reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pocieszylyscie mnie że wasze też nie powtarzają:)

Aim ja jestem do tyłu ze szczepieniami tak samo, pneumokoki i ospa nas ominęła no i swinka odra miała być ale nawet nie zdążyłam się umówić.

Liluli Emol- tygodnie chodzenia za rączkę robią swoje [emoji23]

reklama
Mój mówi mama, tata, hau, kuku, apsik, mniam, pa, cześć, nie, mogę, kręci głową na nie, jak sie pytam czy jest kupa to łapie się za pieluche, jak mówię bęc to się przewraca, jak mówie "choć zmieniamy pieluche" to ucieka ;) i wieczne U i E na wszystko. No i masę swoich słów/zdań ma.
Pucia uwielbia, czytamy 5 razy dziennie ;) powtarza pa, cześć, kuku, tata, apsik, hau. :)

Ola, ja mam dotacje z unii, powrót matek na rynek pracy czy coś w tym stylu, była masa wymagań do spełnienia, m.in. umowa o pracę czy własną firma, być ma macierzyńskim w momencie podpisywania umowy itp. Płacę 400zł/msc, w tym jest wszystko, wyżywienie, zajęcia dodatkowe, angielski, jakieś gordonki itp. :)

My też dzisiaj w domu katar i wczoraj wieczorem gorączka, której już dzisiaj nie ma. Za tydzień mamy ospe mam nadzieję, że nic nam tego nie pokrzyżuje bo poza tym inne szczepienia nadgoniliśmy (przez wątpliwą panią dr w przychodni w której tylko szczepiliśmy, mieliśmy 2 mies opóźnienia. Do tego stopnia, że priorix szczepiliśmy prywatnie, płacąc za nią tam gdzie chodzimy z Hanką na kontrolę)

Ola w, odeslali by mnie do szpitala drugiej referencyjnosci. Nie po to sa one, jakbtm miala rozwarcie na 8 cm to by oczywiscie przyjeli, matka by zostala u nich a dziecko by transportowali do 2 referencyjnosci. Wiec z dwojga zlego lepiej od razu jechac do drugiej jesli nawet brakuje tych 3 dni.

Pumelova Grześ też nie powtarza.
Aim zdrowia, może nie lubi klucia :)
Czy wiecu może gdzie iść z takim maluchem do dentysty? Niestety zobaczyłam przebarwienia na jedynkach :/

Pumelova Grześ też nie powtarza.
Aim zdrowia, może nie lubi klucia :)
Czy wiecu może gdzie iść z takim maluchem do dentysty? Niestety zobaczyłam przebarwienia na jedynkach :/
Ja juz dwa razy z arturem bylam na belgradzkiej. Zaraz znajde adres. Super pani doktor.
Centrum medyczne corten medic ul. Belgradzka 4/10u.
Prywatna klinika ale maja podpisana umowe z nfz wiec super jakosc a za darmo.

Misia12 - u nas sa przebarwienia. Ja poszlam do mojej dentystki. Zrobila przeglad malemu i powiedziala, ze wg niej to nie prochnica. Powiedziala zeby myc zeby pasta z fluorem dla dzieci. Kontrola za 3 miesiace. No ale przebarwienia sa, takie biale plamki. Mowila, ze to moga byc nawet niedobory w zyciu plodowym. Po urlopie bede jeszcze szla do dentysty meza zeby zerknal. U nas przeglady sa za darmo, a opieka jest prywatna. U nas ciagle sa nocne karmienia, zarowno dentystka, jak i pediatra mowi zeby odzwyczajac ze wzgledu na zeby. Ciezko idzie.

U nas rotawirus, a jestesmy na wakacjach wiec po prostu super. Jutro mielismy jechac dalej, ale w takim wypadku musimy dluzej zostac w Krakowie.

Moj syn mowi mama, bobo, baba - na babke z piasku, bam, jem, ide, nie, nasladuje dzwieki psa i samochodu. Ostatnio mowi cici na kota od kici kici, na pilke mowi ba. Jesli chodzi o Pucia to czasami nasladuje. No i intetesuje go strona z samochadami, reszta mniej. Nie jest zainteresowany czesciami ciala. Cos tam jeszcze mowi. Mam wrazenie, ze sporo rozumie.

Ostatnia edycja:
Misia ja też już byłam u dentysty, w okolicach roczku, też mamy delikatne przebarwienia albo tak mi się wydaje. Wszystko ok, myjemy pasta z fluorem.

reklama
Młoda często po mnie powtarza tak spontanicznie.Bo jak jej mówię, żeby coś powiedziała to milczy:) części ciała nie wskazuje paluszkiem tylko raczej jak zapytam gdzie masz nóżkę to patrzy się na nią,jak zapytam o nosek to go marszczy,o oczka to je mruży itd.Czasem jak jedzie w wózku i zapytam się:Emi jak się masz? Dobrze? To odpowie "dobe".Powtarza po mnie cześć,trzy,sześć,puk puk,cyk (przy gaszeniu, swieceniu światła), rozumie wszelkie polecenia co nie znaczy że je wykona bo powie Nie i dupa zbita:) Jak mówię żeby poczytała książkę to bierze,przewraca strony i czyta po swojemu.Naśladuje pieska i kotka ale jeśli chodzi o pieska to bardziej udaje, że kicha bo pies mojej mamy owszem szczeka ale większość czasu ma chyba alergię i tak chrząka nosem.To jak zapytam jak robi Maciuś (pies) to ona marszczy nos i psika:) kurcze chyba zacznę wszystko spisywać bo tyle tego jest, że już mi się zapomniało

Do góry