reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Na odparzenia tormentiol jeżeli jest bardzo źle, najszybciej pomaga. A lekarz pewnie da ci maść robiona, też z kwasem borowym jak w tormentiolu.

reklama
Aim a to jezeli kwas borowy tak pomaga to nie lepiej kupic zaszetke samego kwasu borowego i np wymieszać z maka ziemniaczana? U nas Ola w najlepiej dzialala maka ziemniaczana ale nie wiem jak duże wy macie odparzenia.

Osobiście nie podjęłabym się mieszania do odpowiedniego stężenia kwasu. I jednak to powinno być na glicerynie chyba, z dodatkiem lanoliny lub wazeliny, czyli że "tłuste" a mąka nie jest taka.
Tormentiol kosztuje parę złotych, chyba lepszą opcja niż bawić się w farmaceutę i ryzykować na uszkodzonej Skórze własnego dziecka czy się prawidłowo odmierzyło...

Mąka jest spoko dopóki nie ma ran. Jeżeli dziecko z bólu nie daje się dotykać to zakładam, że stan jest poważniejszy i mąka to by było za mało.

Ola W spróbuj tormentiol tj. Aim pisze. U nas podziałał.

Nika super, gratuluję [emoji4]

Pumelova myślałam o Was jak adaptacja.
Mam nadzieję ze teraz bedzie już tylko lepiej.
Obawiam u nas też będzie tragedia. Jutro idziemy na dzień otwarty.

Ola my mamy duże doświadczenie w tym temacie - niestety. Po 1 musisz wietrzyć jak najwięcej. Kup podkłady higieniczne i np jak siedzi w łóżeczku to bez pampersa tylko na tym podkładzie. Mycie pod bieżącą woda a nie chusteczkami i raczej wycierasz lekko dotykając (bez tarcia). Tormentiol pomaga ale jeśli są już otwarte rany w sensie skóra zdarta to Tormentiol będzie go bardziej szczypac. U nas bardzo pomaga penaten i clotrimazolum hasco (to max 3x dziennie smarować). Penatenem opór, alantan ale krem (chyba kolor żółty).

reklama
aim no wlasnie nie wiem jak bardzo ta pupa wyglada, u nas maka pomagala wiec nie moge sie wypowiadac w bardziej zaawansowanym stadium odparzenia. nigdy ni9e slyszalam o tym tlustym kremie, bede pamietac na przyszlosc :)

Do góry