reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Jagodka myślę, że pierwszy rzut na zasadzie kto chętny wysyła do Ciebie PW (pomogę ofc jeśli potrzebujesz, bo chyba moderator może zatwierdzać nowych na zamkniętym? Albo na grupie mod a na forum admin tylko). A za jakiś czas trzeba będzie zrobić odsiew - na forum info, że każda która czyta i się udziela ma np 3 dni żeby się w głównym wątku odmeldować. Dla wszystkich dostępne jest forum publiczne, na prywatnym będzie więcej swobody ze wstawianiem zdjęć czy pisaniem o bardziej intymnych/osobistych sprawach - niekoniecznie fajnie, żeby ktoś kto się słowem nie odzywa mógł to tylko podglądać.

Ja weszłam pierwszy raz od wczoraj i mam 300(!!!!) postów do nadrobienia. Czasem coś umyka po prostu. A czasem nikt z czytających nie zna odpowiedzi.

Daj spokój. Przecież temat zamkniętego poruszany był już od dawna i wtedy wszystkie były za zamknięciem za jakiś czas. No i nadszedł ten czas właśnie. W tych 5 punktach z kolejnego posta wyczerpałaś temat - mogę się podpisać pod tym. A poza tym - sto lat! :)

Zrób prześwietlenie u ortopedy. Znajoma miała taki problem przy drugiej ciąży, ale jakoś po 6 ms dopiero, mimo, że brzuch miała malutki długo. Nosiła taki pas ortopedyczny i to pomagało.

Zależy jakie duże dziecko i jak będzie rosło.
Giga zapasu nie kupuj bo może się okazać ze dana firma uczula. My zaczynaliśmy od ubranek 50 i pampków 0, ale dość szybko na 1 przeszliśmy o ile pamietam.

U nas dziś domowa pizza :D Ciasto już wyrosło, czeka aż panowie wrócą z pracy i żłobka [emoji4]

Co do prasowania to mam super patent - nie prasuje :D Olewam, wszyscy żyją ;) Z suszarki wyjmuje i do szafy. Ewentualnie przed wyjściem przeprasuje jedną rzecz albo jeszcze częściej chłop to robi. Młodemu przed porodem też nie prasowałam, wszystko w suszarce bębnowej się wygrzalo i tyle.

Byłam dziś na wizycie, bez usg. Polip jak był tak jest, w sumie bez wielkich zmian. Dostałam dyspensę na bzykanie („tylko delikatnie i nie za często, raz w tygodniu, no dwa to max”[emoji23], więc mąż się ucieszy po miesiącu posuchy [emoji14] Ciąży nie zagraża, więc wyglada na to, że za niecałe trzy tygodnie lecę na wakacje :D

Jagodka 100 lat dla W! Kiedy to zleciało? Muszę zacząć dla Młodego myśleć o urodzinach, tym bardziej, że w ramach prezentu miało być dorosłe wyrko.
Ja też nie prasuje[emoji23] moja teściowa i mama są w szoku, jak tak można. Jedynie dla dzidzi będę ale to te pierwsze miesiące, suszarki niestety brak, a że lato będzie to się wywiesi na dwór [emoji12] a dla nas to w ogóle, jedynie jak gdzieś na wyjście, koszule czy sukienke lub spodnie przed założeniem.

Wróciłam ze szkoły,dlaczego zawsze jak muszę wyjść z domu to zaczyna padać [emoji2955] najlepsze jest to że małego chciałam uśpić dziś w dzień i nie chciał a teraz odplynal w wozku jak wracaliśmy [emoji2356] ciekawe co będzie na wieczór....

@renisus mi smakują, nie są może tak dobre jak ze zwykłej ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma [emoji16]
Ja nie mam problemu z cukrami po posiłku, ale na czczo czasami mam ponad 90, w poniedziałek mam wizytę u diabetologa, ciekawe czy da mi insulinę na noc.

A ja mam pytanie z innej beczki. Jak jezdzilyscie z maluchem same autem ? Fotelik za siedzeniem kierowcy czy z przodu ? [emoji848] nie w każdym aucie jest możliwość zamontowania z przodu m.in. ze względu na brak możliwości wyłączenia poduszki powietrznej.

Ja zawsze z tyłu. Po pierwsze bezpieczniej dla dziecka, po drugie dziecko nawet z tylu całkiem rozprasza a z przodu to już musi być masakra. Ja mam zamontowane dodatkowe lusterko więc jakaś tam kontrole mam, ale wiadomo nieraz młoda płacze z tylu a ja nic zrobić nie mogę. Takie życie matki[emoji23]

Haha, ja tylko jednego moge zjesc [emoji39]
O matko! Wyleczyłam się z gołąbków. Zjadłam dwa a wyglądam jak w 7 miesiącu :o wzdęcia mam okropne. Pytanie: mogę brać Espumisan codziennie? Bo te wzdęcia często mi towarzyszą :(

Załączniki

• 20190205_170416.jpg
    20190205_170416.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 97
Był dziś poruszany tez temat zwierząt. Ja bym chciała psa, ale na wiosnę przeprowadzam się do bloku, na 3 piętro i nie widzi mi się to. [emoji23]
Także chyba jak urodzę wezmę/kupie kotka. Małej ulubione zwierzęta to kotki i ptaszki.
My w Niemczech mamy mieszkanie w bloku na 4 piętrze i nie ma problemu z buldogiem ;)

Pies moich marzeń ale mąż na trzeciego się nie zgodzi [emoji24] Nie wiem jakim cudem udało mi się go namówić na te co mamy bo on uważa ze miejsce psa jest na dworzu a ja ze na podusi [emoji12]
ja chce jeszcze jednego buldoga ale też mi się mąż nie chce zgodzić :D

O matko! Wyleczyłam się z gołąbków. Zjadłam dwa a wyglądam jak w 7 miesiącu :o wzdęcia mam okropne. Pytanie: mogę brać Espumisan codziennie? Bo te wzdęcia często mi towarzyszą :(

Espumisan się nie wchłania z przewodu pokarmowego wiec możesz spokojnie brać codziennie. Rozbija pecherzyki powietrza i tyle.

reklama
Był dziś poruszany tez temat zwierząt. Ja bym chciała psa, ale na wiosnę przeprowadzam się do bloku, na 3 piętro i nie widzi mi się to. [emoji23]
Także chyba jak urodzę wezmę/kupie kotka. Małej ulubione zwierzęta to kotki i ptaszki.

Serio był, kurcze, przeoczyłam :D My w bloku, mamy kota, podobno szczury są bardzo sympatycznym zwierzakiem rodzinno-domowym. Teraz raczej nie kupimy bo by koteł zeżarł :p

Super brzusio ;)

U nas na szczęście kwestia miejsca rozwiązana. Bo wszystkie z tyłu zajęte i brak problemu czy za kierowcą, czy za pasażerem ^^

Do góry