reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia hmm może to jakaś alergia kontaktowa? Zmieniłaś jakiś proszek? Pewnie sama o tym pomyslalas.
No właśnie probiotyk był dla mnie jasny jak słońce bo też zawsze dostawalam. Ale to nie żołądek a jelita są wyjalowione- antybiotyk wyzera z nich bakterie w tym te dobre a dobrych potrzebujemy.
Ostatnio czytałam że po antybiotyku nawet rok odbudowuje się flora bakteryjna!

Emol ale będziesz miała dwójkę do ogarnięcia, a pamietam że przy Arturze już nie jadłaś [emoji23] więc szybko zrzucisz [emoji16]

Aniek kurcze my się chcieliśmy starać o drugie [emoji23] bez okresu może być ciezko[emoji23]
Ja narazie nie ograniczam bo nic nie je innego a za mało przybiera. Trudno, budzi się równo co 2h i je chwilę(W sumie nie wiem ile bo śpię) więc nie ma tragedii.

Jenny też podaje dicoflor :) przy alergiach tym bardziej muszę podawac. Blw hmm z ziemniaków zrobiła purre a marchewkę rozdrobnila. Ale przynajmniej miała zajęcie a ja mogłam w spokoju zjeść, a jak ja karmię łyżeczka to zaciska buzie. Może ogarnie to w ten sposob.
U mnie też tylko turlanie [emoji173]

Poranna burza, uczucie pustych piersi mam odkąd się laktacje ustabilizowala;-) ja jem duzo, właściwie ciągle jem. Ale mleka na pewno nie brakuje, kp zaczyna się w głowie:-) jak pominę jakieś karmienie bo np jakimś cudem prześpi to mam wtedy pełne piersi. A tak to mleko napływa podczas karmienia, ale to są podstawy kp to wiesz o tym ;-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jenny dziękuję.
My też czekamy żeby zaszczepić ostatnią dawką. Może w końcu się uda.

Poranna burza no właśnie! Niby to nie możliwe, a jednak. Jak jem tak jak przed ciążą, czy odrazu po porodzie, to mam puste piersi, a jak trochę więcej/kaloryczniej żeby był pokarm, to od razu tyję, a naprawdę się nie obżeram. Przy karmieniu chłopaków tak nie miałam.

Pumelova powodzenia w blw.

Emol ja przytyłam 17,8 kg dokładnie i wszystko zrzuciłam, tylko nie mogę się zmobilizować do jakiś ćwiczeń, a przydałoby się.

U mnie pod koniec 2 miesiąca nagle miałam uczucie pustych piersi, myślałam, że mleko samo przyjdzie i już w ogóle nie przyszło :( jak ręką odjął się skoczyło. Tylko 2 miesiące karmiłam małą, a zakładałam że z pół roku będę.

Kasia też bym podejrzewała jakąś alergię albo nowy płyn do kąpieli?

Dałam dzisiaj młodej kawałek ogórka do podzióbdziania, i nie wiem czy dlatego że był zimny jej nie smakowało albo nie jej smak. Chlebek sama trzyma w rączce i pięknie wcina. Wczoraj też jej dałam pierwszy raz surowe jabłuszko i jej smakowało. Tak to zawsze gotuję.

Wszystkim chorym życzę zdrówka :)

Pumelova- współczuję choroby Agatki, oby szybko przeszło, u nas nadal katar i kaszel…

Emol- ciężko jest się powstrzymać od jedzenia jak jest się w ciąży, przy Arturku ciągle jesteś w ruchu więc na pewno nie będzie tak źle.

Kasia_831- zdrówka dla Ciebie :*, widzisz, dla Ciebie jest to oczywiste ale dla mnie już nie, tzn teraz będę wiedziała, przy pierwszym dziecku niestety nie wiem wszystkiego, ja jak chorowałam w dzieciństwie to przeważnie do antybiotyku była nystatyna i tyle. Dobrze, że teraz zmieniliśmy przychodnię bo moja była doktor ciągle antybiotyk przepisywała (zwykłe przeziębienie to dla niej od razu zapalenie oskrzeli było.) odkąd pamiętam przynajmniej 4 razy w roku miałam zapalenie oskrzeli…przynajmniej wg niej.

Aniek42- no super tekst, to tak myślę że moja Asia właśnie to chciała mi powiedzieć o 2.30, bo się obudziła, i zaczęła mnie wołać, jak tylko podeszłam to mega uśmiech, a jak ją wzięłam na ręce to piszczała z radości, widocznie mnie potrzebowała do 3:15 później jakoś zasnęła, ale nie na długo.

