reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Moja córka (w marcu 5lat) bardzo się interesuje "dzidzią". Przytula brzuch, mówi do niego. Musiałam jej nawet pokazać kąpiel noworodka na youtube. Po prostu dużo o tym rozmawiamy.
U nas tez jest wielkie zainteresowanie. Nawet do polski niechce jechac sama z ojcem, bo bejbi tam nie bedzie.

Ja dzisiaj jestem w podlym nastroju i caly czas mysle o bratowej. No i kaszel mnie meczy ze az od niego mnie brzuch boli.

Wy o przygotowaniu dzieci a ja się zastanawiam jak przygotować moje koty [emoji85] póki co jak słuchamy serduszka w domu to są zainteresowane.
Włączyłam im płacz dziecka na YouTube to jeden przyleciał jakby się paliło i mruczal do telefonu i się przytulal. Drugi olał kompletnie.
One są strasznie ciekawskie i wszędzie wejdą. A zamknij drzwi do sypialni to będą płakać pod drzwiami cała noc

Hah, moj to chyba w ogole nie trybi, ze bedzie jakies dziecko. Bedzie zaskok[emoji85][emoji85][emoji85]

To tak jak u mnie. Pokazuje jej brzuch, tłumacze ze w środku jest dzidziuś ale nie jestem nawet pewna czy ona rozumiem co to dzidziuś, nie mówiąc już o tym, że na pewno nie kuma, że nagle będzie musiała dzielić mamę z kimś innym. Jak o tym myśle to jestem przerażona. Moja śpi u siebie w pokoju ale jest mimo wszystko bardzo mamusiowa. Chodzi do żłobka, chętnie spędza czas z dziadkami czy z kimś innym ale jeśli pobliżu jestem ja to liczę się tylko ja i mama robi wszystko najlepiej zaczynajac na zabawie a na kąpieli i kładzeniu do spania kończąc. Będzie ciężko.

Wy o przygotowaniu dzieci a ja się zastanawiam jak przygotować moje koty [emoji85] póki co jak słuchamy serduszka w domu to są zainteresowane.
Włączyłam im płacz dziecka na YouTube to jeden przyleciał jakby się paliło i mruczal do telefonu i się przytulal. Drugi olał kompletnie.
One są strasznie ciekawskie i wszędzie wejdą. A zamknij drzwi do sypialni to będą płakać pod drzwiami cała noc

:D ja tak samo mam z psem i też nie wiem jak to będzie :D jak płacze któreś dziecko od brata to moja Lili piszczy i jest przerażona:/ wczoraj dzwoniła bratowa i w tle było słychać jej córkę jak płacze to pysk psa przy telefonie i pisk masakra może jakoś się oswoi ;) najwyżej będzie podwójny płacz w nocy a może potrójny jak doliczyć mnie :D

Chyba coś pokręciłam. Próbowałam wstawić cytaty a potem poprawić (wyedytowac) błąd ortograficzny i pojawiła mi się wiadomość, że "Ta wiadomość oczekuje na akceptację moderatora i nie jest widoczna dla użytkowników." Także moje przedstawienie się przeczytacie dopiero po akceptacji moderatora. Przepraszam ale jestem tu nowa i nieoswojona z technika.

reklama
Cześć Lakonka!

Mój Wiktor (2l) też nie kuma w ogóle o co chodzi, pamiętam,że Adam już w tym wieku jakoś łapał, co chce mu przekazać, a jak mówię Wiktorowi, że mam w brzuchu dzidzię, to on też pokazuje swój brzuch i mówi, że ma tam dzidzię [emoji23][emoji85]
Upralam kanapę, zrobiłam drugie pranie, pościel dzieciom zmieniłam, zmywarkę rozładowalam i puściłam, sprzątnęłam zabawki, zaraz chyba kurze zetre i kuchnie sprzatne i będzie spokój na dzis,jutro tylko łazienki i może przez chwilę będzie czysto. Dzwonila mama, potwory mają się dobrze,poszli w błoto przycinać drzewka z dziadkiem;)

Do góry