reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova moje przedszkole yo sieciówka. W tej placówce w ktorej pracowalam otwierają zlobek, ale poki co interesują sie tylko rodzice dzieci 2letnich. Wiec nie wezmą mi tam Kuby. Z kolei staram sie o przeniesienie mnie na mokotow, ale nie wiem jakie grupy wiekowe dla zlobka tam beda (wszystko zalezy od zainteresowania). No i czy mnie przeniosą. Jesli nie wyjdzie, to niestety misze go oddać w inne miejsce.

Abed ale ja nie chciałabym teraz wracac. Wracam w pazdzierniku bo mam jeszcze zaległe urlopy), wiec juz tka nie bede mogła zrobic jK mowisz (o ile Cie dobrze zrozumiałam:D)
Prywatne.
Wiadomo, ze zupełnie inaczej, ale szczerze? Jak mam wracac opiekować sie innymi dziećmi po to, zeby moc placic konus za opiekę nad moim.... (No i plus zeby miec na spłatę kredytów) to to dobija.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Emol no tak :D myślałam że już jakiś okres tam po połogu miałaś.
Młoda jesteś zaraz wszystko zrzucisz:)

Kasia to spróbuj żółtka za jakiś czas. Alergen utrzymuje się kilka tygodni w ciele więc długo może mieć objawy.

Judith hafija jest fajnym źródłem wiedzy o kp, ale też jej nie lubię - moim zdaniem to jest fanatyzm: smoczek zły, butelka zła, mm trucizna, a dieta matki nie istnieje. Masakra!
Czemu ciężej Ci myśleć o drugim? Ja ostatnio zastanawiałam się jak ja urodziłam jak nie umiałam sobie kapsułki zaaplikowac[emoji85][emoji85][emoji85]

Pola daj znać czy ta zmiana coś pomogła:) super że nie skaza[emoji173] trzymam kciuki za wynik, daj znać.

Napolka co to za książka te 50 zabaw? Bo ja chyba znam 2 więc chętnie się zainspiruje[emoji23]
Ja też czekałam na przyjaciółki!!! Ale dopiero na ipli obejrzę[emoji173][emoji173]

Ola W a w przedszkolu w którym pracujesz jest żłobek? Czy oddajesz zupełnie gdzie indziej jak coś? O ile byś miała oddać. Z ciekawości pytam, bo fajnie by było mieć w swoim miejscu pracy :)

Karuzela wybierz się zobaczyć te żylaki żeby Ci się jakiś zator nie zrobił:*

Emol teraz nic z nogami nie zrobisz w ciazy, ale potem sobie to skontroluj:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Wtedy myślał ze okres ale jednak nie bo potem już nie miałam. A krwawienie po prostu mi się przedluzylo o tydzień. I było minimalnie bardziej intensywne niż pod koniec połogu dlatego takie było myślenie.

Dzisiaj na śniadanie zjadłam jajka gotowane i teraz mi tak ciężko i żołądek mnie boli (nie mdłości) ale taka ociazala jestem i nic mi się nie chce a muszę posprzątać i na zakupy pojechac bo dzisiaj gości mam

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Ostatnia edycja:
Pymelova o toto fanatyzm! Moja psychika trochę siadła a przez fanatyków zdiagnozowano moje mleczne problemy za późno bo przecież nie ma czegoś takiego że nie ma [emoji12] no nic przy drugim będę mądrzejsza. A poza tym jest dość nierzetelna bo problemów jakby nie uznaje. A lekarze się nie znają. Ona jest sławna i wie lepiej [emoji12][emoji12] ale jak nie ma problemów ze zdrowiem matki to faktycznie dużo jest tam informacji. Chociaż ja wole babke z mleczne wsparcie.

Ciężej mi myśleć bo patrze na tego mojego rozwijającego się brzdąca i myślę jak jej to wytłumacze że mama musi podzielić swoją uwagę? I mam jakieś takie poczucie że muszę na razie skupić się na Hani. Za rok/dwa zrobi się tak samodzielna że moje myśli pewnie odejdą [emoji12][emoji12]
A po porodzie też miałam mega schize żeby zaaplikować globułkę! Aż się z tego śmiałam wypchnęłam 53 cm człowieka a 1 cm gliceryny się boję [emoji23][emoji23]

A Pola macie jakieś zalecenia co do układania małej po jedzeniu? Chociaż jest tak ruchliwa że się pewnie nie da. Bo ja rozmawiałam z moim pediatrą na początku to on opisywał jak dzieci z refluksem sie układa. Ale wtedy to maluchy były nieruchliwe [emoji15]

Moja robi się niejadkiem, zaczeła mało przybierać już siły nie mam. Mleko ciężko nam idzie, w nocy najlepiej, obiadki nie zawsze są fajne, owocki najlepsze ale tylko te gładkie [emoji30]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napolka Oliwcia siada i raczkuje, teraz chce raczkowac caly czas:) dzis pierwszu dzien wdrazam tak na 100% ta zmiane jedzeniowa i na razie widze ze ulewa mniej, a u nas tez strasznie czesto ulewa, nie pomoglo siadanie i raczkowanie.

