reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

My tez po. Z tymże u nas inaczej. Pierwszy dzien godzina z mama. Jutro godzina, ale juz sam.
Dzis ogolnie było ok, ale był przyklejony na maksa. Wiec wiem, ze jutro bedzie ciezko. No ale mam nadzieje, ze nie bedzie płakał cała godzine.... ogólne wrażenia mam bdb.
Jest tak domowo :) trzymajcie kciuki od jutra od 9:30 ;p nie wiem za kogo bardziej [emoji85]

reklama
Iga dzisiaj tez pierwszy dzień w żłobku, u nas bez większej tragedii,płakała jak Pani ją zabierała, później śniadania nie chciała zjeść tylko próbowała (była kasza na mleku a ona w domu tez nie chce jeść tego) jutro juz maja normalnie chleb z czymś. A później sama chciała iść spać :D jak przyszlam to się cieszyła :) była równe 2h jutro tez 2albo2,5 :)
Jutro może być gorzej bo juz będzie wiedziała gdzie idzie i co ją czeka, że ją tata zostawi ;) zobaczymy

Powodzenia dla wszystkich dzieci :*

Powodzenia wam dziewczyny. Ja dziś zaczęłam pracę ale Agatka nie poszła do żłobka bo mocno przeziebiona:/ więc jak nie przejdzie to od środy idę na L4 z Nią..
Ma katar ale taki mocny że jak je to się dusi bo.oddycha przez buzię i ciągle cała ze spikow jest:( biedactwo moje.

Dziewczyny pamiętajcie, 2 tygodnie i się przyzwyczaja :*

witajcie. Poszukuję mamy ktora w trakcie ciazy byla zarejestrowana w UP bez prawa do zasilku a otrzymywała kosiniakowe. Mam kilka pytań mogę prosić o priv? Jedynie tu ktos sie udziela wiec napisalam

Pumelova zdrówka dla Agatki

Ola ja rozmawiałam z panią psycholog i mówiła że jeśli dziecko płacze cały czas pobytu w żłobku to tak ma być, z czasem będzie lepiej.
Liluli jak było ?

Ewella u nas też z jedzeniem różnie, się to co sam może włożyć do buzi

Hejka. Jakie maluchy wasze są dzielne, zaadoptuja się na pewno w zlobkach, oby szybko.
Pumelova biedna Agatka, zdrówka dla niej. Trochę kicha iść na L4 po 3 dniach, no cuż, życie.
U nas przyszła gorączka, jak wróciliśmy z silki to już miał, jak wychodziliśmy był radosny. Akurat się zgadza 6 doba po szczepieniu.

Ola W.fajnie że mogłaś siedzieć z Kubą. To prywatny żłobek?
Ja się boje jutra jeszcze bardziej.

Pumelova zdrówka dla Agatki [emoji8]
Nie fajnie że macie przerwę w żłobku bo się odzwyczai.

Abed tragedii nie było. Ale wyniosla mi go Pani zaplakanego i obrażonego na mnie.
Nie zjadł nic w żłobku dziś.

reklama
Abed No ja wiem. Pisałam Wam, ze wg mojej przyjaciółki kazde dziecko przechodzi adaptacje z płaczem. Te, ktore nie placza od razu to placza np po 2 miesiacach.
Ale wiesz jak to jest- dla mamy kazdy płacz jest okropny. Szczególnie jak nie masz jak wytlumaczyc dziecku; ze wrócisz. Tzn tłumaczysz, ale nie masz odzewu nawet na 5 minut „ok, wiem”

Liuli tak, prywatny. No fajnie, chociaz w mojej placówce troche inavzej to było robione. I dzis z nim siedziałam, a jutro (w zasadzie dzis patrząc na godzine :p) zostaje zupełnie sam. A dzis nie bylismy w sali tylko na placu zabaw. Wiec to tez takie pol na pol fajne ;)

Pumelova słabo.... No ale nie poradzisz. Zdrówka dla Agatki!

Do góry