reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie, baba, dada (dziadek) tata, mama, ma swoj zlepek gdy cos pokazuje, ale nie wiem jak go zapisac :) plos -prosze (ale nie zawsze pamieta i stosuje) i dzikuj (z tym tak samo). Rozumie daj buziaka i daje, oddaj smoczka, przynies klocka... teraz wiecej nie pamietam, jak sobie przypomne to napisze jesli jest cos jeszcze.

reklama
Misia,Emi też bardziej jest zainteresowana nakladaniem zakrętek na kredki czy pisaki aczkolwiek radzi sobie z rysowaniem.Jakiś miesiąc temu kupiłam jej w pepco taką mini tablicę tą na której plastikowym patyczkiem się rysuje i nie mogła zakumać jak go chwycić.Ale przyszedł dzień że po prostu wzięła do rączki i zaczęła bazgrać.
Emol zazdroszczę upałów chociaż o tej porze roku mogą być już męczące...no i w dodatku jeszcze zaawansowana ciąża...
U nas z rana było 7 stopni,szyby przymarznięte :/
Bab dzięki za info.Wprawdzie fizjo mi.mówiła że Emi jest wrażliwsza niż inne dzieci ale pod takim względem dotykowym ale nigdy bym nie pomyślała, że to może się też przekładać na niechęć do jedzenia i że to, że wszystkim pluje związane jest ze sprawami logopedycznymi.Muszę się temu przyjrzeć...Emi jest w dalszym ciągu na 3 centylu...
Co do mowy to moja gaduła,dużo.mówi,dużo powtarza także pod tym względem super.
Pumelova gratulacje dla Agatki:)
Aim...ruszy z mową,zobaczysz.Moja ma tak że używa jakiegoś słowa, później zapomina o nim i nie używa przez jakiś czas a później znów do tego wraca.U nas najśmieszniejsze jest to, że jak mówię jej:Emilko chodź zmienimy pieluszke to ucieka i krzyczy Nie nie nie nie nie! Ostatnio Nie i Tak - z naciskiem na k to jej ulubione słowa i bardzo świadomie ich używa.
Martwi mnie to że Emi wogóle nie chce jeść dań obiadowych.Żyłaby tylko o kaszkach na mm,jogurtach,serkach,owocach no i ewentualnie jajecznica.Boje się że może to ją uczulić tzn nadmiar białka.No ale ona naprawdę nie chce jeść nic poza tym a przecież coś jej trzeba dać...

Kasiu nadmiar nabiału nie wywoła.alergii moim zdaniem :* moja je tylko owoce i biszkopty i chleb z szynka, obiadem pluje Zazwyczaj:p i Agatka też nisko na siatce centylowej. Waży koło 8200 ale ma już 14,5 miesiąca.

Ola W super, że Kuba juz lepiej w żłobku, a ty kiedy do pracy?

Iga mówi: mama, tata, baba, dziadzia, dzieci, dzik, dzidzus, ciach ciach(nożyczki) bul bul (zupa) , niee, odgłosy zwierząt: pies, kot, baran, krowa, świnia, lew, i chyba tyle co pamiętam :)

Ewella w pazdzierniku ;)

Kuba mało mowi. Mama, tata, da. Gugu. Wiecej po swojemu. Za to bardzo duzo rozumie i to poleceń złożonych dzybko wypowiedzianych.
Odgłosy Wierzat to lew i pies. I osioł, ale chyba nie robo tego świadomie ;p a No i wilk :D

Kuba lubi pucia zwłaszcza od niedawna, ale nie mowi dzięki temu jeszcze ;) raczej pokazuje

Moj lubi jano i wito w trawie. Nadal nr 1. Mam wrazenie ze tu sa jasniejsze obrazki, w puciu chyba za duzo sie dzieje. Chce mu kupic jeszcze jano i wito w domu. Szuka sie wtedy klucza :)

No lubi Pucia, ale ogólnie dużo książek czytamy i może dlatego :)

Ola W ja za tydzień w środę do pracy, ale Iga dostała dzisiaj antybiotyk więc zostanie w domu z babcią :(

reklama
Pumelova super gratuluję [emoji4][emoji4]

Ola W fajnie że Kuba coraz lepiej [emoji4]
U nas też każdy dzień lepszy.

Ewella zdrówka dla Igi [emoji8]

Szymek mówi mama,Tata,babo (babcia) , ga (dziadek) ,daj mi/mu,nie ale dużo więcej rozumie. I wynosi ciuchy to kosza na pranie,wszystkie nawet dopiero uprane [emoji849] i pampersy do kosza.

Do góry