reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha 1350 za cały dzien plus dodatkowo 13zl codziennie? A pamiętasz jak w tym drugim żłobku?

Stolik troche zbyt chaotyczny. Tzn wydaje sam dźwięki, zeby zachęcić dziecko, ale nie daje mu takiej przerwy. Takze gdybym teraz miała wybierać to wybrałabym inny ;) bo naprawde.... dźwięki fatalne dla mnie.
Kubę czasem zajmuje centymetr, jakies tasiemki No i najchetniej kable. Reszta tylko na chwile. Swego czasu kostka edukacyjna, ale teraz tez juz na moment.

Emol moze nie ma, bo sie przyzwyczaił, ze wychodzisz. W koncu w weekendy miał Cie mało :)
Kurde Kuba to książki chwile poobraca i od razu do buzi...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
No, ceny żłobków to dramat. W mojej okolicy minimum to 1500 plus wyżywienie 15 zł dziennie..... a na państwowy nie mamy co liczyć.
Ja miałam mojego wysłać od lipca/sierpnia, ale chyba do września przeczekam.
Emol, zazdroszczę że zostajesz w domu z Arturem. Ja nie wiem jak przeżyję tyle godzin bez mojego..

Mój jeszcze ani nie siedzi ani nie raczkuje. Pełza jedynie po całym domu. A ma 7,5 miesiąca ;)

Kasia współczuję. Mój ma teraz okropne nocki. Budzi się co 1.5h. I strasznie płacze przez górnego ząbka. Strasznie mi go żal.

Aha, mój uwielbia gonić kable ;) a tak to każda zabawka potrafi się zająć przez max 5 min. Jak mu puszczam pociąg śpiewający to aż piszczy z radości, uwielbia go gryźć;)
Ola, mój też gryzie książki.. mamy już chyba 3 zniszczone, spisane na straty, więc tylko te mu daję. Resztę może oglądać tylko przy mnie, żeby wszystkich nie pożarł ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ola ,

1350 za cały miesiąc full time, ale starają się o dofinansowanie z miasta, program Maluch, wiec możliwe ze czesne będzie niższe z tego tytułu. 13 zł dziennie to płatne dodatkowo,za dni kiedy dziecko było i oczywiście jak się powiadomi odpowiednio wcześniej o nieobecności to odwołują obiad i nie płacisz . W tym drugim podobnie było , dokładnie nie pamiętam

Kurde Miki zaczął mi stawać w łóżeczku właśnie zbil mi lampkę, a byłam pewna że nie sięgnie [emoji57]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha ok. Zadzwonię dzis sie umowic tam. Triche mi nie odpowiada brak placu zabaw, a z kolei w tamten mi bardzi pasuje, ze 3 dzieci znajomych tam było i wszyscy zadowoleni.

Nie docenilas możliwości syna [emoji23]

Poranna burza zazdroszCe możliwości wykorzystania :(
U nas nie ma szans.... a naprawde bardzi nie chce go oddawać....

Kurde jestem dzis tak bez mocy... i to nawet nie ze spac, ale nogi mnie bolą... nie mam siły sie ruszać. Do tego Kuba znowu marudny i miał dzis sporo śluzu w kupie. Nie bardzo wiem po czym

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha83 moja lubi sama spędzać czas w zabawkowie, potrafi i z godzinę sama się bawić.A to jej ulubiona zabawka
1519048681-8b6414b991321b2c-aaaaaa.jpeg

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Poranna_burza zazdroszczę Ci bardzo że zostajesz w domu.
Emol twoja sytuacja to dla mnie też super rozwiązanie. Z tym że ty jak urodzisz to dostaniesz 2tys. U mnie byłoby to 500 tylko. Niestety. No i tak to jest. Niby mąż w miarę dobrze zarabia, ale jednak na warszawskie warunki potrzebna druga pensja, choć ze 3 tyś.
Aha niczego już nie można być pewnym przy naszych maluchach :) Grześ potrafi się sam bawić nawet z pół godziny, ale to nigdy nie wiem co go zainteresuje. Raczej zawsze mnie to zadziwia, bo jest to np.metka, klocek, koraliki. I jak raz go to zajmie to niekoniecznie drugi raz zadziała.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

To mój jest jakiś dziwny, normalnie chyba pójdę po jakieś zabawki, on raczej chwilkę weźmie zabawkę, pooglada, ugryzie i rzuca, a potem rozgląda się gdzie jestem i idzie do mnie.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W, Misia - bardzo sie ciesze, ze mam taka mozliwosc. Przyznam tez, ze mysle o drugim dziecku, ale to za jakies 3 lata.

Aha - moj syn pobawi sie 15 min maksymalnie. No, ale musi miec dobry humor.

reklama
No L tak jak mówiłam jest całkowitym przeciwieństwem K więc umie się długo sam bawić, w ogóle to mega spokojne dziecko.

Już chyba chłopaki wracają do normy po tej dziwnej krótkiej infekcji. Alllle ładna pogoda, za miesiąc po zmianie czasu będziemy już normalnie wszyscy po pracy Męża wychodzić na spacery:-D

Kuźwa jakie ceny... Chyba bym zbankrutowała. Ja też planuję od września na wychowawczy przejść, a na ile to nie wiem, zależy od mojej pracy i opieki nad dziećmi.

Boże wczoraj pizzę zamówiliśmy i się przeżarliśmy. No normalnie szoooook, prawie pękliśmy:-p

No nic. Znowu poniedziałek, zrobiłam dziś Bikini Ewki, dzieci śpią, skoki oglądam, L wykąpałam, dzwoniła kumpela, nanarzekała mi się na całe swoje życie, rodziców, teściów, męża, aj dajcie spokój, szkoda tylko ich dwójki dzieci, zawsze jestem chora po rozmowie z Nią, współczuję Jej bardzo, ale z drugiej str dużo w tym Jej winy. Finalnie po raz kolejny cieszę się, że mam takiego Męża jakiego mam:-p

W czw muszę do pracy po pit wpaść i po zaproszenie na wesele w kwietniu, nie mam pojęcia jak będzie z opieką nad dziećmi... Mam mętlik w głowie jak nie wiem.

Idę jeść...

Do góry