reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed jesteśmy starsze niż wy dlatego większa waga:D a mm chce jesc? Może podaj czasem, po co sie masz męczyć i stresować. Chyba że nie chcesz.

Emol super:)

Misia angina jest bakteryjna więc tak łatwo nie przechodzi jak wirusy. Ja nigdy nikogo nie zarazilam jak miałam.

Beatka może nie jej smaki;)

Aniek pisz o tym żłobku, ja właśnie przeczytałam wpis super stylera więc nic mnie już nie zaskoczy [emoji23]

Pola ten petra mare jest najfajniejszy[emoji173] ale tyle godzin podróży i potem w tym autokarze z dzieckiem na kolanach 100km.. Nie dla mnie:p

Ewella może nie czytaj jeśli masz jakieś wątpliwości co do żłobka[emoji23][emoji23] ja po tym wpisie się jeszcze bardziej tym stresuje[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej hej ale mrozno a podobno 10 dni takie ma byc ja zwariuje w domu!

Aniek to masz we wtorek u mnie taka kawke;)
Pisz smialo o tych zlobach.
Nie chce isc w inne miejsce ...u mnie tez by byla taka mozliwosc ale juz nie chce miec z tymi ludzmi za duzo wspolnego...za duzo krwi mi popsuli.

Emol to super !masz jakies przeczucia do plci?

My nie mamy inhalatora Jasiu jakos wcale nie choruje mam nadzieje ze u Jagody bedzie podobnie.

Misia zdrowka dla Was! Piekna waga Grzesia!

Abed kurcze Ci sie egzemplarz z tym jedzeniem trafil! Mam nadzieje ze mu sie szybko odmieni i bedzie chetbie jadla wszystko!

Beatka tak jej niesmakowal?;D.

U nas noc nawet spoko wyspane jestesmy.Rano wstala taka glodna ze zjadla 2 cyce i dalej ryk wiec wlozylam ja do fotelika zjadla caly jogurr i pol kromki chleba z maslem..nie wiem gdzie ona to miesci?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek napisz co cię denerwuje w żłobkach :)

Maziajka niby z wyliczeń wyszło ze zapłodnienie 16.01 ale ja nie pamiętam :) a delikatne krwawienie miałam pod koniec grudnia więc jeśli miałabym mieć tak jakie same miesiączki co przed Arturem to idealnie w owulacje więc chłopak. Ale nie czuję wewnętrznie nic. Zawsze chciałam syna pierwszego i mam i może wtedy tak bardzo sobie go wychcialam :) a teraz mi obojętnie i nie czuję "plci". Ale nie mam mdlosci, jem takie rzeczy co w pierwszej ciąży + parówki. Ale mięso nie :) sama nie wiem :)

Dziewczyny które mają nosidla. Wiem że już pytalam:p
Tula lepsza, a ktoś ma babybjorn? Nie chce mi się czytać porownan, które bardziej polecacie?
Czytałam że w tuli panel na dole ma szerokość 38 cm. Chodzi o to że między kolankami musi być 38 żeby ona w tym usiadła? Bo nie wiem czy potrzebujemy wkładkę niemowlęca jak mam takiego krasnala

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, poszukaj na fb grup nosidłowych. Jest bardzo dużo dobrych nosideł ergononicznych dwa razy tańszych niż tula. Dziewczyny doradzają i mają na sprzedaż. Nawet do 200zł można coś fajnego znaleźć, są też firmy które szyją na zamówienie, np nosidlowo pl. Ja byłam napalona na tule, ale teraz wiem ze kupie coś innego. I ja bym brała raczej regulowane, tzn możesz regulować szerokość panelu, więc starczy na dłużej ;) i tak, 38cm to ma być szerokość między kolankami. Kładziesz się na plecach, na sobie kładziesz dziecko w pozycji jak w nosidle i mierzysz. :)

U nas JEDNA pobudka w nocy. Sukces!!! :D
budziłam się co 2h i sprawdzałam czy żyje.... [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek napisz o żłobach, też jestem ciekawa.

Maziajka pierwszy raz tak zareagowała na coś nowego, sama się zdziwiłam, zawsze wszystko chętnie wcina, może za wcześnie dla niej na jogurt naturalny.

Emol ja zawsze chciałam mieć parkę, mam dziewczynkę, mam nadzieję, że u mnie drugi będzie chłopiec :) ale to może za rok coś zaczniemy działać :)

My jesteśmy grubaski, miesiąc temu było 8,4kg, a teraz to już boję się ją zważyć. Myślę, że jak zacznie chodzić to zgubi :) Wy jesteście drobniutkie jak macie po ok 7 kg :)

Linoone pamiętam ja moja miała z 3 miesiące i nie obudziła się na mleko. Do 3 nie mogłam spać, bo myślałam, jaka ona musi być głodna!!! Aż wreszcie się obudziła zadowolona, wypiła mleko i poszła spać dalej i ja razem z nią :) Potraktowałam to jako nowy etap, skończyło się wstawanie co 2h :)

Pumelova, poszukaj na fb grup nosidłowych. Jest bardzo dużo dobrych nosideł ergononicznych dwa razy tańszych niż tula. Dziewczyny doradzają i mają na sprzedaż. Nawet do 200zł można coś fajnego znaleźć, są też firmy które szyją na zamówienie, np nosidlowo pl. Ja byłam napalona na tule, ale teraz wiem ze kupie coś innego. I ja bym brała raczej regulowane, tzn możesz regulować szerokość panelu, więc starczy na dłużej ;) i tak, 38cm to ma być szerokość między kolankami. Kładziesz się na plecach, na sobie kładziesz dziecko w pozycji jak w nosidle i mierzysz. :)

U nas JEDNA pobudka w nocy. Sukces!!! :D
budziłam się co 2h i sprawdzałam czy żyje.... [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Linoone jakie nosidlo bys wybrala?

reklama
Ja mam takie zwykłe nosidło, w którym nosiliśmy K bardzo długo z regulowanymi pasami i jesteśmy z niego zadowoleni, L chcę jeszcze w nim nosić, chociaż mam też chustę, rehabilitantka pow, że możemy Go zacząć nosić gdzieś tak w 8 czy 9 m-cu dopiero, no zobaczymy. Oczywiście dziewczyny mające Tule zachwalają, no ale cóż zrobić, szkoda kasy:-p

Kurczę jakie maluszki hehe, mój zdecydowanie z tych klocków, 7 m-cy i 9 kg, K tyle ważył gdy miał rok:laugh2: Ale tu jest coś w tym co ludzie mówią o alergicznych dzieciach, które słabo przybierają.

K taki suchy kaszel miał w nocy, że szok.

Żłobki hymmm u nas w miejscowości nie ma , ale wczoraj usłyszałam coś ciekawego, mianowicie w miejscowościach gdzie nie ma w ogóle żłobków mają powstać takie miejsca do opieki nad maluchami, ciekawe, będę to na pewno monitorować:blink:

Dziś zrobiłam Turbo Wyzwanie z dziećmi, ufff czad:laugh2: L śpi, K się bawi, słońce świeci, później pewnie ojciec wpadnie i przywiezie paprykę nadziewaną huehuehue:blink:

Do góry