reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Bab jejku wspolczuje i Tobie i malutkiej :( oby szybko przeszło. Trzymam kciuki!
Jestem daleka od udzielania rad, ale jesli podajesz probiotyk (a przy antybiotyku na prwno podajesz), to moze sprobuj krople vivomixx? Maja najwiecej szczepów, a mysle ze w takiej sytuacji mzoe sie to przydać.

Aga dzięki za inf. Mu dostaliśmy maść robiona z antybiotykiem i powiem Ci, ze z policzka zniknęło. Teraz ma obrzydliwa skorupę wokół ust, na brodzie, ale No co mu posmaruje w dzien, to sobie albo ślina zmywa albo wyciera... ale to na bank ślina, bo dwa zeby ida na pewno, a wydaje mi sie, ze dwa pozostałe tez w natarciu (wszystkie górne).
A na całym ciele jest lepiej. Pojedyncze naprawde mikroskopijne suche miejsca. Wiec sama nie wiem.
Ale na pewno to nie alergia na bmk. I jak juz pisałam - niepotrzebnie my robiliśmy te perturbacje z mlekiem... powinno było mi dac do myslenia chociazby to, ze to było jedyne, na ktorym w ogole nie Ulewal. Nic a nic. No Alr nie ma co plakac. Ważne, ze teraz przybiera mega i jest dobrze. Raczej mu to nie zaszkodziło, bi ma sie dobrze ;)
Problemy z jedzeniem ma tylko takie jak u dziewczyn- czasem zbyt łapczywie bierze i chce połknąć zamiast dziobać, wiec ma odruch wymiotny, bo sie „dławi”. Krztusi sie woda z kubka.
A dwa dni temu dostał ataku histerii i z tej histerii ślina mu wpadła nie w ta dziurkę i kurczę tak mi sie zaczal dławić, drzec i wszystko na raz, ze naprawde byłam przerażona... dobrze, ze maz był a domu, to po całej akcji przejal młodego, a ja poszłam wziac kilka wdechów. Masakra.... a zaczęło sie od tego, ze nie chciał spac i po prostu zaczal plakac i robic afere...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej,

Moja dalej nie chce jeść nic innego oprócz mleka ale dziąsła spuchniete więc może to ząb. Ja bym chciała dawać jej jakieś ciasteczka co są dostępne dla takich maluchów ale strasznie boję się zakrztuszenia :/

Bab mam nadzieję że u Was nie będzie tak jak u nas ale najstarsza z córek miała pierwszy raz zapalenie ucha w wieku 6 mc i dalej bardzo często na nie choruje. Na koniec miesiąca idziemy do laryngologa bo w końcu nową pediatra stwierdziła że to nie jest normalne (wcześniej inna mnie ciągle zbywala)

Aniek Tatuażem pochwalę się jak będzie skończony. Jest to pilotka Amy Johnson i mały samolot. Zawsze marzyłam aby latać no ale życie inaczej się potoczyło A marzenie zostało...

Ja od 3 tyg nie karmię piersią już A od zeszłego piątku nie biorę tabletek jednoskladnikowych. Ciekawe kiedy @dostanę:/ Dzisiaj mi się śniło że zamiast krwi wyleciał mi galaretka z czerwonej porzeczki

Aga prenatalne 29.03 chyba dziewczyna, sama nie wiem. Obojętnie mi to. :) Czuje sie dobrze, tylko artur swoje wazy wiec troche kregoslup boli.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Baby szybkiego powrotu do zdrowia :)

Aha oby szybko wam przeszło :) a coś oprócz AZS ?

Ola zawsze wielkie płacze zaczynają się z niczego :( dobrze że mogłaś wyjść i odpocząć :) mi ostatnio się to nie udaje :(

Bab, zdrówka :)

U nas jest jeden wielki ślinotok, mamy już 5 zębów, noce fatalne, zaczął się częściej budzić przez te zęby i marudzi. Przez co śpi że mną, bo inaczej w ogóle bym nie spała. Tzn zasypia u siebie, ale ok 2 biorę go do siebie. W ogóle zasypia o 18.30, śpi do 6.30 z kilkoma pobudkami na jęczenie ;)
A ja znów mam fazę na dietę i ćwiczenia, schudłam dodatkowe 2 kg, co drugi dzień chodzimy na fitness. Czuję wiosnę i mam mega przypływ energii :D

Madzik, zazdroszczę tatuażu. Ja się ze swoin zbieram i coś zebrać nie mogę. Mam dylemat czy robić na przedramieniu czy na boku. Boję się że jak zrobię na boku to nie się rozciągnie w drugiej ciąży.. a z drugiej strony na przedramieniu będzie trudny do ukrycia. I mam dylemat :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Emol - aaaa, widze suwaczek :-D. Najwazniejsze, ze sie dobrze czujesz, a Arturek no coz... Dzieki niemu szybciej i bez nudy przeleci Ci ta ciaza ;-). Dodajac do tego nauke, to.... az Cie podziwiam, ze ogarniasz jeszcze Bb [emoji16]

Ola - ja tez mam robione masci kliniczne. Jedna jak testowalam, to smarujac wieczorem, rano buzia byla wrecz idealna, gdzie przyjechalismy z mega zaostrzonym skladem (ale w skladzie neomycyna 2% i hydrocortyzol 0,8%), druga jest nawilzajaca, do stosowania po tej 1 (jak zejda zmiany), ale szalu w niej nie ma. A jak smarujesz buzie Kubusiowi? Ja Kalinie cialo smarowalam dosc grubo po kapieli, a buzke gdy usnela.
Bidulek [emoji853], chyba u wiekszosci teraz placz zaczyna sie z byle powodu, a konczy histeria, ktora ciezko opanowac (z asysta wymiotow i ciezko lapanym oddechem)

Abed - dziekuje [emoji8]. Azs, mysle, ze tak lekko po latwiznie stwierdzono, bo starsza tez ma. Ale z drugiej strony ogladalo ja 5 lekarzy, w tym 1 doktorke mielismy indywidualna, wiec moze rzeczywiscie azs a nie lzs. Zaufam diagnozie. A co do alergii, to czekam na wyniki. Ja od kilka dni zaczelam powoli jesc bmk, z jajem jeszcze czekam. I poki co jest okej.

