźników miałam trochę za wysoką a drugą połowę trochę za niską. Same H i L. I w ogromnej panice idę do lekarza i ona mi mówi, że wszystko w porządku. To ja oczy takie OO! I ona mi mówi: Co jak co, ale ten dzidziuś to jest trochę ciało obce i Pani organizm właśnie w taki sposób na nie reaguje.

Mi położna ostatnio powiedziała tylko „ ooo komuś się przytyło” także ten.... Dietę miałam dobrych pare lat, teraz odpuszczam aczkolwiek wszystko w granicach rozsądku ;) Mam zamiar a raczej nadzieje zamknąć się w 15 kg :D:p Ale oczywiście czas pokaże, przyjdzie wiosna, lato owoce sezonowe które zastąpią slodycze... poza tym wiadomo, ze w chłodniejsze dni się dużo je i tyje :p

reklama
Mój ginekolog powiedział dokładnie to samo, dziecko to cialo obce i morfologia lubi sobie różne odchyły pokazywać, póki są ta nieduże wartości (szczególnie bez objawów) to olewamy

Do góry