reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith daję na noc kaszke na mm ale w butli bo mam pewność że zje wszystko.Inaczej podziubałaby kilka łyżeczek a ja chcę żeby była syta.

Ola moja też nie bije brawo hihi a pa pa dopiero ją uczę robić:)

Poranna burza no to ci nagadał hehe be de-niezłe[emoji16]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Judith my dajemy po prostu 210 ml mm na noc.

Jezzzu dziś mnie L tak wnerwiał, że szok, ehhh, byle by iść spać na prawdę...

A jutro zostawiamy dzieci i jedziemy do galerii na obiad i poszukać sukienki na wesele, które jest za 3 tyg już!

Ale już niektóre dzieci mają dużo zębów :D
U nas dwie jedynki na dole i dwie u góry :)

Iga papa robi czasami ale nie zawsze stosownie do sytuacji ;) przybija piątkę i mówi mamama,papapapa,bababab :D i od paru dni dużo gaworzy do zabawek :D
Robi 5 kroków sama bez trzymania, a jak się trzyma stołu np to tak szybko idzie prawie biegnie śmiesznie to wygląda :D
narazie w wózku jeździ w niechodkach a po domu na boso, jak zacznie chodzić to pomyśle co kupimy :)

Tez ma dzien, że trzyma mnie w kuchni za nogi i nic się zrobić nie da a ma dni, że zostawie ją w pokoju i ładnie się bawi :)

Miłego dnia :)

Hejka, jeszcze wczoraj bym napisała że Grześ jest leniem. Co prawda przypomial sobie jak się siada, ale nie raczkuje. Za to wczoraj wieczorem zamiast spać, nauczył się wstawać z oparciem i nawet deptac kilka kroczkow. Do tej pory stawał tylko w łóżeczku. Dziś od rana już trenował. Gada różna rzeczy, na pewno świadomie to 'niam, niam' jak chce jeść. Umie kiziu miziu i Aty Aty. Za to jak mu robię papa to patrzy na mnie z mina-weź się matka puknij, o co ci chodzi.
Za to na brodzie ma jakieś krostki. Nie mam pojęcia od czego. Je wszystko to trudno stwierdzić od czego.
Wyjazd kupiony, stanęło na Hurghadzie. Najcieplej i najbliżej w tym terminie. Chciałam do Rixosa w Sharm, bo byłam i mi się podobało, ale z cenami ich powaliło. Muszę kupić kostium i klapki :) Grzesiowi rampersy i chustki na głowę, a mężowi przyzwoite gacie nad basen :)
Właśnie jedziemy na zakupy, ciepło i znowu nie mam co założyć. Tzn mam cała szafę ale wszystko jakieś fuj. Przynajmniej na mnie.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - wowwww!!! Gratulacje dla Grzesia. Co On sie bedzie rozdrabnial na raczkowanie, jak moze od razu zaczac chodzic [emoji16]. Pozostale umiejetnosci tez super!
Krostki smaruj kremem z cynkiem.
Udanych i przyjemnych zakupow! Super wakacje Wam sie zapowiadaja [emoji3]

Ewella - Iga to w ogole mala super women [emoji3]. Zdolniacha!

Kasia - wyspana?

U nas po temp, krostek brak (jedynie szorstka skora - najbardziej na czole), a drze sie tak... Ze nadal tego zeba za wszystko oskarzam.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga ciesze sie ze Kaliniki nie meczy juz chociaz ta temp. Wyszedl juz ten zabek?

Misia super! Brawa dla Grzesia!:) wakacje super! Egipt uwoelbiam, choc ja troszke balabym sie teraz z maluszkiem tam jechac

Ewella wow! Iga jest nasza forumowa pionierka:) gratulacje wielkie!

Kasia jak nocka?

Ewella moja śmieje się do zabawek jak szalona[emoji16]
Misia ja już robiłam porządki w szafie, do wora włożyłam ciuchy do których póki co się nie mieszcze.Zostało mi o tak dużo ale właśnie dla mnie też fuj.
aga_k_m oj wyspana wyspana:) Tylko że Emi też extra spała z tatusiem i nie pokazała mu swojego repertuaru.I spała do 8.30!!!Trochę zła byłam że matkę tak nikczemnie traktuje każdej nocy a przy ojcu istny anioł[emoji3]Zresztą tak samo jest w tygodniu.Przy mnie pokazuje swoje prawdziwe oblicze a jak tatuś wraca to hihiha hihiha
Dziś byliśmy w tureckiej knajpie na kebabie, już jest tak ciekawa wszystkiego że najchętniej by ściągnęła wszystko ze stołu, oczywiście wyszłam brudna heh A jak mówiliśmy jej że czegoś nie wolno to wściekała się jak nie wiem co.Ale za to powróciła jej towarzyskość, do wszystkich się uśmiecha, daje się dotykać,gada.Mam nadzieję że w poniedziałek na zajęciach też tak będzie.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Heh a propos ubrań to po 2 ciążach zamknęłam pewien etap i zaczynając nowy totalnie zmieniam garderobę, bieliznę, bluzki, bluzy, spodnie, buty, a qpę ubrań wyrzuciłam czy wydałam. Na prawdę jakoś wiecie, czuję się teraz pełnowartościową mamą- kobietą i po prostu czuję, że potrzebuję zmiany. Nie wiem jak to nazwać, ale wiele z rzeczy, które kochałam kiedyś teraz nie chcę używać, po prostu mi się przestały podobać.

Dziś było odkurzanie, spacerowanie, dzieci były u rodziców, a my na zakupach w galerii, ojjjjj nakupowaliśmy ubrań:laugh2:

Ale po poł.gdy mąż pojechał odebrać drzwi do góry, L był jakiś dziwny, tak po prostu leżał i lekko machał rękami, nie fikał na brzuch. Był gorący i temp 37,5 st, dostał apap i teraz zjadł butlę i śpi. Hymmm ciekawe skąd to, może nas przewiało? Może ząb? Zobaczymy.

A jutro rano spacer, ok 13 ciotka z chrześniakiem mają przyjść zaprosić na komunię, później obiad u rodziców i ok 15 przyjeżdża brat cioteczny zaprosić na wesele i wieczorem pewnie jeszcze jeden spacer.

Do góry