reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Poczytałam sobie dzisiejsze posty i widzę u wielu par podobny staż. I u nas ślub w 2009. Letnie mamusie wyznaczają trendy: urodzić dziecko na 10 rocznicę :) @ada1989 @natka_z przyjmnijcie i ode mnie gratulacje i życzenia z okazji rocznicy związku!

@Misty29 Ja się przekonałam do owoców morza dopiero w podróży poślubnej nad Morze Śródziemne. Wcześniej też mnie jakoś do nich nie ciągnęło, może to zasługa chłodnego polskiego klimatu :-p Nie smakuje mi wszystko, na przykład ośmiornice są dla mnie zbyt gumowe. Ale krewetki i małże lubię :)

@Wyjątkowa Marta Słodkie zdjęcia wczoraj wstawiłaś :) Znalazłaś jakiś sposób, by nie spać na plecach? Może nałożysz coś, co będzie Cię kłuło w plecy, na przykład coś z niewygodną sprzączką czy zapięciem i wtedy samoczynnie będziesz się przewracać przez sen na bok?

Chyba dopadł mnie ten słynny ciążowy niż umysłowy, bo właśnie wyspałam kotom pół paczki karmy do miski z wodą i się dziwię, co te chrupki tak pływają:oops:
@Okiennica uwielbiam czytać Twoje posty o kotach :) Najpierw masz trawnik w łóżku, teraz pływające chrupki :) Nie dość, że zabawne masz perypetie to jeszcze fajnie o nich piszesz :)

Właśnie dzwonili z przychodni przełożyć badania połówkowe na dzień wcześniej czyli nowa data do odliczania to 5 marzec o 11:00. Idę do lekarki która mi robiła prenatalne w poprzedniej ciąży więc mam nadzieję że i teraz okaże się szczęśliwa [emoji4]
Wizytujemy w takim razie w tym samym dniu tylko ja mam wizytę późnym popołudniem

U nas jeżeli chodzi o ciążę to mój mąż też nie przejawia ekscytacji, ale mi to nie przeszkadza akurat. Ja sama łapie się bardzo często na tym że zapominam że jestem w ciąży :) powoli kompletujwmy jakieś ciuszki, rozmawiamy o wyprawce itd. Ale bez szaleństwa :) Parą jesteśmy od 12 lat, a po ślubie 5 lat. Nie wiem czy to staż związku ma na to wpływ, myślę że po prostu bardziej nasze charaktery.
U nas dziś piękna pogoda! Słoneczko, 11 stopni ciepła! Raczej nie celebrujemy Walentynek ale dziś akurat idziemy popołudniu do teatru.
Miłego, słonecznego dnia dla Was ! :)

Bardzo współczuję. Zdrówka dla dzieci. To stresujemy się razem. Może jak go podzielimy na pół to będzie łatwiej :)
Oby tak było [emoji6] mam nadzieję że do tego czasu poczuje ruchy bo inaczej zeschizuje.
Co do wymiotów też boję się takich wirusówek bo to najłatwiej złapać a chory zaraża podobno jeszcze jakiś czas mimo że sam już nie ma objawów

Nam we wrześniu stuknie 11 lat związku i 3 lata po ślubie więc rocznica z maluszkiem. A oto mój prezent walentynkowy od męża wie co dobre [emoji6]
1550149652735.jpeg

reklama
U nas jeżeli chodzi o ciążę to mój mąż też nie przejawia ekscytacji, ale mi to nie przeszkadza akurat. Ja sama łapie się bardzo często na tym że zapominam że jestem w ciąży :) powoli kompletujwmy jakieś ciuszki, rozmawiamy o wyprawce itd. Ale bez szaleństwa :) Parą jesteśmy od 12 lat, a po ślubie 5 lat. Nie wiem czy to staż związku ma na to wpływ, myślę że po prostu bardziej nasze charaktery.
U nas dziś piękna pogoda! Słoneczko, 11 stopni ciepła! Raczej nie celebrujemy Walentynek ale dziś akurat idziemy popołudniu do teatru.
Miłego, słonecznego dnia dla Was ! :)

Ale Ci zazdroszczę tej wiosennej pogody. U nas dziś szaro i mokro. Jutro ma być lepiej. Nie mogę się doczekać [emoji295]

Oby tak było [emoji6] mam nadzieję że do tego czasu poczuje ruchy bo inaczej zeschizuje.
Co do wymiotów też boję się takich wirusówek bo to najłatwiej złapać a chory zaraża podobno jeszcze jakiś czas mimo że sam już nie ma objawów

Ja od dwóch tygodni czuję ruchy i bardzo mnie to uspokaja. Też się pewnie niebawem doczekać. Ile dziś masz? U mnie 17+2

Nam we wrześniu stuknie 11 lat związku i 3 lata po ślubie więc rocznica z maluszkiem. A oto mój prezent walentynkowy od męża wie co dobre [emoji6]Zobacz załącznik 942826

Mniam jak pysznie wygląda [emoji38]

Do góry