reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Mi położna ostatnio powiedziała tylko „ ooo komuś się przytyło” także ten.... Dietę miałam dobrych pare lat, teraz odpuszczam aczkolwiek wszystko w granicach rozsądku ;) Mam zamiar a raczej nadzieje zamknąć się w 15 kg :D:p Ale oczywiście czas pokaże, przyjdzie wiosna, lato owoce sezonowe które zastąpią slodycze... poza tym wiadomo, ze w chłodniejsze dni się dużo je i tyje :p
Mam dokładnie takie samo podejście. Też sobie za maksa ustawilam 15 kg i pokladam nadzieję że jak będzie ciepło to będzie łatwiej lepiej się odżywiać i więcej ruszać :) zobaczymy co nam z tego wyjdzie!

reklama
Ja żadnego celu nie mam ale na razie się nie martwię. 3 kg. Moja mama podobno długo miała tak, ze piersi duże a poza tym nic nie widać. U mnie widać, ale jak by brzuch zabrał udom. No, nie przeszkadza mi to jakoś:) pół roku przed ciąża schudłam 5 kg, wiec de facto nadal jestem bardziej szczupła niż przed „dieta” :o

A ja leżę i się zastanawiam, czy najpierw zrobić ciasto, czy sałatki... To dopiero rozkmina życia [emoji23] Muszę zdążyć ze wszystkim do południa, bo czeka mnie sprzątanie a to wymaga drzemki [emoji23] Mam dzień lenia... A tyle do roboty. Dobra, ponarzekałam [emoji12]

Też mam wrażenie, że brzuch mi zabiera z ud. Mam nadzieję, że to nie złudzenie optyczne [emoji23] Ale dzisiaj 23+5 i od 2 tygodni nie przytyłam ani grama.

A ja leżę i się zastanawiam, czy najpierw zrobić ciasto, czy sałatki... To dopiero rozkmina życia [emoji23] Muszę zdążyć ze wszystkim do południa, bo czeka mnie sprzątanie a to wymaga drzemki [emoji23] Mam dzień lenia... A tyle do roboty. Dobra, ponarzekałam [emoji12]

Też mam wrażenie, że brzuch mi zabiera z ud. Mam nadzieję, że to nie złudzenie optyczne [emoji23] Ale dzisiaj 23+5 i od 2 tygodni nie przytyłam ani grama.
Hahaha no ekstra tez bym tak chciała [emoji14]

Ja chcialam dziś zrobić muffinki kupiłam sobie wczoraj foremki. Ale podobno pogora fatalna wiec nawet do sklepu sie nie rusze. A chłop musi zrobić przegląd w aucie a potem do pracy.

A ja dziś z okazji rozpoczęcia 24 tygodnia byłam w piekarni po ptysie i Mirinde bo mi się w nocy śniło, że jadłam i po przebudzeniu miałam tak wielką ochotę, że nie było zmiłuj [emoji28]

A ja dziś z okazji rozpoczęcia 24 tygodnia byłam w piekarni po ptysie i Mirinde bo mi się w nocy śniło, że jadłam i po przebudzeniu miałam tak wielką ochotę, że nie było zmiłuj [emoji28]
Mmmn smaka robisz [emoji14] . mi dalej chodzą po głowie rurki z bitą śmietaną.
Ale leżę i mowie do mojego dziecka ze przestaje jesc i witaminki muszą mu wystarczyć.

U mnie 5 kg na plusie, ale że w pierwszym trymestrze najpierw te 5kg wyrzygałam, to w sumie osiągnęłam na razie wagę startową. Przy czym ostatnie 3kg przybyło mi przez 3 tygodnie.
Moja dietetyczka mówi, że ok. Myślałam, że w brzuchu przybyło mi z piętnaście centymetrów, bo tak mi ostatnio bebzon wyszedł, ale pani dietetyk pomierzyła mnie i wyszlo, że te 3kg to tylko 1cm w bicepsie, 3cm w brzuchu i 2cm w biodrach. Reszta bez zmian.

Tyle, że ja miałam wagę startową pewnie o jakieś 30kg wyższą od większości z Was i na starcie miałam obwód brzucha trzycyfrowy ;-)
Staram się pilnować z jedzeniem, bo raz że ta cukrzyca ciążowa, dwa po prostu już mi ciężko, a trzy każdy zbędny kilogram więcej to większe obciążenie dla trzustki.

reklama
Do góry