Myslniczek
Fanka BB :)
Hahah no wlasnie [emoji14]Też tak mam, to chyba normalne [emoji57] a co bedzie za 3miesiace? [emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hahah no wlasnie [emoji14]Też tak mam, to chyba normalne [emoji57] a co bedzie za 3miesiace? [emoji16]
Tez juz miewasz zadyszke po przejsciu dluzszej trasy? [emoji5]
Według zaleceń z tego roku krzywą robimy między 21 a 26 tygodniem. Już nie po 24. W celu szybkiego wykrycia ewentualnej cukrzycy. Taką dostałam informację od lekarza i dlatego dużo dziewczyn ma już glukozę za sobą.
Być może. Moja ma kartkę przyklejoną do biurka i jest tam rozporządzenie z chyba stycznia. Cukry trudniej utrzymać im starsza ciąża może stąd ten 24. Jakby nie patrzeć do 26 się mieści. Ja dostałam skierowanie w 17tc ale mialam czekać do 21 a wtedy jeszcze nie wpadłam na to, że mam cukrzycęMając to w pamięci pytałam swojej i mówiła żeby poczekać do 24tc. Może siła przyzwyczajenia.
No ale miałaś wskazanie do wczesniejszej jako diabetyk Inni mają, kiedy mieli cukrzyce w poprzednich ciążach, kiedy mają za wysoką glukoze na czczo albo obciazenie ze strony rodziny. Mój dziadek ma cukrzyce typ II. Ale jakoś nie wpadłam na to w wywiadzie, zapomniałam całkiem. Ale on ma ją od kilku lat. Glukoza na czczo też mi dała do myślenia. Bo gdzie ja 91, jak zawsze ledwo 70 było... No a już takim najmocniejszym przeczuciem było samopoczucie. Ale gdyby nie szwagierka, ktora była akurat jeszcze w ciazy to ja bym sie nie domyslila, że to cukier może mi skakać.Jakbym miała robić badanie dopiero teraz to bym chyba zeszła z tego świata przez cukry [emoji85][emoji85]
Ja nie miałam w ciąży krzywej robionej ale i tak uważam że połowa ciąży to trochę późnoNo ale miałaś wskazanie do wczesniejszej jako diabetyk Inni mają, kiedy mieli cukrzyce w poprzednich ciążach, kiedy mają za wysoką glukoze na czczo albo obciazenie ze strony rodziny. Mój dziadek ma cukrzyce typ II. Ale jakoś nie wpadłam na to w wywiadzie, zapomniałam całkiem. Ale on ma ją od kilku lat. Glukoza na czczo też mi dała do myślenia. Bo gdzie ja 91, jak zawsze ledwo 70 było... No a już takim najmocniejszym przeczuciem było samopoczucie. Ale gdyby nie szwagierka, ktora była akurat jeszcze w ciazy to ja bym sie nie domyslila, że to cukier może mi skakać.
No fakt [emoji12] mogłaby się dla Ciebie źle skończyć taka glukoza. Pozno pozno ale cukrzyca czasem sie "pokaże" dopiero później, kiedy łożysko słabiej sobie radzi z insuliną. Tak żeby było optymalnie to musieliby robić krzywą dwa razy Na samą myśl mnie mdli. [emoji23][emoji23]Ja nie miałam w ciąży krzywej robionej ale i tak uważam że połowa ciąży to trochę późno
Ja nawet nie chce wspominać [emoji85]No fakt [emoji12] mogłaby się dla Ciebie źle skończyć taka glukoza. Pozno pozno ale cukrzyca czasem sie "pokaże" dopiero później, kiedy łożysko słabiej sobie radzi z insuliną. Tak żeby było optymalnie to musieliby robić krzywą dwa razy Na samą myśl mnie mdli. [emoji23][emoji23]