reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aim wydaje mi się, że takie malutkie dziecko szybko się odzwyczaja, nie czuje takiej tęsknoty jeszcze jak starsze dziecię.Jak R przyjechał do nas do pl to też go odpychała, było mu przykro.Ale po kilku dniach znów się do niego tuliła.Rozumiem ten ból bo mnie boli jak młoda już z rana nie chcę sie tulać a co dopiero jakby miała totalnie na mnie wyrąbane, chyba by mi serducho pękło.
Poranna burza mi.się marzył zawsze taki dziadek...
Pumelova masz rację, Agatka może być podświadomie na ciebie zła, że ją zostawiasz:) dawniej jak mialam mniej cierpliwości do Emi i na nią krzyknęłam to się obrażała i przez kilka gdz nie mogłam z nią nawiązać kontaktu, olewka na całego.Dzieci są mądre...

reklama
Tylko wy dzieci a to zostawiacie w zlobku a to taty nie bylo przez tydzien itd. A ja z moim jestem bardzo czesto ale jak widzi tatusia to matka moze isc gdzie chce, nawet nie zauwazy. Poza tym to ja ta zla co ustawia do pionu, zakazuje i szlag mnie bierze ze przychodzi taki tatus i na wszystko pozwala. I artur ma sprzeczne sygnaly a tyle razy mowilam ze mamy miec zawsze ta sama strone.
Czekam do 16 jak maz skonczy prace, taki mam dzis slabszy dzien

Mój mąż często wyjeżdża albo tak pracuje, że wraca późno jak młody już śpi. Więc za wiele to się nie widzą. I mam problem z zostawieniem go z nim. Bo nawet jak chce iść na 10 min na siku z psami to jest histeria. Nie wiem, czy to taka faza, ale to jest straszne. Od paru dni, może z tydzień to trwa, nie mogę w spokoju wyjść.. a w żłobku zostaje bez emocji. No i u mnie ciągle mama mama. Tata mógłby nieistnieć.. ciekawe kiedy mu się odmieni.

Emol, też mam słaby dzień. Pół nocy nie spałam bo mały ryczał przez zęby. Zasypiał na 10 min i powtórka. I tak do rana.. ledwo żyję. Teraz zawiozłam go do żłoba, pojechałam na fitness, ale jak wrócę to idę spać. Miałam odgruzować szafę, ale chyba dziś sobie odpuszczę..

Tak zaszczepiliśmy się :) dojechałam jakoś, przez pół miasta zastanawiając się czy nie zatrzymam się na środku drogi ;) bo ladowania nie było bo pasek od alternatora strzelił ...

Emol ja też kiedyś, nawet niedawno byłam zdania, że rodzice muszą trzymać sztame ale okazuje się że to niemożliwe.Chociażby dlatego, że pochodzicie z mężem z innych środowisk, inaczej was wychowywano, wszystko pewnie jest w was inne.To tak jakby on próbował przekonać cię, że bałagan jest super[emoji16]Także trzeba się z tym pogodzić że on jest miętki a ty twardsza i to się raczej nie zmieni.U mnie jest tak samo :)
U mnie Emi nie może żyć beze mnie ale tylko jak ma jakiś kryzys np uderzy się czy jak zęby idą.A tak to akceptuje wszystkich i nie musi mnie być.Chociaż lubi się ot tak poprzytulac w ciągu dnia:)

to moj tez towarzyska bestia. Ale gdy sobie cos zrobi a jestem tylko ja to jest mama, ale gdy jest tatus to on wie ze tata ciepla klucha ponosi na raczkach wiec wtedy wybor jest oczywisty.
Zastanawiam sie jak to bedzie jak maz zostanie z dziecmi na tacierzynskim od stycznia... czy nie wejda mu na glowe.

Też mam dziś zarwana noc, do 2.30 chyba że 4 razy musiałam być, a po tej godzinie już w ogóle nie byłam spać. I niestety od 8 praca :]
Mój nawet przestał mówić "mama". Jak zaczął to luz, teraz mówi inne słowa, "mama" już z miesiąc nie było.

Wątek zakupowy mi się gdzieś zapodział więc pytam tu:) Czy znacie może taką firmę In Extenso? Emi w zeszłym roku dostała taki świetny cieniutki misiowy kombinezon od mojej kuzynki a ta franca nie chce mi powiedzieć gdzie go kupiła bo chce go kupić sama.No ale mnie czas goni[emoji16] I szukam szukam i stacjonarnie nigdzie nie mogę znaleźć:/ Wogóle nigdy nie słyszałam o takiej firmie...

reklama
Do góry