reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja też dołączam do wizytujących na 6 marca:) też się zastanawiam czy nie podpytać lekarki o to jaki poród mnie czeka. Jak już kiedyś pisałam to miałam operację usunięcia endometriozy z blizny po cc w lutym tamtego roku i wtedy lekarz coś wspominał, że jakbym urodziła kolejne dziecko to będzie cesarka i wtedy bedą głebiej czyścić. ale co lekarz to opinia także dalej nic nie wiem. Ruchy też tak samo czuję dołem brzucha.
Mam pytanie czy któraś z was wybiera się do położnej? zgodnie z nową ustawą od 21 tc przysługuje 1 wizyta na tydzień na nfz. Ale u mnie w ośrodku jakas dezorganizacja jest. Jak rozmawiałam żeby się umówić to położna mi powiedziała że możemy się spotk za tydz na godzinkę bo jedna wizyta chyba wystarczy jak to jest trzecie dziecko??? Nie wiem co o tym myśleć. mam kilka pytań i potem zobaczę. Ale czytałam że połozna może sprawdzać w późniejszych tyg ułożenie dziecka, jego tętno i przygotowywać do porodu. A tu jedna rozmowa i tyle.
Może mają dużo pacjentek i stąd takie coś. Możesz też wybrać położną z innego miejsca, nie ma rejonizacji, o ile zgodzi się na przyjazd, bo to jednak bywa kłopot.

reklama
Hej Dziewczyny :) Mam pytanie odnośnie badań połówkowych. Moja wizyta przypadnie w 22w2d ciąży, czy to aby nie za późno? Słyszałam, że najlepszy okres na badanie jest pomiędzy skończonym 20 tygodniem (20+0), a jeszcze nie skończonym 22 tygodniem (21+6)

Hej Dziewczyny :) Mam pytanie odnośnie badań połówkowych. Moja wizyta przypadnie w 22w2d ciąż, czy to aby nie za późno? Słyszałam, że najlepszy okres na badanie jest pomiędzy skończonym 20 tygodniem (20+0), a jeszcze nie skończonym 22 tygodniem (21+6)
Chyba do 23 albo nawet 24 jest dobrze ;)

Hej Dziewczyny :) Mam pytanie odnośnie badań połówkowych. Moja wizyta przypadnie w 22w2d ciąży, czy to aby nie za późno? Słyszałam, że najlepszy okres na badanie jest pomiędzy skończonym 20 tygodniem (20+0), a jeszcze nie skończonym 22 tygodniem (21+6)
Ja połówkowe będę miała w 24tc

Nie ma obaw ;) Ja mam jutro połówkowe i będzie 21+3 ale są dziewczyny, ktore jakoś podobnie do Ciebie mają.
Ooo to super :) Trzymam kciuki <3 Ja już chciałabym mieć to za sobą :) A do tego wszystkiego moje Maleństwo odwróciło się pupką do Nas i nie wiemy kim jest :p Na pierwszych prenatalnych lekarz zasugerował dziewczynkę, ale wiadomo ze to nic pewnego.. a już chciałabym wiedzieć :p No nic muszę uzbroić sie w cierpliwość :p

Uczą Nas cierpliwości :p Koniecznie napisz jutro co i jak i trzymam kciuki, aby dziecię się pokazało i co najważniejsze aby wszystko było w porządku :)

reklama
Uczą Nas cierpliwości [emoji14] Koniecznie napisz jutro co i jak i trzymam kciuki, aby dziecię się pokazało i co najważniejsze aby wszystko było w porządku :)
Ja już się nastawiam psychicznie. Wyjde ze skierowaniem do diabetologa, to na pewno. Oby tylko na usg bylo wszystko ok. Ale kopie jak szalone więc chociaz stresu troche mniej ;)

Do góry