reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Spokojnie, na pewno z maluszkiem wszystko jest w porządku. Za dużo o tym myślimy, analizujemy, zamartwiamy się, czy wszytko ok i później w nocy śnią się nam takie rzeczy, albo nie możemy spać wcale.

Dziewczyny czy robiłyście już teraz w ciąży usg piersi? Podobno od tego roku zmieniły się zalecenia w tym zakresie i trzeba zrobić, ja właśnie dziś jadę. W sumie nawet w kartę ciąży nam wpisane to badanie do wykonania.

Miłego dnia !!!
W karcie zawsze było :) W tej teraz nie patrzyłam ale pamietam, że w poprzednich ciążach mialam w kartach rysunki cycków ;) Co do badania to nie wiem, moja położna póki co nic nie wspominała. A ma kartkę z zaleceniami jako podkładkę na biurku i zawsze do niej zagląda.

reklama
Spokojnie, na pewno z maluszkiem wszystko jest w porządku. Za dużo o tym myślimy, analizujemy, zamartwiamy się, czy wszytko ok i później w nocy śnią się nam takie rzeczy, albo nie możemy spać wcale.

Dziewczyny czy robiłyście już teraz w ciąży usg piersi? Podobno od tego roku zmieniły się zalecenia w tym zakresie i trzeba zrobić, ja właśnie dziś jadę. W sumie nawet w kartę ciąży nam wpisane to badanie do wykonania.

Miłego dnia !!!
Ja robiłam usg w lipcu tamtego roku i lekarz stwierdził że narazie nie będzie mnie wysyłał na kolejne ale pewnie sama pójdę prywatnie że względu na rodzinne obciążenia rakiem piersi.

@Atlhea pierwsza ciąża stąd wiele wątpliwości czy wszystko na pewno jest ok :)

@karolaa93 obiadki u rodziców mówią same za siebie, to się nie liczy :D też mam wrażenie że wszystko mi idzie w biust.

Ostatnia edycja:

Miłego dnia !!!

Ja robiłam USG piersi niedawno przed zajściem w ciążę ale to było po usunięciu guzów teraz w lutym muszę na kontrolę się wybrać właśnie.

Zrobiłam powtórne badanie moczu i teraz wyszło ok więc jednak trzeba zwracać uwagę jak się pobiera żeby stresu nie było ;)

Idę z synem na 11 do dentysty i aż się boję jakie cyrki będą:o no ale jak mus to mus.

Miłego dnia !!!
Ja usg piersi nie miałam. Ale pewnie warto zrobić. Chociaż badane są regularnie ale ręcznie.
Hej ,hej :)
Ja od kilku dni śpię z rogalem i powiem szczerze że bardzo dobrze mi się śpi dzisiaj pobudka 8.45 więc ładnie ;)
Co do tycia to ja na pewno mam na plusie jutro na wizycie się dowiem ale aż się boję 8-)
@Wyjątkowa Marta na pewno wszystko ok zjedz coś słodkiego i połóż się na plecach , a może już mała popukała ?
Miłego dnia mamuśki :)
Bez tego rogala ani rusz, u mnie to samo.
mi w ciągu ostatniego miesiąca około 1kg ale tak naprawdę to w ciągu ostatnich dwóch tygodni ten kg przybył. Związane to chyba z kilkudniową wizytą u rodziców i dwoma obiadkami dziennie [emoji14] a od początku 1,5-2kg- ważę się rano więc zależne od obfitości kolacji :D
U mnie w brzuszek może powoli powoli zaczyna iść ale też go nie widać tzn, ja go widzę i mój też ale nikt inny się nawet nie domyśla. Mi za to wszystko idzie w biust z tego co widzę bo z 70C mam już 70E i już widzę że tak na styk stąd ten okropny rozstęp się pojawił....
Oj dziewczyny oglądam te wszystkie wasze zdjęcia pyszności popijając kawkę i dosłownie planuję menu na każdy dzień tygodnia :D gdyby nie czekał na dzisiaj kurczak to byłyby dzisiaj racuchy a tak to będą jutro :D
Też miałam dzisiaj problemy ze snem, zazwyczaj nie mam z tym problemu a dziś godzinę to zasnąć nie mogłam i chyba ze 3 przebudzenia ...
Miłego dnia wszystkim :D
Ja też mam mega wielkie piersi. A Brodawki jakie sterczące
U mnie 18+3, 2,5kg przybrałam. Brzuch widoczny, mało tego. Zaczął mi się zamek w kurtce rozchodzić...
W jednej kurtce też mam z tym problem [emoji23] i to jedna zimowa do której jeszcze się dopinam.
Ja robiłam USG piersi niedawno przed zajściem w ciążę ale to było po usunięciu guzów teraz w lutym muszę na kontrolę się wybrać właśnie.

Zrobiłam powtórne badanie moczu i teraz wyszło ok więc jednak trzeba zwracać uwagę jak się pobiera żeby stresu nie było ;)

Idę z synem na 11 do dentysty i aż się boję jakie cyrki będą:o no ale jak mus to mus.
Kobieto chcesz mnie wykończyć :) nie dam już rady :p
To mój syn będzie musiał to zrobić [emoji1]

@*PaMinka powodzenia w dentysty. Też mnie czeka to w tym miesiącu. Ja muszę iść na kontrolę i dzieci.
Miałam się pytać, co u Twojej siostry? Chyba dobrze kojarzę tą straszą sytuację z bakterią?

Miłego dnia !!!

Ja robiłam usg piersi, zarówno w tej jak i w poprzedniej ciąży, ale nie wiem czy takie są wytyczne bo ja nie w Polsce.

reklama
Ja usg piersi robię cyklicznie co 1.5 roku. Następne akurat wypada około września. Mój gin bada także ręcznie na wizytach kontrolnych co roku więc w październiku sprawdzał:-) moje piersi są malutkie :-( mam staniki w rozmiarze B :-(

A co do dentysty to moje dzieci bardzo lubią chodzić :-) ale to zasługa pani dentystki:-) Kasia ma nawet 2 różowe plomby na szczęście na 4 to nie widać:-) gorzej bo muszę iść z nią do ortodonty bo wychodzą jej 1 stale które mają mało miejsca bo 2 mleczne jeszcze są I te 1 niestety krzywe. Aparat będzie nosić jak nic. Tylko z tego ci mówiła dentysta to do aparatu musi mieć już wszystkie stale na przodzie :-( ale może ortodonta coś poradzi innego.

Do góry