reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dzień dobry.

Ja właśnie wracam z laboratorium. O dziwo sprawnie i szybko poszło chociaż zaczęło się o poślizgu bo autobus spóźnił się 20 minut. Śniegu napadalo mnóstwo. Córka zachwycona. Może się z nią wybiorę na spacer jak wrócę. Umówiłam się na połówkowe na 6 marca. Nie mogę się doczekać [emoji813] udało się umówić na popołudnie więc mąż będzie mógł iść ze mną (o ile będziemy mieli z kim córkę zostawić).

reklama
No dla mnie 5 to środek nocy, nieludzka pora. Drugą rzeczą, którą robię po wstaniu z łóżka i wysikaniu się, jest odpalenie ekspresu. Dopiero jak walnę setkę espresso, rozumiem język polski [emoji23].

Hahaha. Mam to samo, z tym, że pije białą. Ale też pierwsze kroki kieruje do ekspresu. Mój syn też lubi o 5 zacząć dzień, a ja o tej porze nie wiem jak się nazywam [emoji85]

U nas śniegi full przez noc napadało - taras mi się z podwórkiem zrównał, a ma ze 30cm. Mąż zawiózł Młodego do żłobka, ja właśnie wróciłam do łóżka, bo w nocy przez prawie 3h nie mogłam zasnąć. Najpierw syn się budził, później chłop chrapał, pies piszczał... a na 13 jedziemy na pogrzeb :/

Witajcie u mnie od wczoraj straszny ból głowy i wymioty ahhh ten wyczekany drugi trymestr miał być lepszy oszukali mnie hehe

Ja miałam dziś wstać i jechać na uczelnie pozałatwiać a leżę i już nie zdążę na autobus [emoji85] jutro pojadę.
Ja chyba muszę zacząć wcześniej chodzić spać bo 23 to potem wstać o 8 nie mogę

Dziewczyny co robić jak nie jestem pewna czy miałam opryszczke? Jak pierwszy raz to trzeba brać heviran przez 5 dni jak już się miało to wystarczy smarować i teraz głupia jestem i nie wiem czy miałam. A jak miałam i wezmę ten heviran to nie zaszkodzę dziecku ?

A czym się zajmujesz? Ja to zazdroszczę. Musiałam się zwolnić z pracy we wrześniu i do czasu ciazy nie znalazłam nic co by odpowiadalo a teraz znów dopiero za jakisnrok najwcześniej będę szukać nowej. Tylko że muszę mieć konkretne godz no i weekendy odpadają [emoji53]
Ada pracuje z czekami bankowymi, deponuje je. Tzn tym zajmuje sie moja firma, a ja dokladnie ogarniam czeki ktore byly wplacone do zlego banku. Papierologia sama. Zmiane mam pod siebie 19-3; ale za chwile zmienaja system i z 5 dniowego procesu zrobi sie 2 i wtedy zniknie nocna zmiana. Ale ja wtedy juz powinnam byc jedna noga na macierzynskim.

A ja dalej nic nie czuje a weszłam w 19 tydzień (no i to nie pierwsza ciaza)...nie podoba mi się to [emoji30]

Pamietam ze są tu mamy które rodziły już w lipcu. Właśnie mam rozkmine po ilu dniach można wyjść z dzieckiem na spacer w pogodę typowo lipcowa. Córkę rodziłam w grudniu i pamietam zalecenia żeby odczekać 10 dni a potem otwierać okna itp. i dopiero później spacer no ale w lipcu to przecież bez sensu [emoji848]

Dosyć odległa ta „rozkmina” ale mnie meczy [emoji12]

Ja mam skończony 18 tydzień wlasnie czyli weszłam w 19. To nie pierwsza ciąża a ruchy czuję bardzo sporadycznie. Nie wiem ile ma się do tego cc, ile wielkość macicy (moja jest większa Ok 2 tygodnie niż wskazuje na to faktyczny wiek ciąży). Czytałam, ze bywa iż kobiety czują nawet w okolicach 22 tygodnia. Tez jestem rozgoryczona tym faktem[emoji849]

Ja też czuję ledwo, ledwo. Zazwyczaj wieczorem, jak leżę. Ale to tylko takie subtelne puknięcia po lewej stronie brzucha.

Ja mam skończony 18 tydzień wlasnie czyli weszłam w 19. To nie pierwsza ciąża a ruchy czuję bardzo sporadycznie. Nie wiem ile ma się do tego cc, ile wielkość macicy (moja jest większa Ok 2 tygodnie niż wskazuje na to faktyczny wiek ciąży). Czytałam, ze bywa iż kobiety czują nawet w okolicach 22 tygodnia. Tez jestem rozgoryczona tym faktem[emoji849]
Ja weszlam w 18 i tez nic nie czuje. Pierwsze dopiero kolo 22 poczulam... Myslalam, ze teraz bedzie wczesniej[emoji17][emoji17][emoji17] juz sie jakis schiz nabawilam.

Ja w maju wychodzilam po tygodniu.

reklama
Dziewczyny co robić jak nie jestem pewna czy miałam opryszczke? Jak pierwszy raz to trzeba brać heviran przez 5 dni jak już się miało to wystarczy smarować i teraz głupia jestem i nie wiem czy miałam. A jak miałam i wezmę ten heviran to nie zaszkodzę dziecku ?
Hej ja miałam opryszczkę pierwszy raz i brałam heviran lekarz mówił mi że jak by wróciła to tak czy siak mam brać heviran tylko mniejszą dawkę ;) jak nie wiesz czy miałaś to może zadzwoń do kogoś z rodziny może ktoś będzie wiedział :) i najlepiej skontaktuj się ze swoimi lekarzem bo jeśli to pierwszy raz to heviran trzeba brać jak najszybciej takie są rekomendacje:)

Do góry