Jenny84- też mam problemy ze spaniem, bardzo długo usnąć nie mogę, ostatnio coraz częściej zasypiam koło północy mimo iż się kładę zmęczona o 21, mąż wczoraj kupił dicoflor, może jak się skończy spróbuję mul tilak, czy lepiej nie mieszać już??? U nas też bez zębów, sama nie siedzi, tzn podpiera się rączką ale nie prostuje pleców tylko bardziej się schyla. My mieliśmy mieć szczepienie 24 stycznia, ale było przełożone a teraz po antybiotyku minimum 6 tygodni musimy odczekać.

Cześć,

Narazie tylko co u nas,później postaram się odpisać

Starszak chory w domu od wczoraj, Miki dalej glut, a ja od 5 na nogach, normalnie tak się wscieklam rano. .... starszak przyszedł do nas i tatuś go wpuścił do łóżka i ze kaszle okrutnie to obudził mi o 5 mikołaja o musiałam wstać, a tamci zabrali się do starszaka i smacznie spali agrrrrrrrr

O 8 Miki juz padł wiec ja upieklam chalke
1519896894-c31134a439635e46-aaaaaa.jpeg

OlaW zajęcia ruszają od 3 marca, chyba będą w czwartki albo w piątki od 14 .00 , zgadamy się o z chęcią wybierzemy się razem.

Zmykam, dzieci wzywają [emoji12]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, Antek - Mimo, ze wiem... to gdy mam poczucie pustych piersi zaczynam jeść więcej bo boję się, że stracę pokarm. Antek - schudniemy po skończonym kp.

Aha - pysznie wygląda.

To ja chyba przybrałam rekordowo bo aż 21,5 kg. Zostało mi 5 kg. Zeszłam już nawet do tego, ze miałam tylko 3 kg na plusie, ale tak jak pisałam problem pustych piersi.

Pumelova starać sie możesz ale jak zajdziesz to nie będziesz wiedziała kiedy. Moja koleżanka chciała rok po roku i też dużo karmi zero okresu i w w około 7 tyg się dowiedziała ze sie udalo. Nocne głody ją naprowadzily na mysl zeby zrobic test [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha zdrówka dla chłopaków i cierpliwości dla ciebie :)

Pumelova starajcie się wiele kobiet zachodziw ciążę przy kp :) chyba że ty chcesz raz i już ma być ;)

Ostatnia edycja:
Gdyby dieta miała znaczenia przy kp to przy moim tygodniowym jedzeniu bułki z szynką wieprzowa chyba bym zaglodzila dziecko :D po kilku dniach wolałam nie jeść niż jeść ta bulke;)

Beatka może nie sądziła ze ogórek jest do jedzenia :D

Napolka lacze się w bólu kaszlowym i katarowym[emoji173] jak już się zaopatrzysz w probiotyk to podawaj go przez parę miesięcy. Można a nawet powinno się zmieniać probiotyki co kilka miesięcy żeby się nowe szczepy bakterii namnazaly:) ja antybiotyk biorę raz na kilka lat, tylko przy anginie. A tak bo to brałam niestety przy poronieniu i nawet po porodzie bo byłam długo bez wód plodowych.

Aha wie jaka piękna chalka! Trzeba do chałki mleka i jaj?:D

Poranna burza nie stracisz, nie jest tak łatwo stracić pokarm. Poczytaj hafije. Wszystko zaczyna się w głowie:) nigdy nie zwatpie w moje mleko.
Ja schudłam sporo ale przed ciążą też nie należałam do chudych tylko takich normalnych

Judith oo to nie wiedziałam że mimo braku okresu można zajść- wiem że ta owulacja kiedyś musi nastąpić ale ciężko bez okresu w to uwierzyc:D

Abed no jak nie będzie okresu to nie będziemy uważać i tyle:) nie musi być od razu haha [emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova bez okresu też możesz zajść. Znam taki przypadek. Nawet daleko mię trzeba szukać... [emoji39][emoji16] bo lekkie krwawienie w grudniu lekarz nie zaliczył jako okres.

Beata ja może mniej ale ja wszystkiego nie zrzucilam. Najmniej ile wazylam po porodzie to 55 bo Artur miał skok i nawet mi zjeść nie dał, ale potem już sam sobą się zajął więc mogłam zjeść normalny obiad i od razu 57 waze. A waga sprzed ciąży 52,5. Ale tak jak pumelova pisała z 2 nie będę miała czasu jeść i liczę na to że wszystko zrzuce :)

Napolka Artur raczkuje ale czy ja jestem w ruchu. Tylko aby go odciagac od kilku rzeczy ale ogólnie to się bawimy obok siebie i nie muszę się ruszać :)

Aha o jejciu Masz przepis na domowa chalke! Podaj :)

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Do góry