reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W gratuluje udanej nocy :D
Mąż dalej zawziety?

Joanna wspolczuje. A w nocy jak spi?

Napolka fajnie że się rozkreca z czworakowaniem:)

Hahaha środa popielcowa a ja w mojej diecie mam szynkę wieprzowa schab wieprzowy indyka marchewke bułki i wafle [emoji23] na pewno nie zjem miesa[emoji23][emoji23]

Madzik to daje nadzieję tym którzy wstają w nocy co 2h że kiedyś się wyspia przy innym dziecku [emoji23]

Poranna burza taaak wiem że jest ogrom rzeczy do zjedzenia, niestety muszę czekać aż będzie bezpiecznie. Jak podaje coś jej to ja nie mogę nic nowego. A najpierw chce jej trochę rozszerzyć dietę bo już ma 7,5 miesiąca :/ ale się tak mega boję coś dac nowego że masakra. Jest mnóstwo rzeczy z oleju kokosowego (Mam na myśli głównie slodycze:D) nic tylko czekać aż będę mogła czegoś sprobowac. A ż wegańskich rzeczy to hummus zdążyłam spróbować- przepyszny.

Kasia jak on jest zły co zdarza się rzadko to widzę i zawsze wiem czemu- bo go wkurze [emoji23] nikt go nie potrafi tak zdenerwowac jak ja Ale zdaje sobie sprawę z tego kiedy przesadzam. Ale to po nim widać nie musi mowic. Generalnie jak się już sprzeczamy to on mnie rozsmiesza w momencie mojego największego wkurwu (ja jestem.choleryczka jak to Kaski[emoji23]) i wtedy po kłótni.
Nie mam tak żebym trzymała coś w sobie, zawsze od razu wale prosto z mostu, on powie co myśli i tyle.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Od 20 do 7-8 ale budzi się na jedzenie jeszcze ciągle. Teraz dwa razy, ale był czas, że po 6 razy się budził.

reklama
Hej dziewczyny!

Któraś z Was pytała o te witaminki w kropelkach, gdzie jedna doza to 200 j. Ja kupiłam juvit d3 baby z firmy hasco-lek Wrocław. Daje po 3 psikniecia (600j.)

Dziewczyny niestety raczej co dorobiłam się ropnia na jednej piersi i nie wiadomo jak dalej z karmieniem będzie z niej....

Odnośnie spania, my jakoś wyrobilismy cykl dnia i ładnie śpi w nocy, ale uważam, że jak dziecko ma problem w postaci czy to brzucha czy ząbkowanie i innych dolegliwości to będzie miało problem że spaniem bez względu na to czy jest się konsekwentnym czy nie.

Jesteśmy po przebojach zaparciowych i powiem, ze super zadzialała laktuloza ! Tylko trzeba czekać na działanie około 24h. I jak się dziecko odkorkowalo to po 3 - 4 kupy dziennie teraz robi. Takze polecam! Ja dawalam 1ml laktulozy na 1kg ciala bez względu co było napisane na opakowaniu odnośnie dawek.

Liluli - współczuję tych ciągłych wyjść do sądu. Ile Wam jeszcze rozpraw zostało?

Pumelova - jak czytam o tych dietach to mi włosy dęba stają. Jesteś bardzo wytrwala w tym co robisz i naprawdę podziwiam. Z wprowadzaniem kolejnych produktów jak nie czujesz się pewnie to zaczekaj nie ma nic na siłę;)

Ola W. - mam nadzieję,że się z mężem pogodzicie. Jutro walentynki, więc super okazja na wspólny czas :)

Jutro z okazji 14 lutego na budowie walę tynki. Taki suchar dla Was z tej okazji :)

Emol no chyba nie byłam :)
A co do bajki to było jako przykład, ale bardziej metaforyczny ;) ja tez teraz nie włączam
I nie zamierzam w najbliższym czasie. Chodziło mi o starsze dzieci. I przykład ;)

U mnie w szpitalu nie było opcji trzymania dziecka na łożku. W ogole opcja zaśnięcia z dzieckiem absolutnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej

Ola niebawem bedziesz miala dostep do zamknietej ;-) czekam tylko na cynk od Ani.

