Okiennica
Fanka BB :)
No właśnie tak słyszałam, że tylko odmowa na piśmie powoduje, że w cudowny sposób znajduje się miejsce, tylko nie byłam pewna czy mam prawo się tego domagać.Jak dobrze pamiętam co dziewczyny pisały to na każde skierowanie. Poproś o odmowę na piśmie i od razu się znajdzie miejsce
Ja rozumiem, że to im dezorganizuje pracę, no ale kurde, u mnie w pracy, jak jest ogłoszony konkurs, to też klienci chcą akurat wtedy konsultacje, a nie po konkursie i to mój problem jak sobie zorganizuję terminarz, ale mam ich obsłużyć, bo inaczej to bez sensu.
Z tego co kojarzę, to powinna być też wywieszona gdzieś przy rejestracji informacja o tym, komu przysługują te ekstra terminy, bo tego też wymagają przepisy, ale nie ma ani w tamtej przychodni przyszpitalnej, co chciałam do kardiologa, ani w rejestracji w wypasionej klinice u nas.
Ale nie chce mi się z tym walczyć, tym bardziej, że jak byłam na początku ciąży w tym śmiesznym NFZ zapytać o to, jaki dokument właściwie uprawnia do tej szybszej kolejki, to pracownicy tego przybytku w ogóle nie wiedzieli, że tak jest.
Miałam wtedy wypis ze szpitala, w którym była wpisana wczesna ciąża, przy wypisie dostałam plik skierowań, gdzie na każdym też była ciąża i właściwie nikt mi nie umiał w tym NFZ powiedzieć, czy ten wypis wystarczy, żeby realizować skierowania bez kolejki.