reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Jak dobrze pamiętam co dziewczyny pisały to na każde skierowanie. Poproś o odmowę na piśmie i od razu się znajdzie miejsce
No właśnie tak słyszałam, że tylko odmowa na piśmie powoduje, że w cudowny sposób znajduje się miejsce, tylko nie byłam pewna czy mam prawo się tego domagać.

Ja rozumiem, że to im dezorganizuje pracę, no ale kurde, u mnie w pracy, jak jest ogłoszony konkurs, to też klienci chcą akurat wtedy konsultacje, a nie po konkursie i to mój problem jak sobie zorganizuję terminarz, ale mam ich obsłużyć, bo inaczej to bez sensu.

Z tego co kojarzę, to powinna być też wywieszona gdzieś przy rejestracji informacja o tym, komu przysługują te ekstra terminy, bo tego też wymagają przepisy, ale nie ma ani w tamtej przychodni przyszpitalnej, co chciałam do kardiologa, ani w rejestracji w wypasionej klinice u nas.

Ale nie chce mi się z tym walczyć, tym bardziej, że jak byłam na początku ciąży w tym śmiesznym NFZ zapytać o to, jaki dokument właściwie uprawnia do tej szybszej kolejki, to pracownicy tego przybytku w ogóle nie wiedzieli, że tak jest.

Miałam wtedy wypis ze szpitala, w którym była wpisana wczesna ciąża, przy wypisie dostałam plik skierowań, gdzie na każdym też była ciąża i właściwie nikt mi nie umiał w tym NFZ powiedzieć, czy ten wypis wystarczy, żeby realizować skierowania bez kolejki.

reklama
Co do wyprawki nie mam kompletnie nic ..dopiero po 7 miesiącu coś może będę organizować..
Jutro wizyta a w środę polowkowe.
Od 18 tyg czuje maluszka, ale to jeszcze nie tak mocno i regularnie..wczoraj ciężki dzień w pracy i cały dzień nic ..już mialam czarne myśli Ale w nocy coś drgnęło-uff.
W moczu mi wyszło za wysokie ph i fosforany -?? Zobaczymy jutro czy to do leczenia ?
Ja bym się bała, że urodzę wcześniej przez nadciśnienie i nie zdążę nic przygotować, więc za wyprawkę wezmę się od połowy ciąży.
Masz wizytę w niedzielę?:-)

Ja niestety nie mam wciąż dostępu, także nie jestem w stanie tam się „przenieść”.
Pisałam,że trzeba poczekać, adminka ma do ogarnięcia całe bb nie tylko nasze forum, więc proszę o cierpliwość. Na pewno jak tylko będzie mogła, to dołączy te osoby, które zgłosiłam

Co do wyprawki nie mam kompletnie nic ..dopiero po 7 miesiącu coś może będę organizować..
Jutro wizyta a w środę polowkowe.
Od 18 tyg czuje maluszka, ale to jeszcze nie tak mocno i regularnie..wczoraj ciężki dzień w pracy i cały dzień nic ..już mialam czarne myśli Ale w nocy coś drgnęło-uff.
W moczu mi wyszło za wysokie ph i fosforany -?? Zobaczymy jutro czy to do leczenia ?

Ja tez nic nie mam ☺nawet jak jestem w sklepie z ubrankami dla dzieci to kupuje cos malemu a brzuszkowemu lokatorowi mysle zaczac cos kupowac na przelomie kwiecien-maj☺ . musze sie zastanowic czy kupujemy drugie lozeczko czy jakies lozko dla malego.

Dziewczyny przegapiłem jakiś wątek podeślijcie co tam trzeba na ten zamkniety
Ons Ty masz uprawnienia. Wejdź na główny panel na bb, tam masz fora zamknięte i powinnaś mieć lipcówki. Czasem trzeba te trzy kwadraciki po prawej wcisnąć-> odśwież
IMG_20190214_223449.jpeg

Hej.ja 20 +6 i tez +7kg,podobno nie widać tego i w ogóle 5 miesiąca tez nie widać po brzuszku ,ale waga nie kłamie. W 1 ciąży bliźniaczej bylo +15.A jestem niska i raczej drobna ..Ale może teraz już nie będzie tak szybko szło [emoji16][emoji6]
Moliwa widzę ze tez masz już doświadczenie z pierwsza ciąża bliźniaczą. Ja również, wtedy pamietam w całej ciazy przytyłam tylko 12,5 kg. Na usg dzieci miały ładna zawsze wagę, a po mnie nie było widać w ogóle ciazy podwójnej, oraz ze to już dany tydzień. Ehh teraz brzuszek już jakiś jest. A kiedy masz termin? Ja jestem w 20 +3 wiec jakoś musimy podobnie mieć termin. Ja po pierwszych 3 mies schudłam 3 kg, a teraz mam + 1kg czyli cały czas mniej o 2 kg od wagi wyjściowej. Ile maja twoje bliźnięta? Moi 8 lat i 4 miesiące:)

reklama
Do góry