Madzik - ubawilas mnie ta galaretka [emoji23]. A jak poczatki z mm i butelka? Ja nadal kp..
Tatuaz extra sprawa [emoji3]. Wczoraj znalazlam wzorek na nadgarstek, ktore wydrukowalam 4 lata temu. Mysle, zeby go lekko przerobic i bedzie moj [emoji16], no i powolutku trzeba pomyslec o rozbudowie wzoru na stopie [emoji3].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga km. Ogarniam ogarniam. Jeszcze. :) jak przyjdzie bobas drugi to będzie dużo gorzej. Artur świetnie się bawi sam. Pokazuje mu na początku jak bawić się zabawka. A potem on i tak wie lepiej ze czworakuje sobie do łazienki i mówi mama, baba, ,gaga, dada i inne dźwięki i echem się roznosi. I się cieszy. Albo podziwia szczura i potrafi przy nim stać i go wołać "gaga" z 30 minut. I się cieszy jak szczur przyjdzie. A szczur najbardziej sie cieszy jak Arturowi niedokładnie umyje rączki po chrupku i on sobie wylizuje z jego dłoni. Jak teściowa to zobaczyła "on zaraz go ugryzie" ale my wiemy że nic mu nie zrobił. Jak Artur go kiedyś złapał za ogon i podniósł. Ja lecę aby ratować szczura. I szczur tylko pisknal, ale nawet go nie udrapal ani nic to wiemy że nic mu nie zrobi. Szczura czasami puszczam to Artur go goni a szczur go zaczepia chodząc mi po nogach. Śmiechu warte. Ale przez to ma czas wszystko ogarnąć. A i zapomniałam Artur uwielbia odkurzacz i chodzi za nim bo ciepelko :) i z 2-3 razy w tygodniu jestem u mamy to ona się naciesza wnukiem więc też mam trochę czasu dla siebie. szkola w weekendy wiec duzo jej nie ma :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Emol - no to super! [emoji3]. Bardzo sie ciesze, ze tak fajnie Wam sie wszystko poukladalo (mobilnosc i natura Arturka, mama do pomocy, a i pewnie wieczorami/ wnocy i weekendowo wiecej mozesz liczyc na meza?). Bedzie juz tylko lepiej [emoji5]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aha miałam smarować przez tydzien. Potem tylko w zaostrzeniu. Smarowałam jak zasnął. Tersz tez jak śpi albo jak idziemy na spacer. Czasem w ciagu dnia probuje mu nawilżyć beode, ale No mowie - albo ślina mu tk zmywa albo sam sobie wyciera (czesto neiswiadomie)

Linoone zazdorszve- ja mam spadek wnergii, a wiosnę czułam przez 2 dni. Teraz znowu jest do D...
Gdyby chociaz slonce było... juz niech bedzie zimno, skoro musi, ale niech mie bedzie ponuro!

3 lata temu miałam panienski 14.03. Było na tyle ciepło, ze miałam sukienkę i lekki płaszczyk. 28 marca brałam slub. Nie było super cieplo, ale tez nie w okolicach zera...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
monti racja, też czekam na wiosnę jak na zbawienie, w końcu będzie można się ubrać normalnie, wyjść z domu w 5 minut i wrócić po kilku godzinach <3

ale najpierw przed nami -10 w weekend :D:D

abed mam taka szczoteczke na palec, moze zaczne szczotkowac :D
musisz miec teraz oczy dookola glowy ;))

zobaczymy co wyjdzie z tymi zebami, bo narazie nic nie wychodzi :D

napolka aniek ewella jak wyzwanie bez cukru?

babeczki polecam, robilam 2 razy i wyszly :) pyszne z bananem i cukrem:p

ola w niestety nie mialam i nie robilam baby shower :D

bab zdrówka dla was, oby szybko przeszło!

kasia831 moja podobnych gabarytow :) takie okruszki <3 przynajmniej mozemy nosic :D:D

misia gratuluje pierwszej zupy<3

agakm a co wam polecili na azs? cos aptecznego? daj znac czy cos wyszlo z krwi. szkoda ze nie zawsze wychodzi, bo musi byc ige zalezne zeby wyszlo z testow.. :/ wiec moze wyjsc nie musi a alergia moze byc a moze jej nie byc. do dupy z takimi badaniami :D
a juz widze ze macie masci. oby pomogly.

ola w a sam sie odkrztusil w koncu? czy mu pomogliscie? ja jeszcze nie mialam takiej sytuacji zeby sie mocno zaktrzusila i sie stresuje czy podolam :D

madzik87 jaki sen hahaha :D ja odstawilam tabletki miesiac temu i okresu brak ale karmie co 2h. niedlugo pewnie dostaniesz :)

abed nie masz jak dychnac?

Do góry