reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
No to kiepsko.

Trzymam kciuki za wizytę.

Ja tez wizytuje jutro ale u mnie to będzie połówkowe. Jedno z dwóch które mam mieć[emoji6] Daj znać jak wybierzecie jakieś auto. My tez szukamy nowego.

U mnie dziś 20+0 czyli połowa ciąży już za mną. Niesamowite jak ten czas leci. Doborze, że nie mam dużo z wyprawki do kupienia bo jeszcze nawet nie zaczęłam.

Miłego dnia dziewczyny!!

U mnie 19+1, mam łóżeczko i zamówiłam piżamki. Nie znam płci, nie mam nic więcej ;) Niby jest jeszcze czas ale to w moment zleci... I moja kurtka nie zapina się na brzuchu. Poproszę o wiosnę.

Wroce do tematu, ktory juz tu podnosilam. Wiecie, ze mam synka. Jak Zoska (mam nadzieje, ze to Ona bo ciężko sie bedzie przestawic) sie urodzi bedzie mial dokladnie 2 lata i 2 miesiace. Ma ktos taka roznice wieku? Serio sie zastanawiam, czy potrzebujemy podwojnego wozka?

Chodzi mi glownie o szybkie odstawienie do zlobka czy jakis wspolny dłuższy spacer... Bo tak to sam chasa..

Jak to rozwiazac? Jakis pomysl?

Wroce do tematu, ktory juz tu podnosilam. Wiecie, ze mam synka. Jak Zoska (mam nadzieje, ze to Ona bo ciężko sie bedzie przestawic) sie urodzi bedzie mial dokladnie 2 lata i 2 miesiace. Ma ktos taka roznice wieku? Serio sie zastanawiam, czy potrzebujemy podwojnego wozka?

Chodzi mi glownie o szybkie odstawienie do zlobka czy jakis wspolny dłuższy spacer... Bo tak to sam chasa..

A dostawka do wózka dla starszaka ?

U mnie będzie 2lata 5 m-cy i nie kupuje podwójnego, poprzednio też była taka różnica i nie było sensu. Moje dzieci odkąd chodzą, niebardzo chcą jeździć wózkiem.

Jagoda, o matko, a czemu Ci tak słabo? Ciśnienie?

Raczej nie inwestowałabym w podwójny wózek a w dostawkę. Mój miał 2 lata i 8 miesiecy jak młoda się urodziła i już w ogóle w wózku nie jeździł.

Długi spacer odpada :/ dłuższa trasa autem też musi mnie ktoś zawieźć spacer tylko z kimś jak chce wziąść prysznic to muszę czekać na męża żeby był w domu bo już raz prawie zemdlałam w ostatniej chwili mnie złapał:/ strasznie szybko się męczę nie mogę za dużo naraz zrobić :/ powoli chodzę bo przy normalnym tempie mam taką zadyszke że szok no i oczywiście zaczyna mi się robić słabo ogólnie nie ciekawie jestem teraz mocno ograniczona przez to że mogę zemdleć i tak będzie aż do porodu niestety :(

Rozumiem, że niskie ciśnienie Ci aż tak dokucza czy generalnie czujesz się tak słabo w ciazy?

U mnie 19+1, mam łóżeczko i zamówiłam piżamki. Nie znam płci, nie mam nic więcej ;) Niby jest jeszcze czas ale to w moment zleci... I moja kurtka nie zapina się na brzuchu. Poproszę o wiosnę.

Ja na szczęście mam prawie wszystko po starszej, przynajmniej na pierwsze miesiące. Z zakupów zostaje mi nowe auto i wózek.

Też się nad tym zastanawiałam. U nas będzie różnica 22 miesięcy. Myśle, że bez podwójnego wózka się nie obędzie. My jesteśmy dość często w drodze, na długich spacerach i myśle, że moja starsza nie da rady tyle chodzić a i na dostawce długo nie wysiedzi. Rozważałam jeszcze opcje chusty dla młodszej ale chyba bez wózka się nie obędzie. Ciekawa jestem jakie inne dziewczyny maja doświadczenia.

Poza tym fajnie wiedzieć, że nie będę sama z taka mała różnica wieku między dziecmi[emoji6][emoji6] Wydaje mi się, że któraś dziewczyna będzie miała jeszcze mniejsza różnice to będziemy sie nawzajem wspierać. Trochę się obawiam jak moja jedynaczka zareaguje na młodsza siostrę. No i nie mam pojęcia jak ja to wszystko logistycznie ogarnę ale jak patrzę na forumowe mamusie z trójka czy czwórka dzieci to myśle sobie, że musi się dać[emoji4][emoji4]

Ja niestety nie pomoge - u mnie rożnica 3 lata 3 m-ce ale moja córka totalnie nie wózkowa byla - jak tylko nauczyła się chodzić to do wózka nie wsiadła...

reklama
Rozumiem, że niskie ciśnienie Ci aż tak dokucza czy generalnie czujesz się tak słabo w ciazy?

Ja na szczęście mam prawie wszystko po starszej, przynajmniej na pierwsze miesiące. Z zakupów zostaje mi nowe auto i wózek.

Też się nad tym zastanawiałam. U nas będzie różnica 22 miesięcy. Myśle, że bez podwójnego wózka się nie obędzie. My jesteśmy dość często w drodze, na długich spacerach i myśle, że moja starsza nie da rady tyle chodzić a i na dostawce długo nie wysiedzi. Rozważałam jeszcze opcje chusty dla młodszej ale chyba bez wózka się nie obędzie. Ciekawa jestem jakie inne dziewczyny maja doświadczenia.

Poza tym fajnie wiedzieć, że nie będę sama z taka mała różnica wieku między dziecmi[emoji6][emoji6] Wydaje mi się, że któraś dziewczyna będzie miała jeszcze mniejsza różnice to będziemy sie nawzajem wspierać. Trochę się obawiam jak moja jedynaczka zareaguje na młodsza siostrę. No i nie mam pojęcia jak ja to wszystko logistycznie ogarnę ale jak patrzę na forumowe mamusie z trójka czy czwórka dzieci to myśle sobie, że musi się dać[emoji4][emoji4]

Niskie ciśnienie:/ ostatnio na wizycie miałam 68/na chyba 63 nie pamiętam dokładnie jestem nisko ciśnieniowcem bez ciąży funkcjonuje normalnie ale w ciąży jest masakra niestety muszę to przetrwać dam radę tylko szkoda że jestem tak mocno zależna od ludzi;)

Do góry