reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
A ja dalej nic nie czuje a weszłam w 19 tydzień (no i to nie pierwsza ciaza)...nie podoba mi się to [emoji30]

Pamietam ze są tu mamy które rodziły już w lipcu. Właśnie mam rozkmine po ilu dniach można wyjść z dzieckiem na spacer w pogodę typowo lipcowa. Córkę rodziłam w grudniu i pamietam zalecenia żeby odczekać 10 dni a potem otwierać okna itp. i dopiero później spacer no ale w lipcu to przecież bez sensu [emoji848]

Dosyć odległa ta „rozkmina” ale mnie meczy [emoji12]

Werandowanie to stare zalecenia, teraz i z zimowym dzieckiem możesz wyjść zaraz po powrocie do domu. W lipcu tym bardziej. Co do ruchów to ja w pierwszej ciąży po 22tc czułam, bo łożysko na tylnej ścianie. Teraz też tak mam, więc pewnie jeszcze poczekam.

Witam dziewczyny!!

U nas zero śniegu. Za mną ciężka nocka, kilkanaście pobudek aż się w końcu poddałam i wzięłam ja do nas do łóżka. Nie wiem w sumie co jej przeszkadzało. Mam nadzieje, że dziś będzie lepiej. Już zapomniałam jak to jest tak często w nocy wstawać[emoji6]

Moja wstaje zwykle koło 6.30 ale zdarzają się też dni, zwykle weekend kiedy wstaje koło 5[emoji23][emoji23]

Ja mam co prawda łożysko na przedniej ścianie ale ruchu czuje już od dłuższego czasu i z dnia na dzień coraz wyraźniej choć to są raczej fikołki niż kopniaki. W sumie nie narzekam.

Czekam i czekam na ten przypływ energii w drugim trymestrze i nic z tego. W pierwszej ciąży miałam zdecydowanie więcej energii. Dobrze, że w tygodniu młoda w żłobku to mogę się trochę polenić. Czekam już na wiosnę, może to coś zmieni.

Wizytuje ktoś dziś? Miłego dnia

Spokojnie, paracetamol można, a ap ap to paracetamol właśnie..
Dobra zaszalalam, będą pastele [emoji7]

Pastele?? Wrzucisz jakaś fotkę? Ja od lat mam taka sama fryzurę i wieje nuda ale niewiele da się z moimi włosami zrobić a i ja mało odważna jestem. Dla mnie ma być szybko, stanie codziennie przed lustrem i układanie włosów przez godzine odpada.

Umówiłam się na 15 do lekarza bo ledwo gadam, gardło boli i ledwo co głowę podniose.
A dziś się dowiedziałam że brat ma świnke a ja cały weekend z nim spędziłam

Dziewczyny co robić jak nie jestem pewna czy miałam opryszczke? Jak pierwszy raz to trzeba brać heviran przez 5 dni jak już się miało to wystarczy smarować i teraz głupia jestem i nie wiem czy miałam. A jak miałam i wezmę ten heviran to nie zaszkodzę dziecku ?
Zadzwoń do gina. Mnie tez opryszczka prześladuje. Mojej mamie właśnie zeszla A patrzę teraz mój synuś ma. Ja nie miałam jeszcze nigdy i też truchleje. Pierwsze zarazenie najczęściej przebiega z gorączką.

reklama
A ja dalej nic nie czuje a weszłam w 19 tydzień (no i to nie pierwsza ciaza)...nie podoba mi się to [emoji30]

Pamietam ze są tu mamy które rodziły już w lipcu. Właśnie mam rozkmine po ilu dniach można wyjść z dzieckiem na spacer w pogodę typowo lipcowa. Córkę rodziłam w grudniu i pamietam zalecenia żeby odczekać 10 dni a potem otwierać okna itp. i dopiero później spacer no ale w lipcu to przecież bez sensu [emoji848]

Dosyć odległa ta „rozkmina” ale mnie meczy [emoji12]
Ja urodziłam ostatniego w marcu i na spacer poszliśmy po 5 dniach, coś ok godzinkę. Ze starszakami czekałam dłużej bo właśnie robiłam wg starych zaleceń
Ada pracuje z czekami bankowymi, deponuje je. Tzn tym zajmuje sie moja firma, a ja dokladnie ogarniam czeki ktore byly wplacone do zlego banku. Papierologia sama. Zmiane mam pod siebie 19-3; ale za chwile zmienaja system i z 5 dniowego procesu zrobi sie 2 i wtedy zniknie nocna zmiana. Ale ja wtedy juz powinnam byc jedna noga na macierzynskim.
No to chociaż tyle[emoji6] ja nigdy nie lubiłem pracować w godz wieczornych, ostatnia praca wlaśnie taka była i często konczylam ok 1 w nocy, na pieszo do domu 15 min to nie było nic przyjemnego

Do góry