reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ale wagę mają te Wasze bobaski [emoji5] moja waży 8,5 a ile mierzy? Nie wiem, trudno o ten pomiar.

Kasia łączę się w bólu, ja co prawda w PL ale daleko od rodziców/teściów P długo w pracy, weekendy w szkole więc ja też ciągle sama.

Ola ja mam w planie rozpoczęcie odzwyczajanie od smoka za jakieś 2-3 tyg. Na chwilę obecną odzwyczajanie od butli pełną parą i na szczęście z sukcesem [emoji12]

reklama
Aga masz co nosić, mi przy 9,5 kg kregosłup wysiada. Wieczorem mnie masakrycznie boli. Ciuszki nosimy 80, kilka 74 zostało. Żal mi chować te ciuszki z których wyrasta. Jak te dzieci rosną

Na co teraz szczepicie? My mialysmy ostatnie 25 stycznie i kolejne dopiero jak rok skonczy. Pół roku przerwy :)

Kasia współczuję, ale wiem jak to jest, jak jestem sama z córką przez 3 dni to tez jestem padnieta.

A smoczek...nie zastanawiałam się nad tym, ma w nocy i jak gdzieś jedziemy. Może w żłobku ją oduczą.

Aga to przybijam pionę! L ma 84 cm i 11,500 g wagi, massssakra, aż nie wiedziałam czy w ogóle o tym wspominać, zawsze krzywo patrzyłam na mamy, które pasą swoje dzieci, a tu baaam, ja sama to zrobiłam:p

Od wczoraj L je 5 posiłków( wcześniej było6) i widzę teraz, że ten dodatkowy po prostu jadł, bo mu dawałam, a nie odczuwa sam takiej potrzeby:)

W ogóle wczoraj był taki słaby, że usypiał gdzie popadnie, smutny był i cichy, zakatarzony, a dziś już lepiej, a za to od nocy K zakatarzony, a Mąż z bólem gardła, no jeszcze brakuje mnie do kompletu. Z drugiej str lepiej teraz niż na komunię za tyg lub na wczasy za 3 tyg. Trzeba przeżyć. Kurczę ale tyle mamy w planach na ten weekend, że muszę ogarniać.

Smoka nie mamy , a u K po prostu zabrałam gdy miał rok i 5 m-cy.

Dziewczyny pamiętajcie ze te ubranka mogą byc za małe/za duże zaleznie od wagi dziecka... tzn nie wagi tylko „grubości” ;)

Jak dziekco jest grubsze, to nawet jak ma 74cm, to nie ma opcji, zeby w takie ubranko sie zmieściło. A z kolei jak jest dluuuugie (wysokie) dziecko ale chude, to nawet mając 80cm jest w dtanie zmieścić sie w 74 ;)

Ola no Jagoda jest chuda ale w body 74 jej nie zapne bo bym musiala ja zrolowac;D

Abed w sumie mamy 4 a wyszly 2 gorne jedynki.W sumie to 2 narazie przebita a druga juz widac i czucbale jeszcze pod dziadlem.Noc dalej kijowa...mam nadzieje ze u Was lepiej?

U nas cyba tez jest problem z jedzeniem w sensie ze cyc juz za malo...jak dalam jej butelke to zasnela w sekunde i spala spokojnie...

Ja szczepilam teraz zalegle wzw .

Judith a czemu odzwyczajasz od butli? Pytam bo ja właśnie zaczynam dawać. Bo chyba już cyc trochę słabo leci.
Smoczkiem się nie przejmuje, używa do zasniecia. Będzie pora to się odstawi.
Maziajka no mi się budził o 3 i cycek go nie usypial, jak dałam butelkę to poszedł spać od razu. Chyba akurat była kolej lewego cycka a z niego słabiej leci. Dziś był ryk o 1 ale nie jedzeniowy. Po paracetamolu się uspokoił. Katar jest nadal. Jagoda prawdziwa modelka będzie.
Aga_k_m wagowo jest moc :* ale i długa jest Kalinka.
Chybra Leon też daje czadu z waga. Tyle że on jeszcze nie spala. Ale już niedługo ruszy. Zdrówka.
Abed wam też zdrowia życzę.

Dzieci raczkujace na Maxa i chodzace. Czy bobasy wasze są teraz też takie bardziej zbite? Artur był kiedyś bardziej tłuszczowy, teraz ma mniej faldek np na rękach czy nogach niż jeszcze 2 miesiące temu.

reklama
Maziajka ale Twoja Jagoda jest poza skala :p modelki maja inaczej! :p

Misia masz racje. Ja ze smoczkiem na spokojnie, ale we wrześniu Kuba ma adaptacje, a nie chce zeby używał smoczka w żłobku.

Emol maja mniej fałdek, bo dorośleją :)
Ja Ci dokładnie na pyt nie odpowiem, bo Kuba zawsze był szczupły. Ale to o cyzm piszesz, to kwestia wychodzenia powoli z wieku niemowlęcego ;) czytałam o tym ostatnio

Do góry