reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Szok, zwłaszcza ze teraz tyle się o tym mówi, żadna z nich nie zastanawia się że dziecko może mieć fas... nawet nieduża ilość alko może powodować [emoji53]
One chyba jeszcze dalej żyją przekonaniem że odrobina nie zaszkodzi a Guinness dorby na podniesienie żelaza.

Pamiętam do tej pory że 4 lata temu moja nauczycielka była w ciąży i spotkałam ja na staff party jakoś już w 6 miesiącu i piła jakby w ciąży nie była. Takie litrowe butelki cudru. Ja tam byłam może że 2h a ona ich wypila 5.
Ma synka z problemami, młody nie chodzi i nie mówi. I oczywiście brak przyczyny bo ciąża wzorowa

reklama
Witaj Betty ;)

@renisus dobrze, że wszystko ok, ale dziwne, że nikt nic nie wie co do krwawień...

@Ennis92 straszne... :(

Ja duże dzieci rodzę, 4kg+ na szczęście sn, gładko, oby i tym razem. Strach pomyśleć ile by na cukrzycy mogły mieć... Były przypadki 6kg bodaj :O

One chyba jeszcze dalej żyją przekonaniem że odrobina nie zaszkodzi a Guinness dorby na podniesienie żelaza.

Pamiętam do tej pory że 4 lata temu moja nauczycielka była w ciąży i spotkałam ja na staff party jakoś już w 6 miesiącu i piła jakby w ciąży nie była. Takie litrów butelki cudru. Ja tam byłam może że 2h a ona ich wypila 5.
Ma synka z problemami, młody nie chodzi i nie mówi. I oczywiście brak przyczyny no ciąża wzorowa
Ja pier.... No oczywiście, nie wiadomo dlaczego [emoji53] dziecko cierpi przez głupotę matki. Czy naprawdę jest tak ciężko wstrzymać się od alko te kilka miesięcy... zawsze można kupić piwo 0% np bawarie i smakuje też dobrze

Ja pier.... No oczywiście, nie wiadomo dlaczego [emoji53] dziecko cierpi przez głupotę matki. Czy naprawdę jest tak ciężko wstrzymać się od alko te kilka miesięcy... zawsze można kupić piwo 0% np bawarie i smakuje też dobrze
Najbardziej mnie dziwiło to że kobieta z doktoratem, wykształcona, uczyła nas immunologii a tu takie coś.

@renisus być może faktycznie taka Twoja uroda w tej ciąży. Chociaż teoretycznie chyba powinni stwierdzić od czego to krwawienie.

Gratuluję dobrych wieści na wizytach i witam kolejną nowa Mamusię. Sporo nas tutaj już jest.
Ja będę miała trzecie wakacyjne dziecko które prawdopodobnie wstrzeli się pomiędzy syna 7.7 i córkę 4.8. My z P mamy urodziny w grudniu i wiemy już, że nie jest tak fajnie jak latem.

Karolcia podejrzenia padaja na lozysko, ale to dopiero po szpitalnym usg. A i jesli nawet, to wszystko sie moze zmienic. Ogolnie powiedziala ze wszystko wyglada dobrze i narazie sie nie martwic ale obserwowac i niczego nie ignorowac.

reklama
Do góry