reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Wszystkozajęte dopiero co rodziłam [emoji33] a tu już fika i pyskuje [emoji23] u Ciebie też już za moment..

Dziewczyny adminka zatwierdzila prośbę, proszę wszystkie osoby chętne na zamknięty o wiadomość na priv

reklama
@Janka86 Wszystkiego najlepszego ;););)

Dziewczyny ja się trochę wczoraj wieczorem podłamałam bo mimo że brzuszka nie mam jeszcze to piersi urosły tak ze dwa rozmiary i ... pojawiły się 2 różowe pręgi na lewej mimo że od 3 miesiąca smaruje olejkami dla dzieci i bio oilem... :(

Rozstępy po latach znikają... Troszkę. Ja mam nadal swoje z dawnych czasów, kiedy z patyczka zmieniłam się w kobietę. ;)

też miałam obawy typu "dopisze sie do forum ale tam pewnie same mlode mamuśki a ja już wiekowa" a tu jednak 30+ to silna grupa :D (nie obrażcie się za to slowo "wiekowa")

Podobnie myślałam, ze takich spóźnionych jak ka będzie mało. Chociaż większość spodziewa się jednak nie pierwszego dziecka.

Narobiłyście mi smaka na lody, właśnie zamknęłam laptopa i lecę do sklepu, praca może poczekać [emoji23]
W między czasie umówiłam się na połówkowe, na 5.03, równy miesiąc czekania [emoji173]

Ja mam 6 marca więc tym razem jestem dzień za Tobą :)

Zaraz to i ja skoczę do sklepu chociaż miałam dzisiaj z domu nie wychodzić, ale robicie takiego smaka tymi lodami, że siła wyższa :) czyżby to zemsta za gofry? :D

Ja tez 6 marca. To dobry dzień - mój ojciec ma urodziny. Mam nadzieje, ze będę dla niego miała super prezent w postaci dobrych wiadomości. ;)

W sumie mam syna i córkę a ta ciąża jest zupełnie inna ;)

A z tego wynika co, proszę bardzo?:)))))

Ach, trochę się zdenerwowałam :/. Oboje ostatnio z mężem cierpimy na bezsenność i zachciało nam się seksu w nocy, rano musiałam trochę pojeździć autem w różne miejsca i jak wróciłam, poszłam siku zauważyłam trochę krwi na majtkach :(. Ale papier był czysty, teraz nic mi nie leci. Nie wiem, czy przypadkiem jakieś naczynko mi nie poszło... obserwuję się, jak tylko coś się rozkręci jadę na IP. A tak to zapisałam się prywatnie na usg dziś na 19:40, żeby lekarz dla świętego spokoju posprawdzał. No szlag :( zawsze sobie sama muszę stresu narobić :(.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Tez zawsze po akcji sprawdzam i sprawdzam. Wiem, ze wolno a jakoś nie jestem przekonana...

Dzięki Dziewczyny! [emoji173]️ no nic nie leci, tylko ta plamka na gaciach. Może rzeczywiście szyjka. Tylko po samym seksie nic nie było. Dopiero po tej cholernej jeździe. Muszę sobie ten adapter do pasów kupić. Musowo.

Który będziesz kupować? Ja muszę tez kupić. Do końca czerwca będę dużo jeździć, wiec i dla wygody i dla bezpieczeństwa.

Jagodka myślę, że pierwszy rzut na zasadzie kto chętny wysyła do Ciebie PW (pomogę ofc jeśli potrzebujesz, bo chyba moderator może zatwierdzać nowych na zamkniętym? Albo na grupie mod a na forum admin tylko). A za jakiś czas trzeba będzie zrobić odsiew - na forum info, że każda która czyta i się udziela ma np 3 dni żeby się w głównym wątku odmeldować. Dla wszystkich dostępne jest forum publiczne, na prywatnym będzie więcej swobody ze wstawianiem zdjęć czy pisaniem o bardziej intymnych/osobistych sprawach - niekoniecznie fajnie, żeby ktoś kto się słowem nie odzywa mógł to tylko podglądać.

Ja weszłam pierwszy raz od wczoraj i mam 300(!!!!) postów do nadrobienia. Czasem coś umyka po prostu. A czasem nikt z czytających nie zna odpowiedzi.

Daj spokój. Przecież temat zamkniętego poruszany był już od dawna i wtedy wszystkie były za zamknięciem za jakiś czas. No i nadszedł ten czas właśnie. W tych 5 punktach z kolejnego posta wyczerpałaś temat - mogę się podpisać pod tym. A poza tym - sto lat! :)

Zrób prześwietlenie u ortopedy. Znajoma miała taki problem przy drugiej ciąży, ale jakoś po 6 ms dopiero, mimo, że brzuch miała malutki długo. Nosiła taki pas ortopedyczny i to pomagało.

