reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Na odparzenia tormentiol jeżeli jest bardzo źle, najszybciej pomaga. A lekarz pewnie da ci maść robiona, też z kwasem borowym jak w tormentiolu.

reklama
Aim a to jezeli kwas borowy tak pomaga to nie lepiej kupic zaszetke samego kwasu borowego i np wymieszać z maka ziemniaczana? U nas Ola w najlepiej dzialala maka ziemniaczana ale nie wiem jak duże wy macie odparzenia.

Osobiście nie podjęłabym się mieszania do odpowiedniego stężenia kwasu. I jednak to powinno być na glicerynie chyba, z dodatkiem lanoliny lub wazeliny, czyli że "tłuste" a mąka nie jest taka.
Tormentiol kosztuje parę złotych, chyba lepszą opcja niż bawić się w farmaceutę i ryzykować na uszkodzonej Skórze własnego dziecka czy się prawidłowo odmierzyło...

Mąka jest spoko dopóki nie ma ran. Jeżeli dziecko z bólu nie daje się dotykać to zakładam, że stan jest poważniejszy i mąka to by było za mało.

Ola W spróbuj tormentiol tj. Aim pisze. U nas podziałał.

Nika super, gratuluję [emoji4]

Pumelova myślałam o Was jak adaptacja.
Mam nadzieję ze teraz bedzie już tylko lepiej.
Obawiam u nas też będzie tragedia. Jutro idziemy na dzień otwarty.

Ola my mamy duże doświadczenie w tym temacie - niestety. Po 1 musisz wietrzyć jak najwięcej. Kup podkłady higieniczne i np jak siedzi w łóżeczku to bez pampersa tylko na tym podkładzie. Mycie pod bieżącą woda a nie chusteczkami i raczej wycierasz lekko dotykając (bez tarcia). Tormentiol pomaga ale jeśli są już otwarte rany w sensie skóra zdarta to Tormentiol będzie go bardziej szczypac. U nas bardzo pomaga penaten i clotrimazolum hasco (to max 3x dziennie smarować). Penatenem opór, alantan ale krem (chyba kolor żółty).

reklama
aim no wlasnie nie wiem jak bardzo ta pupa wyglada, u nas maka pomagala wiec nie moge sie wypowiadac w bardziej zaawansowanym stadium odparzenia. nigdy ni9e slyszalam o tym tlustym kremie, bede pamietac na przyszlosc :)

Do góry