Mamusia muminka z tego co kojarze to po ropniu KP jest zabronioen..tak mi polozna mowila bo mialam podejrzenie.

Oj ja zgadzam sie z dziewczynami sory Emol ale masz jedno dziecko i na prawde nie wiesz jakue bedzie drugie.

Ja Jasia wychowywalam tak samo tak samo karmilam i chodzil spac i spal 6-7 h i dopiero cyc.A Jagoda do 3 miesiecy spala super potem byl problem ale spielam sie i ja odduczylam i co dupa trwalo to miesiec i znow gorsze noce budzi sie co 2-3 h i wrzeszczy ona nie chce jesc nie chce cyca a po prostu wrzeszczy.Dodam ze spi caly czas w swoim lozeczku..od malenkosci.

Na prawde Jasiu byl aniolkiem a ona ma inny charakter.Oczywiscie zycze by tak samo bylo fajnie jak z Arturem ale niestety to nie jest tak proste jak by sie wydawalo...zreszta zycie weryfikuje..

Druga sprawa dzieci KP troszeczke inaczej spia..jednak nie ma co porownywac dzieci KP a MM.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie uznaje postow albo ani Walentynek;-) zreszta z moim jestem na dystans tak jak u Oli W spi w innym pokoju;D

Ola w zrozumiałam. Ale ja nie wiem czy sie śmiać czy płakać jak przychodzą do nas znajomi z dziećmi i te dzieci szukają telewizora aby puścić im bajki. I kończy się tym ze puszczają z telefonu. To jest straszne. te dzieci wyglądają jak zombie. I jak skończy się bajka to są tak znerwicowane.
U mnie w szpitalu nawet proponowaly aby spał w moim łóżku i widziałam po salach ze niektóre miały bobasy w łóżku.

Maziajka ja dopiero niedawno zrezygnowałam całkowicie z kp. I u mnie czy po czy mieszanie czy mm nie widzę różnicy. (jeżeli ktoś się zastanawia z kp czy jeżeli dadzą mm to będzie przesypia) ale pisałam ze 30% to charakter dziecka reszta to nawyki. I tak samo moja mama mówiła. Miała bliźniaki i potem jeszcze córkę i każde dziecko zachowywalo się tak samo bo to samo robiła. Wiem że przy 2 czy 3 dzieci jest ciężej tyle samo dziecku poświęcić uwagi i dlatego trochę ciężej jest egzekwować ale uważam że dużo od rodziców też zależy.

Tak ale z twgo co pamietam Emol to juz dawno dawalas na noc lub w dzien mm.

Zreszta nie ma sensu sie spierac tak jak mowie zycie weryfikuje.Ja przy Janku tez myslalam jaka to jestem zajebista bo nie dosc ze dziecko aniol to. Jeszcze o 18 chodzil spac wstawal o 7 z jedna pobudka ok 4 na cyca.Nie pamietam ani jednej nie przespanej nocy, zeby wychodzily mu bezproblemowo zadnych chorob itp

Niestety Jagoda zweryfikowala wszystko;-) choc Tobie z calego serca zycze ugodowego dziecka bo jednak przy dwojce taki malych to zwariowac by szlo.Moj Jas juz jest duzo wiec jemu nie musze az tyle uwagi poswiecec.Ty bedziesz miala gorzej bo Arturek jeszcze malutki wiec super by bylo jakby sie trafil znow ugodowy egzemplarz;-)

Pumelova ja Ciebie tez z dieta podziwiam zreszta nie raz Ci to pisalam!

Tak apropo tematu Jagoda zasnela o 17.40 i juz 2 razy sie budzila z placzem;-( bidulka.
Wczorajsza noc tez byla tragiczna dobrze ze maz ma na 12 to mu ja o 8 sprzedalam i spalam jeszcze do 10.

Judith wczoraj sama sedzia nam powiedziala ze w polskich sadach sprawiedliwosci sie nie szuka.
Wspolczuje sytuacji z meblami. Niestety nikomu nie mozna zaufac.

Madzik na olx,podesle Ci link na priv.
U nas sa swiadkowie,ale mimo ze to ciagnikiem w nas wjechal bo nie zatrzymal sie na stop to sie nie przyznal do winy. Chociaz zeznania mu sie mieszaja. I nawet powiedzial ze gdybysmy jechali wolniej lub szybciej to by sie nic nie stalo.