Zależy jakie duże dziecko i jak będzie rosło.
Giga zapasu nie kupuj bo może się okazać ze dana firma uczula. My zaczynaliśmy od ubranek 50 i pampków 0, ale dość szybko na 1 przeszliśmy o ile pamietam.

U nas dziś domowa pizza :D Ciasto już wyrosło, czeka aż panowie wrócą z pracy i żłobka [emoji4]

Co do prasowania to mam super patent - nie prasuje :D Olewam, wszyscy żyją ;) Z suszarki wyjmuje i do szafy. Ewentualnie przed wyjściem przeprasuje jedną rzecz albo jeszcze częściej chłop to robi. Młodemu przed porodem też nie prasowałam, wszystko w suszarce bębnowej się wygrzalo i tyle.

Byłam dziś na wizycie, bez usg. Polip jak był tak jest, w sumie bez wielkich zmian. Dostałam dyspensę na bzykanie („tylko delikatnie i nie za często, raz w tygodniu, no dwa to max”[emoji23], więc mąż się ucieszy po miesiącu posuchy :p Ciąży nie zagraża, więc wyglada na to, że za niecałe trzy tygodnie lecę na wakacje :D

Jagodka 100 lat dla W! Kiedy to zleciało? Muszę zacząć dla Młodego myśleć o urodzinach, tym bardziej, że w ramach prezentu miało być dorosłe wyrko.

Co do zamkniętego wątku to jestem bardzo ciekawa ile dziewczyn się zgłosi i ile z nich będę znała po nicku[emoji23][emoji23]

Cieszę się ze sytuacja z polipem jest stabilna i możecie z mężem trochę się sobą nacieszyć.

Co do prześwietlenia spojenia łonowego to bym była jednak ostrożna bo to prześwietlenie i to w najbliższym otoczeniu bobasa i jeśli nie ma absolutnej konieczności to się tego nie robi. Jeśli bóle będą bardzo
dokuczać to warto odwiedzić ortopedę. Z drugiej strony takie bóle to niestety norma w ciąży, czasami trzeba leżeć.

Dorabiaj koniecznie :p
Ja lubię ale gotowe. Nie znoszę się bawić w kapuście, no chyba ze z włoskiej to jeszcze w miarę. No i gara odpowiedniego nie mam :p

wzięłam 2godziny wolnego z pracy i poszłam na rzęsy bo wyglądam jak siedem nieszczęść...

A teraz jak 8 nieszczęść , babka mi tak brzydko zrobiła i na dodatek zmyła pół podkładu z buzi i wszystkie pryszcze widać [emoji23] a już wierzyłam ze będę seksi kotka chyba jestem w ciąży stworzona do kanapy i piżamy zdała od ludzi

Dorabiaj koniecznie [emoji14]
Ja lubię ale gotowe. Nie znoszę się bawić w kapuście, no chyba ze z włoskiej to jeszcze w miarę. No i gara odpowiedniego nie mam :p
No to mamy impreze u Aleczki [emoji16]
Ja gołąbki robię z pekińskiej, bo nie mam jak sparzyć głowki kapusty, nie mam tak dużego garnka.
I jak smakuja? Musze przetestowac[emoji39] Boze ale zglodnialam znowu[emoji51]
Ja golabki, leczo, pierogi z miesem i ruskie, kopytka i placki ziemnkaczane robie przynajmiej raz w miesiacu. Teraz niestety ziemniaki odpadaja, ale chyba zrobim placki tarte z kabaczka czy cukini. Mniam [emoji39]

Wiecie co, ta cukrzyca ciazowa jest niesprawiedliwa. Akurat wtedy, kiedy czlowiek ma ochote zjesc porzadnie. Jutro mam spotaknie z diabetolog, ale mysle ze zostane na samej diecie od ostatniej wizyty w szpitalu, ladnie mi idzie.

Był dziś poruszany tez temat zwierząt. Ja bym chciała psa, ale na wiosnę przeprowadzam się do bloku, na 3 piętro i nie widzi mi się to. [emoji23]
Także chyba jak urodzę wezmę/kupie kotka. Małej ulubione zwierzęta to kotki i ptaszki.

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki. Jak jezdzilyscie z maluchem same autem ? Fotelik za siedzeniem kierowcy czy z przodu ? [emoji848] nie w każdym aucie jest możliwość zamontowania z przodu m.in. ze względu na brak możliwości wyłączenia poduszki powietrznej.

Do góry