reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Joanna chyba dziecko w ciągu dnia musi dostać wystarczającą ilość jedzenia. Mój przesypial noce ze na początku za mało przybieral i musiałam go budzić, ale tylko przez tydzień. a jak skończył 2,5 miesiąca przesypial mi już do 7 czyli spał 9h. Teraz czasami wstanie 6.30. I mogę powiedzieć że oprócz jeczenia przez sen co mu się zdzarza ale teraz znowu coraz rzadziej to da się wysypiac.

reklama
Joanna chyba dziecko w ciągu dnia musi dostać wystarczającą ilość jedzenia. Mój przesypial noce od kiedy miesiąc skończył (20-5 rano bez karmienia) a jak skończył 2,5 miesiąca przesypial mi już do 7. Teraz czasami wstanie 6.30. I mogę powiedzieć że oprócz jeczenia przez sen co mu się zdzarza ale teraz znowu coraz rzadziej to da się wysypiac.
Tylko że on ciągle je! Kaszka rano, potem obiadek i cyc, potem owoc i cyc, a pomiędzy to biszkopt to chrupek, no i kolacja kaszka i cyc. I przed poranną kaszką też cyc.

Dziewczyny Was nadrobic to chyba dwie nocki !!:) dzieki za slowa otuchy po koncu kp. To byly wspaniale chwile.
Dzieki za wiesci o fotelikach. Ten cybex bardzo ciekawy z opcją jazdy tylem , ale kwota tez zawrotna. Wiadomo nie oszczedza sie na bezpieczenstwie ale jednak...
Jenny dzieki ze pamietasz o badaniach! Wczoraj odebralam , na moje oko są ok. Jeden wskaznik ponad norme ale mysle ze nie ma tragedi. W czw lub pt ide to skonsultowac. Sciskam!!

Hej dziewczyny, moja mała rozkręca się coraz bardziej z czworakowaniem, jak ją rano położyłam na dywanie to nie wiedziała od czego zacząć ale po pierwszych „krokach” ogarnęła i teraz znacznie dłużej czworakuje a jak się bardzo zmęczy to dopiero się czołga.

Neurolog powiedziała, że napięcie i asymetria ustępuje, ale nadal zaleca rehabilitacje ( i tak jeździmy) powiedziała że poza tym Asia rozwija się prawidłowo, szczepić mamy jak dotychczas bez żadnych zmian. Zadzwoniłam dziś do przychodni umówić na szczepienie ale szczepienia są wstrzymane i mam dzwonić za dwa tygodnie, już nie wnikałam o powód wstrzymania. Czyli do końca lutego spokój.

U nas też raczej nie kupowaliśmy na Walentynki sobie, chociaż od mojego często kwiaty dostawałam, ja może coś na słodko zrobię a na kolację ryba pieczona ( z uwagi na moją dietę no i Środę Popielcową) nic innego nie wymyślę. No i do kina pójdziemy może – miejsca zarezerwowałam, może rano uda mi się kupić bilety by nie stać w tej kolejce później

Aniek, Gdzieś na zamkniętym dodałaś fotkę? Dziewczyny komentują a ja nie widzę :(

Ola W- nie rozmawiacie ze sobą?

Napolka mamy jeszcze grupę zamkniętą gdzie dodajemy zdjęcia swoje i dzieci. Ale to grupa gdzie już od dłuższego czasu są dziewczyny. Bo tutaj to są niektóre miesiąc czy dwa i potem nie ma to takich osób nie było zaproszonych

20180210_230310-1-1.jpg
Napolka dla Ciebie , gwiazdeczki imprezowe :D

Załączniki

• 20180210_230310-1-1.jpg
    20180210_230310-1-1.jpg
    654,9 KB · Wyświetleń: 157
Hej,

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia :*
Kasia fajny artykuł :)

Liluli gdzie zamawiasz czapki? We mnie rok temu dziadek wjechał i też się upierał że to nie on ale postraszylan to kamerami na ulicy i szybko przypomniał sobie

Aniek super wyglądzie

Emol możliwe że zobaczysz jak drugiego maluszka będziesz miała że to wcale nie jest takie łatwe aby kazde dziecko spalo cala noc czy ladnie jadlo wszystko itd. Oczywiscie zyze Ci aby drugi okruszek tez dal Ci sie wysypiac ale zapewniam Cie ze kazde moje dziecko wychowuje tak samo A każda jest inna. Np najstarsza to jest ranny ptaszek od zawsze. Może iść spać o 20 czy 22 A i tak wstanie o 6 A średnia to śpioch. Bodźce dostają te same (ilość bajek,zabawy) Jakby to było takie proste to wszystkie dzieci byłyby takie same ;)

Katja czyli Ty przez ten wirus nie miałaś "problemu " z przepelnionymi piersiami??? Ja w piątek idę do giną to chyba o tabletki poproszę bo sama nie dam rady odstawić:/ za słaba jestem ;)

My dalej chorujemy :(

Pumelova - wiem,nawet kupilam jakis ser weganski, ale to nie sa moje smaki. Moze z warzywami jakos by przeszlo. Natomiast polecam weganskie pasztatety np. z fasoli, soczewicy, dyni. Ogolnie w sklepach ekologicznych jest duzo zamiennikow, jest nawet ser wyganski specjalny do pizzy, jogurty sojowe, napoje ryzowe, migdalowe, kokosowe, owsiane, z komosy ryzowej, mnostwo... W normalnych sklepach tez jest coraz wiecej.

Dziewczyny zazdroszcze spokojnych nocek.

Ostatnia edycja:
reklama
Poranna burza... dzięki za pomysł z płytą:) Mam nadzieję że znajdę jakąś perełkę:)
Pumelova wczoraj zaliczyłam po południu 2,5gdz drzemkę z młodą i poczułam się o niebo lepiej-aż z miłością zrobiłam później pyszną zupę hehe
MaryH coś ładnego czyli bieliznę?;)
Aniek akurat już dawno Szpilków nie słuchałam hehe To są moje spostrzeżenia bo to takie logiczne.Po prostu zamiast kogoś osądzać zawsze szukam przyczyn głębiej, wtedy łatwiej o zrozumienie.Co oczywiście nie zwalnia danej osoby od odpowiedzialności.
Pumelova a nie czujesz żeby ten twój mąż był czasami zły?tak wewnętrznie? Bo my czasami też machniemy ręką na nasze przewinienia ale aż się we mnie gotuje, albo w R tak samo a to jest bardzo widoczne i jeszcze bardziej dla nas stresujące niż wygarnięcie sobie wszystkiego, tzw bierna agresja.

Dziś się wyspałam[emoji16][emoji16]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry