reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Spokojnie, na pewno z maluszkiem wszystko jest w porządku. Za dużo o tym myślimy, analizujemy, zamartwiamy się, czy wszytko ok i później w nocy śnią się nam takie rzeczy, albo nie możemy spać wcale.

Dziewczyny czy robiłyście już teraz w ciąży usg piersi? Podobno od tego roku zmieniły się zalecenia w tym zakresie i trzeba zrobić, ja właśnie dziś jadę. W sumie nawet w kartę ciąży nam wpisane to badanie do wykonania.

Miłego dnia !!!
W karcie zawsze było :) W tej teraz nie patrzyłam ale pamietam, że w poprzednich ciążach mialam w kartach rysunki cycków ;) Co do badania to nie wiem, moja położna póki co nic nie wspominała. A ma kartkę z zaleceniami jako podkładkę na biurku i zawsze do niej zagląda.

reklama
Spokojnie, na pewno z maluszkiem wszystko jest w porządku. Za dużo o tym myślimy, analizujemy, zamartwiamy się, czy wszytko ok i później w nocy śnią się nam takie rzeczy, albo nie możemy spać wcale.

Dziewczyny czy robiłyście już teraz w ciąży usg piersi? Podobno od tego roku zmieniły się zalecenia w tym zakresie i trzeba zrobić, ja właśnie dziś jadę. W sumie nawet w kartę ciąży nam wpisane to badanie do wykonania.

Miłego dnia !!!
Ja robiłam usg w lipcu tamtego roku i lekarz stwierdził że narazie nie będzie mnie wysyłał na kolejne ale pewnie sama pójdę prywatnie że względu na rodzinne obciążenia rakiem piersi.

@Atlhea pierwsza ciąża stąd wiele wątpliwości czy wszystko na pewno jest ok :)

@karolaa93 obiadki u rodziców mówią same za siebie, to się nie liczy :D też mam wrażenie że wszystko mi idzie w biust.

Ostatnia edycja:

Miłego dnia !!!

Ja robiłam USG piersi niedawno przed zajściem w ciążę ale to było po usunięciu guzów teraz w lutym muszę na kontrolę się wybrać właśnie.

Zrobiłam powtórne badanie moczu i teraz wyszło ok więc jednak trzeba zwracać uwagę jak się pobiera żeby stresu nie było ;)

Idę z synem na 11 do dentysty i aż się boję jakie cyrki będą:o no ale jak mus to mus.

Miłego dnia !!!
Ja usg piersi nie miałam. Ale pewnie warto zrobić. Chociaż badane są regularnie ale ręcznie.
Hej ,hej :)
Ja od kilku dni śpię z rogalem i powiem szczerze że bardzo dobrze mi się śpi dzisiaj pobudka 8.45 więc ładnie ;)
Co do tycia to ja na pewno mam na plusie jutro na wizycie się dowiem ale aż się boję 8-)
@Wyjątkowa Marta na pewno wszystko ok zjedz coś słodkiego i połóż się na plecach , a może już mała popukała ?
Miłego dnia mamuśki :)
Bez tego rogala ani rusz, u mnie to samo.
mi w ciągu ostatniego miesiąca około 1kg ale tak naprawdę to w ciągu ostatnich dwóch tygodni ten kg przybył. Związane to chyba z kilkudniową wizytą u rodziców i dwoma obiadkami dziennie [emoji14] a od początku 1,5-2kg- ważę się rano więc zależne od obfitości kolacji :D
U mnie w brzuszek może powoli powoli zaczyna iść ale też go nie widać tzn, ja go widzę i mój też ale nikt inny się nawet nie domyśla. Mi za to wszystko idzie w biust z tego co widzę bo z 70C mam już 70E i już widzę że tak na styk stąd ten okropny rozstęp się pojawił....
Oj dziewczyny oglądam te wszystkie wasze zdjęcia pyszności popijając kawkę i dosłownie planuję menu na każdy dzień tygodnia :D gdyby nie czekał na dzisiaj kurczak to byłyby dzisiaj racuchy a tak to będą jutro :D
Też miałam dzisiaj problemy ze snem, zazwyczaj nie mam z tym problemu a dziś godzinę to zasnąć nie mogłam i chyba ze 3 przebudzenia ...
Miłego dnia wszystkim :D
Ja też mam mega wielkie piersi. A Brodawki jakie sterczące
U mnie 18+3, 2,5kg przybrałam. Brzuch widoczny, mało tego. Zaczął mi się zamek w kurtce rozchodzić...
W jednej kurtce też mam z tym problem [emoji23] i to jedna zimowa do której jeszcze się dopinam.
Ja robiłam USG piersi niedawno przed zajściem w ciążę ale to było po usunięciu guzów teraz w lutym muszę na kontrolę się wybrać właśnie.

Zrobiłam powtórne badanie moczu i teraz wyszło ok więc jednak trzeba zwracać uwagę jak się pobiera żeby stresu nie było ;)

Idę z synem na 11 do dentysty i aż się boję jakie cyrki będą:o no ale jak mus to mus.
Kobieto chcesz mnie wykończyć :) nie dam już rady :p
To mój syn będzie musiał to zrobić [emoji1]

@*PaMinka powodzenia w dentysty. Też mnie czeka to w tym miesiącu. Ja muszę iść na kontrolę i dzieci.
Miałam się pytać, co u Twojej siostry? Chyba dobrze kojarzę tą straszą sytuację z bakterią?

Miłego dnia !!!

Ja robiłam usg piersi, zarówno w tej jak i w poprzedniej ciąży, ale nie wiem czy takie są wytyczne bo ja nie w Polsce.

reklama
Ja usg piersi robię cyklicznie co 1.5 roku. Następne akurat wypada około września. Mój gin bada także ręcznie na wizytach kontrolnych co roku więc w październiku sprawdzał:-) moje piersi są malutkie :-( mam staniki w rozmiarze B :-(

A co do dentysty to moje dzieci bardzo lubią chodzić :-) ale to zasługa pani dentystki:-) Kasia ma nawet 2 różowe plomby na szczęście na 4 to nie widać:-) gorzej bo muszę iść z nią do ortodonty bo wychodzą jej 1 stale które mają mało miejsca bo 2 mleczne jeszcze są I te 1 niestety krzywe. Aparat będzie nosić jak nic. Tylko z tego ci mówiła dentysta to do aparatu musi mieć już wszystkie stale na przodzie :-( ale może ortodonta coś poradzi innego.

Do góry