reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol, Misia mój akceptuje buty tylko na wyjście z domu, zresztą czapkę też [emoji6] więc prawidłowo [emoji23] czapka u nas jest zakładana dopiero przed samym wyjściem z klatki, bo inaczej zdejmuje

Miko zasypia na noc przy piersi, ale jak nie zaśnie to odkładam i tak potlucze się trochę i pada. W dzień tez domaga się cyca przed drzemka, ale jak jest najedxony to staram się kłaść go bez i tez ewentualnie wtedy trochę posteka ale zaśnie,.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej,

Nocka u nas pelna histerii i placzu, zasnela dopiero o 1:00. Temp w granicach normy, tj.(dostala czopek po kapieli) i trzyma tak do teraz. Mega oslabiona jest, ja takze. No nic... Oby w koncu poszlo na lepsze.

Misia - wlasnie u nas tylko temp, wczoraj moze ze 2 razy zakaszlala, dzisiaj raz, ale to taki suchy kaszel byl. Katarku brak. Wiem, ze przy zebach czesto towarzyszy, ale u nas go nie ma.
Ojjj, z tym kasaniem cyca [emoji23], trenuje szczekoscisk przy tym jak moge, aczkolwiek syczenia nie udaje mi sie w pelni powstrzymac [emoji16].

Buciki i u nas temat zmora. Szukam wlasnie jakis takich na rzepy, bez gumek. Sprawdzily mi sie przy Jagodzie, wiec moze i teraz beda dobre. Ostatnio zalozylam jej dreptulki na gumkach i nie umiala ich sciagnac (ale tak jak napisalas - byly one wieksze o rozmiar), no i nie jest to bucik na zewnatrz, wiec sprawy nie zalatwia.

Emol - u nas tez skarpetki sa szybko sciagane, i... Zzerane [emoji23]

Aha - super, ze Miki sam potrafi usnac. Nam to sie udalo jedynie pare razy. No chyba, ze na spacerze [emoji6].

Maziajka - gratuluje 1 zabka! [emoji3]
Tez mam 3 noge [emoji23], a na spacerze z tata wola "mamama" (gdzie w domu to tylko "tatata" jest [emoji1]). Troszke to meczace, ale jakie przy tym kochane [emoji173]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też synek wisi na mnie. Płaczę i marudzi całe dnie. Muszę być cały czas obok. Żebym mogła cokolwiek zjeść wkładam go do krzesełka. Wczoraj miałam lekarza to podobno w pewnym momencie młody zaczął mnie szukać. Poszedł najpierw do kuchni, potem do łazienki, a na koniec do sypialni i już płakał aż nie wróciłam.

Aha ja zobaczę kiedy będzie chodził. Czy latem czy później. Mam jeszcze masę niechodkow nigdy nie założonych. Chyba na początku po domu to na boska najzdrowiej. Ale bardzo chętnie posłucham propozycji.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy wasze maluchy mówią "nie"? Bo ostatnio jak mówię ze czegoś nie wolno, np. Otwierać Szafkę pod zalewem gdzie jest kosz to mówi "nie" oraz ostatnio robi "brawo". Przejdzie kawałek drogi, gdzieś stanie to robi brawo :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Hej Dziewczyny:)
Wracam powoli do zywych po tych naszych infekcjach, cora w pkolu - zadowolona i ja tez ciesze sie jej szczesciem;) z jednym dzieckiem w domu to jest taki luuuuz:)

Emol Arturek pieknie jak burza do przodu pedzi:) moja Oliwcia noe mowi jeszcze nie, mowi bach jak cos spadnie, tata, baba, czasem mama - z takich intencjonalnych wg mnie jeszcze da.

Aha ja przy starszej corze na poczatek kupowalam buty Emel i pewnie teraz przy tym zostane chyba ze doradzicoe jakies inne super;)

Aga jejciu, wspolczuje Wam tych temperatur, oby to byla 3-dniowka i dzis juz przeszlo...

Marzenka wow! Juz praca, trzymam kciuki zebys byla zadowolona i zlapala tam oddech od dzieciaczkow troche:)

reklama
Emol - Kalina "brawo" robi juz od jakis 2-3 tyg, a "nie" czasami wyjdzie jej znienacka, najczesciej kreci glowka na "nie" [emoji4].

Aha - przypuszczam, ze nasze pierwsze chodki beda sandalkami ze sztywna pietka i "kapciuchami" (np. befado, limago, itp).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry