reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Gdzie?! Ja myslalam, ze to prosta mendlowska jest [emoji33][emoji33][emoji33][emoji849][emoji849][emoji849][emoji43][emoji43][emoji43]
Nas tak na genetyce uczyli. Tak samo z kolorem włosów czy oczu. Np nasze dziecko może mieć niebieskie oczy i rude włosy mimo że I ja i chłop mamy czarne włosy i brązowe oczy. Obydwoje mamy geny na niebieskie oczy i rude włosy (po dziadkach I rodzicach). Co prawda prawdopodobieństwo tego jest malutkie ale jest :)

Nas tak na genetyce uczyli. Tak samo z kolorem włosów czy oczu. Np nasze dziecko może mieć niebieskie oczy i rude włosy mimo że I ja i chłop mamy czarne włosy i brązowe oczy. Obydwoje mamy geny na niebieskie oczy i rude włosy (po dziadkach I rodzicach). Co prawda prawdopodobieństwo tego jest malutkie ale jest :)
No tak, ale oczy i wlosy to sa geny addytywne.. a grupa krwi nie. Nie wiem.. to bylo dawno temu i nie prawda[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

No tak, ale oczy i wlosy to sa geny addytywne.. a grupa krwi nie. Nie wiem.. to bylo dawno temu i nie prawda[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja się nie będę upierac bo mogę się mylić [emoji23] ale coś mi tam świta że determinacja grupy krwi jest genetyczna a już na pewno Rh

Mi też ni chu chu nie widzi się, jakim cudem byłoby to możliwe :D :D Ciekawe...

Ojej Najpierw pytanie numer 1. Też Was wywala z apki?? U mnie od kilku dni.
Co do zamkniętego mi to obojętne. Ale fakt faktem tutaj nie czuję się póki co odważnie aby dodać foto np.
Janka sto lat. Powiem szczerze i absolutnie się nie obrażajcie. Ale jak zaszłam w ciąże sobie myślę, że już jestem "stara mamuśka" a tutaj 30+ jest nas sporo, co mnie bardzo cieszy i tym.bardziej mogę się utożsamiać z Wami. Moje obawy itd wydają mi się normalne ;)
też miałam obawy typu "dopisze sie do forum ale tam pewnie same mlode mamuśki a ja już wiekowa" a tu jednak 30+ to silna grupa :D (nie obrażcie się za to slowo "wiekowa")

reklama
Ja się nie będę upierac bo mogę się mylić [emoji23] ale coś mi tam świta że determinacja grupy krwi jest genetyczna a już na pewno Rh
Alez masz racje absolutna!

Tylko wydawalo mi sie, ze przy ukladzie matka 0, ojciec A .. nie ma opcji na B u dziecka.

Bo matka moze miec tylko 00
Ojciec A0 albo AA..

Wiec no ni chu mi tu B po dziadku nie pasuje.

A wlosy i oczy kodowane sa przez wiecej niz jeden gen stad mozliwosc duzej wariacji fenotypu.

Ale jak mowie, to bylo dawno. Jest tak naprawde ze 20 klasyfikacji grup krwi.. my uzywamy tylko dwoch AB0 i Rh. Wiec moze cos tam w tym siedzi.

PS. Z genetyki nie bylam gwiazda nigdy. Moje muszki nie chcialy sie ladnie krzyzowac na laborkach[emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry