reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Hej dziewczyny, ciężki i długi dzień. Dopiero siadłam do czytania po całym dniu i na karteczce sobie zanotowałam, co wszystko chcę napisać. :)))

Ja biorę też Magne B6. Tak jak pisała Ennis, to lek, więc powinien być lepszy od suplementów. A dużo tabletek jest podobno dlatego, że lepiej się dzięki temu wchłania. Ja biorę 2x2, a jak mnie czeka dużo w aucie to 3x2.

Co do łożyska - nie, nie będę jeść ani suszyć. ;) Mój brat opowiadał, jak po porodzie pielęgniarka trzymając "to coś" w rękach, zapytała jego i żony, czy będą to sobie zabierać. A mój brat z przerażeniem w oczach zaczął się trząść i: "Dzizaz!!! Ale po co??? Co mielibyśmy z tym robić???" :D

In vitro - na zajęciach językowych zawsze na początku semestru mówię: Możemy rozmawiać o wszystkim, ale mamy dwa tematy tabu - religia i polityka. I to się sprawdza. Nawet najbardziej potulna i grzeczna grupa potrafi zamienić się w stado bestii przy niektórych tematach. :)

Lody - ktoś napisał o lodach..., myślę sobie "czemu nie?", podnoszę dupsko, zamrażalnik, łyżeczka i... Łeeee, lody przeszły jakimiś warzywami mrożonymi. Niestety do kosza. Stety - miałam drugie, w innej szufladce. Tadaaaam. :D

Obiecałam Wam wątek o pieluchach wielorazowych. W przygotowaniu. :) W najbliższy weekend jest u nas syn męża, więc nie chcę siędzieć przy kompie. Ale w ten następny mąż jest w pracy, więc nadrobię dużo zaległości.

Wszystkim po dzisiejszych wizytach gratuluję i cieszę się z dobrych wiadomości. :) I przesuwam się do pozycji horyzontalnej i doczytam resztę wątków w łóżku.

Moje dziecko nie było planowane, jestem pewna, że co najmniej połowa rodziny rąbie nam dupy z tego powodu. Mają pecha. Ja go kocham od pierwszej myśli, że może tam w ogole być.

inCollage_20190207_215415399.jpg

Taka różnica w tydzień...
inCollage_20190207_215415399.jpg

Nigdy nie zrozumiem tego że ludzie uważają zemoga komentować czyjeś życie.
Jaki wpływ na ich życie ma moja ciąża? Żaden.
Serio laski nie przejmujcie się. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodzil.
Jeżeli wasze ciąże czy przyszłe dzieci nie mają wpływu na ich życie (mówimy tu o wpływie materialnym czy czasowym bo np. Was nie stać i jesteście na ich garnuszku) to mogą was pocałować w rosnące brzuchy i spierdatu

@slodkatrojeczka piękny brzuszek

Lovz u mnie to też fatalny moment na ciążę, w ogóle już dobrego nie będzie w moim życiu..PaMinka tulę

Ehh, niestety nie raz nie układa się wszystko po Naszej myśli.
Ja drugie dziecko chciałam zawsze mieć, ale nie w obecnej sytuacji.
Oczywiście tez kocham te dzieciątko i nie wyobrażam sobie żeby Go nie było.
Tłumacze sobie, ze widocznie tak miało być i w końcu kiedyś się musi te życie mi ułożyć. Więcej się otworze
na zamkniętym, bo tu wiadomo..

Jak mi ciśnienie podnosi kiedy ktoś uważa się za przyjaciela, ma gdzieś od x czasu i odzywa się nagle, ale nie bezinteresownie. [emoji34]

Ehh, niestety nie raz nie układa się wszystko po Naszej myśli.
Ja drugie dziecko chciałam zawsze mieć, ale nie w obecnej sytuacji.
Oczywiście tez kocham te dzieciątko i nie wyobrażam sobie żeby Go nie było.
Tłumacze sobie, ze widocznie tak miało być i w końcu kiedyś się musi te życie mi ułożyć. Więcej się otworze
na zamkniętym, bo tu wiadomo..

Jak mi ciśnienie podnosi kiedy ktoś uważa się za przyjaciela, ma gdzieś od x czasu i odzywa się nagle, ale nie bezinteresownie. [emoji34]
Mam taką koleżankę... Nie odzywała się od 3 lat. Ostatnio siostra oznaczyla mnie na fejsie pod postem z ufajdanym kupą niemowlakiem. I nagle wiadomosc na messengerze od rzeczonej koleżanki "co tam słychać"... Ehe yhyy. Wypatrzyła oznaczenia i chciała wybadać, czy w ciąży jestem. Gowno sie dowiedziała. Nie odpisałam.

Taki fajny dzień się zapowiadał i co?????? Nic nie trwa wiecznie zła jestem i drugi raz w tej ciąży nie mogę zapanować nad emocjami i aż łzy same mi lecą.
Mam wrażenie że nikogo poza mną i S nie cieszy nasza ciąża i przykre słowa usłyszałam od jednej osoby :(
Smutno mi , szkoda że nie ma jeszcze zamkniętego bym się wygadała :(

Ja wiem, że się łatwo mówi ale olej głupie gadanie. Nikomu nic do tego kiedy czy ile dzieci chcesz mieć. Najważniejsze, że Wy się cieszycie. Tule...

Śliczny brzuszek

reklama
Renisus trójka w zupełności by mi wystarczyła, wiesz jak zaszłam w ciążę. Ciągle we mnie siedzi,że to nie powinno się wydarzyć

Do góry