reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ennis właśnie coś mi nie pasowała godzina do Twoich postów ;-) nie zorientowałam się, że może chodzić o różnicę czasu :-p

Ja 2-3 razy w tygodniu muszę wstać o 5, dramat...
Jak UK wyjdzie z Unii to pnoc maja obajac zmianę czasu i godzina będzie taka jak w PL [emoji23][emoji23]

reklama
Tez musicie robić drugi raz grupę krwi? Ja rodzę na żelaznej i tam jest wymóg aby grupę robić 2 razy w trakcie ciąży. Trochę to bez sensu, ale co ja mogę...

Ja nie korzystam z social media, wiec u mnie FB odpada.
Zawsze liczę się z tym, że to co piszę może być przeczytane przez osobę zupełnie nie związana z tematem ciążowym lub wręcz znajomego, który skojarzy pewne fakty (chociażby imię [emoji23]). Ta dzisiejsza dyskusja utwierdziła mnie w przekonaniu, że poczułam się tu zbyt swobodnie i więcej nie będę pisać tu rzeczy, które mogą być ciekawa historią dla kogoś, kto nie udziela się na forum.
Jak dla mnie fb również odpada :) co prawda mam profil ale facebook'a nie lubię - jestem tam tylko dla grup szyjących :)

janka tu chyba nie ma innej możliwości jak 0 :D z tego co pokazuje tabelka to z dwóch 0 może byc tylko 0 :D
Jako magister biologii potwierdzam[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ale wzorowa studentka ze mnie nie byla.. wiec kto Go tam wie.

Ale w sumie przypomina mi to smieszna historie. Wracam kiedys do domu na weekend... Podjarana po cwiczeniach z hematologii i nawijam mamie jak to sobie grupe krwi oznaczalam etc. I pytam Jej.. a Wy jakie macie z ojcem?

Mama: Ja A, a ojciec AB.
Ja: (konsternacja) yyyyy... Niemozliwe.
Mama: No przeciez wiem jakie mamy grupy krwi!!!!
Ja:yyyyy, to kto jest moim ojcem?!
Mama: (konsetrnacja i oburzenie) Co Ty insynuujesz, dziecko?!
Ja: noooo bo ja mam 0.

Oczywiscie, okazało sie, ze ojciec tez ma A. Uff.

Taka o historia rodzinna [emoji23][emoji23]

Jak dla mnie fb również odpada :) co prawda mam profil ale facebook'a nie lubię - jestem tam tylko dla grup szyjących :)
Ja też robiłam grupę jakiś czas temu i będę jeszcze raz robiła później mimo że mam 0+ ale tutaj chodzi o te przeciwciała. Nie brali pod uwagę wyniku który miałam robiony w wakacje przy poronieniu

Tez musicie robić drugi raz grupę krwi? Ja rodzę na żelaznej i tam jest wymóg aby grupę robić 2 razy w trakcie ciąży. Trochę to bez sensu, ale co ja mogę...
Nie wiem co tam mi jeszcze zleci, ale akurat wyników gr krwi mam trochę w 'archiwum' :p jakby co

Co do wit C, ja normalnie biorę wg potrzeb.

Jakoś mi dziwnie w brzuchu...

No nie do końca tak. Grupę krwii można mieć po dziadkach. Mój ojciec ma grupę krwi po swoim dziadku, jego rodzice mają O i A a on ma B. A napewno jest ich dzieckiem bo wygląda jak skóra ściągnięta z dziadka [emoji23]
Gdzie?! Ja myslalam, ze to prosta mendlowska jest [emoji33][emoji33][emoji33][emoji849][emoji849][emoji849][emoji43][emoji43][emoji43]

reklama
Ja też planuje na Żelaznej, póki co robiłam jeden raz grupę krwi a mam Rh - , może lekarz zleci ponownie ale tego dowiem się najwcześniej 15.02 na wizycie

Do góry