AjahiS
Fanka BB :)
Ja właśnie ostatnio do tego doszłam że siedząc na zwolneinu mialabym więcej kasy niż chodząc do pracy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja właśnie ostatnio do tego doszłam że siedząc na zwolneinu mialabym więcej kasy niż chodząc do pracy.
To jest chyba na zasadzie calego tygodnia, pojedyncze dni sie nie licza. A i jeden tydzien, tyle zachodu ze niechce jej sie zalatwiac tego.A nie należało jej się Statutory Sick Pay? Jakieś tam 97 funtów ? Mój teraz jest na zwolnieniu i tyle dostaje.
U nas urlop liczy za caly rok, bez wzgledu czy to macierzynski czy nie. Ja biore teraz tydzien pod koniec lutego, a potem 4 tyg przed porodem. Po macierzynskim wybiore juz jak wroce i o ile wroce.Ale to jak Ty to liczysz, 26 dni od stycznia do grudnia. Skoro w lipcu odchodzi się na macierzyński lub wcześniej to do wtedy naliczane jest urlop. Czy tylko tutaj tak jest?
Dziewczyny ledwo żyje. Boli mnie brzuch na dole z lewej strony. Nie moge nawet sie ruszać. Nie wiem czy to od pęcherza czy jakie licho bo boli przy sikaniu okropnie a sikac chodzę non stop![]()
Mnie zrobi w poniedzialek na uprisalu[emoji23][emoji23][emoji23] ale zeszlam z 45 od marca 2017.. wiec niech mi nie fika.u mnie o te 13 dni to dyrektor w grudniu afere robił no ale...
tak podejrzewam - wziełam zurawit 2 tabletki i pije wody zeby wypłukc ale nie wiem czy na noc nie zaryzykuje furaginyTo nie zapalenie pęcherza czy coś w tym guscie?
Wow no to wychodzi na to że u nas pod tym względem kicha. Mam urlop za to co jestem w pracy. Potem macierzyńskie bez żadnego urlopu, niestety
W Polsce macierzyński zaczyna się z dniem porodu zazwyczaj i trwa maksymalnie rok, jest płatny albo w stawce 100% przez 6mcy +60% 6mcy. Albo cały rok 80% jak ktoś bierze cały rok to mu bez znaczenia, a jak krócej to lepsza jest pierwsza opcja. Dodatkowo tata dostaje dwa tygodnie tacierzynskiego. Zwolnienie ciążowe to 100% placy
Ja też przechodzę przez to samo. Za żeli się od lekkiego osłabienia i pobolewania w podbrzuszu. Już drugi raz mam tak. Ostatnio dzwoniłam do mojej gin i powiedziała że furagina w drugim trymestrze jest bezpieczna i spokojnie mogę ją wziąć. Przeszlo po dwóch dawkach ale pobralam jeszcze kilka dni tak jak pisze w ulotce. Także śmiało[emoji4]tak podejrzewam - wziełam zurawit 2 tabletki i pije wody zeby wypłukc ale nie wiem czy na noc nie zaryzykuje furaginywzielam teraz ciepły prysznic to trosze lepiej. Na pewno to nie skurcze ;(
Kurczę to nie dobrze. Oby ten żurawit Ci pomógł!Dziewczyny ledwo żyje. Boli mnie brzuch na dole z lewej strony. Nie moge nawet sie ruszać. Nie wiem czy to od pęcherza czy jakie licho bo boli przy sikaniu okropnie a sikac chodzę non stop![]()