Madzik zdrowka dla Was.

Mumusia nie wiem,ale obawiam sie ze duzo.
Bo jak skonczy sie ta sprawa to juz sami musimy zalozyc sprawe ubezpieczycielowi o wyplate pieniedzy za samochod.

My tez powoli szukamy fotelika choc jeszcze nie zamierzam zmieniac.

No żeby babeczki w szpitalu namawiały do brania dziecka do łóżka to aż mnie wryło:errr:U mnie tylko na sekundę wystarczyło położyć dziecko na swoim łóżku i było darcie gęby.

A wiecie, gadać to sobie można jakie to dziecko ma nie być, ja też planowałam, że K będzie w łóżeczku usypiał i spał, a rozwaliły wszystko zęby i kolki i alergie i tyle z planowania, trzeba robić to co najlepsze dla dziecka i rodziców i tyle. A postanowienia i konsekwencja to coś dobrego, wiele razy się o tym przekonałam;-) ;)

Kurde co L dziś był dziwny , pierwszy raz, aż się wystraszyłam.
Po pierwsze zauważyłam, że gdy daję mu wit d( daję co 2 lub 3 dzień) to ciemiączko jest przez cały dzień wypukłe, strasznie to dziwne jak dla mnie, ale pediatrzy mówią, że jest ok. Kojarzycie o co może z tym chodzić? Za dużo wit d przy karmieniu mm? Dziwne. Poważnie przemyślę odstawienie. K nie dostawał przez reakcję alergiczną i tak zostało.
Po drugie po 16 zaczął być taki śnięty i zapłakany, że nic nie pomagało, dałam Dentinox to przestał płakać, ale leżał jak ta kłoda bez ruchu, tylko oczami mrugał, zajął się na chwilę zabawka i znowu mega ryk, dałam apap i przespał się pół godz na mężu i ok 21 dałam butlę na dobranoc i jeszcze raz Dentinox. Nie wiem jaka ta noc będzie, ale pierwszy raz się tak wystraszyłam jak On leżał taki jak śnięta rybka, bez sił, zaryczany:frown: Podejrzewamy zęby, nie ma jeszcze żadnego, ale też nic nie widać i pod palcem nie czuć, teraz coś tam się wierci w łóżku.

reklama
Aniek, ślicznie wyglądacie ;) Majcia jest przeslodka :)
Powiedz mi jak Ty sobie radzisz z niewyspany em, bo u mnie takie problemy dopiero od tygodnia a ja nie wiem jak się nazywam, zapominam milion rzeczy i jeszcze warcze na męża... Ktoś Ci pomaga czy walczysz sama? (Oprócz męża oczywiscie)

Kasiek, przejzalas mojego męża :D on wcale do końca bezinteresowny nie był :p ale dla mnie to frajda po stanikach do karmienia w końcu kupić sobie cos mega kobiecego.

Emol u mnie niestety wizualizacje się nie sprawdziły :D córka przesypiala całe noce odkąd skończyła 2 miesiące, a mały teraz... no jest ciężko ostatnimi czasy (goraczka, zęby, trzydniowka), ale i bez tego jedno karmienie w nocy musi być i parę razy smoczek. Moje wizualizacje nie zadziałały, za to życzenia całej rodziny się sprawdziły bo wszyscy mówili że to nie możliwe żeby drugie dziecko też tak nam genialnie spało :p ale coś za coś, córka miała ogromne problemy z jedzeniem, a mały je wszystko co mu dam, wiec przynajmniej posilki są w koncu dla nas przyjemnością :) dzieci mają różne charaktery ale mam nadzieje że Twoje wizualizacje się sprawdzą!:) a tu dużo racji ma Mama Muminka jeśli chodzi o konsekwencje- dopóki dziecku nic nie dolega to tym można dużo sobie wypracowac. Nasz mały tez sam zasypia w łóżeczku i córka miała tak samo.

Pumelova czytam o Twojej diecie i podziwiam! Jesteś wielka! :)

Ostatnia edycja:
Do góry