Pumelova raczej nie jest to skaza, ige calkowite wyszlo ok, czekam na wynik tego badania na bmk, 160 zl wylozylam na badania bo nie obejmowal pakiet medyczny;)

Judith gastrolog mowila zeby odbic a potem pozycja na brzuszku do raczkowania nie jest zla, wyleje sie co ma wylac od razu i bedzie ok.

No i tak no, tarta na obiad, L się bawi na brzuchu, K coś mi gra i śpiewa, zaraz rodzice wpadną, słońce cudne święci, w kominku się pali, ja zrobiłam jakieś cardio , napiję się zielonej. Aa i wystawiłam paczkę 55 szt ubranek po chłopakach w nd i dziś już jakąś dziewczyna chce je kupić:laugh2: Czaaaad chociaż z drugiej str znowu czuję jakby część mnie umierała hehe, głupia ja.

Chybra ja tez tak czuję jak pomyślę że mogłabym sprzedać ubranka...coś odejdzie już bezpowrotnie ehh

Emila też ostatnio zaczyna odrzucać pokarmy stałe a tak uwielbiała wszystkie zupki, które jej gotowałam a teraz zje kilka łyżeczek i to wszystko i drze się za mlekiem.
Wczoraj siedzialysmy w domu bo cały dzień śnieżyca była.Dziś wyszłam z nią ale ile się nawkurwia*** ....chodniki są nieprzejezdne, już myślałam że będę nieść wózek.Ile się napchałam to głowa mała.Anglicy wogóle nie dbają o odśnieżanie.Jest -1 a szkoły pozamykane, z naszej okolicy to tylko mój R pojechał do pracy-wszystkie inne samochody stoją na swoich miejscach, śmieszni są...

Czy któraś z Was miała do czynienia z owsikami? Bo tak mnie tknęło dziś że może młoda ma owsiki stąd te problemy ze spaniem, drapaniem, budzeniem się.Już od dłuższego czasu sprawdzam każdą jej kupę ale ja się totalnie na tym nie znam, wiem jak wygląda owsik ale w kupie to wygląda inaczej chyba...

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova- mam taką książkę ebook z zabawami dla dzieci- pisałam o tym ostatnio i chciałam Wam wysłać na grupowego meila ale nikt mi go nie podał więc się nie będę narzucać.

Pola@- aha, no to w takim razie trzymam kciuki, żeby szybko to minęło,bo wiem jakie to uciążliwe jest….

U nas w nocy 4 pobudki- jedna ta najdłuższa około 50 minut, o 6 obudziła się na mleko i już nie usnęła. Także dużo dziś nei pospałąm, ale pojechałam do biblioteki i wypożyczyłam ciekawe książki (poradniki) odnośnie relacji z dziećmi, lubie takie czytać, bo mimo iż nie zgadzam się ze wszystkim co tam jest napisane to czasem dowiaduję się czegoś ciekawego, oczym bym nie pomyślała. Ale i tak najważniejsza jest intuicja rodzica :)

Widzę poprawę po probiotyku- dziś kupa już tak jak przed chorobą :) i w dodatku jedna, a nie 3-4.

Mam nadzieję że dziś ostatni dzień kiszenia się w domu, jutro będzie troszkę mniejszy mróz więc wyjdziemy chociaż na 20 minut a od poniedziałku zwiększymy czas do 30-40 minut

Kasia_831- ja miałam kiedyś jak jeszcze do podstawówki chodziłam, to takie malutkie cieniutkie ruszające się „paseczki”

Kasia ja miałam owsiki w przedszkolu. Jak zrobin kupke to zobacz czy nic małego podluznrgo się nie rusza. A tak to morfologie zrobić.

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Napolka wspolczuje nocki. Jakie poradniki pozyczylas? Albo jakie juz przeczytalas i polecasz?

Kasia moze na youtubie jak wpiszesz owsiki to bedzie jakis film? One wieczorem wychodza z pupy i widac takie bialo- przezroczyste cieniutenkie i krotkie ruszajace sie niteczki w okolicy dziurki w pupie lub ruszajace sie nikteczkivw kupie. Najlepiej szukac podswiecajac np latarka.

reklama
Napolka na prv wysłałam maila.Nie gniewaj sie, czasami mam się po prostu zapomni o czymś:)
Dzięki dziewczyny, w sumie widzę takie jakby wstążeczki w kupie ale nie ruszają się.W każdym bądź razie umówiłam ją do lekarza na środę.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry