reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mmag18 - u nas synek wyjatkowo dobrze znosi ten Pentaxim. Nie ma skutków ubcznych. My mamy 29 sierpnia pneumokoki. Wiekszosc dziewczyn to juz dawno ma zaszczepione dzieci.

reklama
U nas wszystkie szczepienia bez problemu poza bexero(meningokoki), po tym cholerstwie 3 dni wysokiej gorączki jak w banku. I właśnie zostało nam tylko to, ostatnia dawka ale jakoś mi nie spieszno:/
Ostatnie 6w1 zrobiłam tydzień przed urodzinami :D

My też już po szczepieniach, z tym że każda prawie z wysoką odpowiedzią układu immunologicznego. Po odrze, swince, rozyczce 5 dni 40 stopni. Została druga dawka ospy tylko.

U nas zaległe 6w1. Ale teraz przy zębie ma katar i słaba formę, wiec dam mu jeszcze chwile...

Pisalyscie o mówię. U nas z mowa super. Jak rzadko chwale, to jest naprawdę super.

Zaczął tez opowiadać różne historie dość niestworzone ;p i ma dużo retrospekcji. Opowiada k czymś co się stało z dwa miesiące temu.... ale to chyba rozwojowe ;p

Z babcia tak sobie. Jest w domu, ale jest słaba.
Ja zmieniłam prace i póki co jest ok.
No i tak to życie płynie.... za szybko. Co na maksa widać po naszych dzieciakach ;)

U nas zaległe 6w1. Ale teraz przy zębie ma katar i słaba formę, wiec dam mu jeszcze chwile...

Pisalyscie o mówię. U nas z mowa super. Jak rzadko chwale, to jest naprawdę super.

Zaczął tez opowiadać różne historie dość niestworzone ;p i ma dużo retrospekcji. Opowiada k czymś co się stało z dwa miesiące temu.... ale to chyba rozwojowe ;p

Z babcia tak sobie. Jest w domu, ale jest słaba.
Ja zmieniłam prace i póki co jest ok.
No i tak to życie płynie.... za szybko. Co na maksa widać po naszych dzieciakach ;)
Gdzie teraz pracujesz?:)

Dla mnie te szczepienia to ogromny stres,tym bardziej że ona nie chce brać syropów więc zawsze panikuje co będzie....
Do tej pory też zawsze było wszystko w porządku, wczoraj pierwszy raz taki płacz i ból nogi.
Poranna burza widzę że jedziemy na tym wózku
Właśnie myślalam o tych menigokokach ale troche później chciałabym ją zaszczepić, do którego wieku można podawać ta szczepionkę?

Ola gratuluję zmiany pracy

Mmag18 u nas też syropu nie wypije ale na czopek daje. Menigokoki można szczepić do 4 roku życia

Pola super że Oliwce się podoba w żłobku :) ty teraz będziesz szukać pracy ?

Ola w pochwal się jak nowa praca ?

Meningokoki nie mają górnej granicy, a o tym pojeniu to pierwsze słyszę, co to ma niby dać i w jakim mechanizmie xD

Ja to wiadomo że dawno skończyłam szczepienia. Z grubsza młody ma już wszystko, co się da. Obowiązkowe to wiadomo, do tego wszystkie meningokoki, kleszcze i wzw a. Na jesień dwa szczepienia bo ostatnia dawka kleszczy i druga wzwa ale to nawet już w zimie wypada.

Z mową super. Tak, jak miał problem ze startem, to teraz super fajnie mówi, już na serio idzie się z nim dogadać i względną rozmowę nawiązać. Ruchowo to bajka, ale wiadomo, to po mamie na tyłku nie usiedzi :p

reklama
Aim właśnie miałam pytać czy prześpi noc :) u mnie też jest różnie :( ale nie ma jeszcze jednej trójki więc mam na co zrobić ;)
Mi pediatra powiedział że nie ma sensu szczepić powyżej czwartego roku życia. Pytałam o mojego starszego, jak był mały to były tylko C więc zaczepiłam i chciał go zaszczepić na B ale pediatra stwierdziła że menigokoki B są groźne do czwartego roku życia.

Do góry