reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Aga gratuleje ząbka kolejnego :) oby badania wszystko w końcu pokazały :)

Aha ojej..wspolczuje choroby, ja tez zresztą w marcu idę na badania tarczycy.

Emol gratuluje siadu :)

Linoone my przestalismy pod koniec grudnia chodzić na basen a teraz boję się, że jak pojdziemy to będzie chora..eh taka przewrazliwiona jestem..i czekam aż będzie cieplej..

Iga u babci kopala butelkę to się tak śmiała aż moja mama mówi, że jeszcze takiego śmiechu u niej nie słyszała ;)
Zjadła dzisiaj łososia z marchewka i ziemniakami to cały czas zagladala czy jest więcej :D

Ewella a ten łosoś, ziemniaczki i marchewka to jako jednolita papka?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Emol super!
Aj daj spokój, co się stało to się nie odstanie, też mam do tej pory wyrzuty, bo z K na początku ciąży tak właśnie mega porządziłam na panieńskim i weselu i w ogóle czułam, że mi picie i palenie nie wchodzi i czułam, że jest coś nie tak. No ale co zrobić, teraz to już po ptakach. Mogę się doszukiwać u K skutków tego, ale z czasem widzę, że to nic nie da...

Hashimoto hymmm parę moich koleżanek, które to ma mają problemy ze schudnięciem.

A fryzjer spoko, farbowanko na czerwono, zakupy w Rossmanie i paru innych sklepach, wpadłam do znajomych, którzy rodzą w czerwcu, spoko, ale zawsze za mało czasu na nadgonienie rozmów;-) ;)

Emol zazdroszvze.
U nas nienajlepszej... Kuba dostał obciążniki na nogi. Ćwiczenia na piłce na siadanie. No i long story short: duże prawdopodobieństwo, ze bedzie miec zaburzenia si. Tzn teraz ćwiczymy, zeby wszystko wyrównać, ale niekoniecznie sie to uda. Podejrzenie nadwrażliwości dotykowej. No i zapytałam wprost o zaburzenia, to powiedziała, ze teraz nie widzi, ale ze mam racje, ze u większości dzieci z zaburzeniami ze spektrum idzie to w parze ze wzmożonym napięciem i zaburzeniami si. I ze takiego Kubę trzeba bacznie obserwować. Powiedziała, ze jesli pracowalam z takimi dziećmi, to ona zupełnie sie nie dziwi moim obawom i „czepianiu sie” rzeczy, na ktore 99% rodzicow nie zwróciło t uwagi. Chociaz tyle miłego, ze wreszcie ktos mnie rozumie... a przynajmniej nie traktuje jak skończonej wariatki. Juz nawet nie chciałam pogrążać swojego samopoczucia mowiac jej, ze w rodzinie męża jest przypadek aspergera.

Aha przykro mi :( ale jakie leczenie proponują?

Nie wiem ile Kuba zjada... ostatnio dawałam mu jeden posiłek stały,’wiec mleka jadł duzo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova u córki uczulenie wyskoczylo gdzieś jak miała 4 albo 5 miesięcy. Zaczęło się od płynu do kąpieli bo zmieniłam z emolium na jakiś zwykły chyba z ziajki dla niemowlaków. Potem mimo że już od jakiegoś czasu uzywalam proszku normalnego i tylko płynu do plukania dla dzieci to ten proszek ją zaczął uczulac. Po paru miesiącach dostała nagle uczulenia na pieluszki dady i jeszce parę innych rzeczy głównie chemia. Mała ma takie znamię na plecach wokół którego wyskakują ropne bąble przy dużych uczuleniach. A jak ją tylko trochę uczuli to wysypka i szorstka skóra głównie na buzi, ramionach i pod kolanami.
Ola W. a u Kuby widzisz juz jakieś zachowania czy to na razie tylko takie trzymanie ręki na pulsie?

Pączki upieczone. Troche pomogła mi teściowa i zrobilysmy z dwóch przepisów - razem nam wyszło 61 szt ale już polowy nie ma, takie z nas lasuchy :biggrin2:
Emol tak jak Kasia pisze na poczatku ciąży to nie jest jakieś groźne,tym bardziej że to nie byly gigantyczne ilości więc będzie dobrze.
Kasia to moja wypija 750-900 ml. Tylko ona nie najada się tymi warzywami,niby zje a za chwile marudzi. Czekam z godz i dopajam ja mlekiem tylko mniejszą porcją. Jak Wy robicie kaszki to podajecie z butelki czy lyzeczka karmicie? Moja je lyzrczka a zastanawiam sie z butelki podać to rzadsza robicie?

Wiesz co... czasami widze wiecej niz powinnam.
Widze, ze jest nerwowy, nadpobudliwy i taki spięty...
To widze na pewno.
Nie łapie cała dłonią przedmiotów. Tzn otwiera, ale środek dłoni raczej na dystans. Piłkę czasem probuje trzymać piąstkami.
I to co mnie niepokoi, a maz uwaza, ze przesadzam, to np na spacerach czesto robi „aaaa” tak dosc głośno. Nie mowie, ze to nienormalne-nie wiem. Dla mnie dziwne. Albo czesto przed zasnieciem tak sobie buczy.

Kontakt wzrokowy utrzymuje i to dobry. Mnóstwo osob mowilo „jakie ma bystre oczka/jak ładnie trzyma kontakt” itp. Wiec tu jest ok.
A dalej No coz... obserwuje. I wszystko mowie naszej fizjo, ktora tez prowDzi zajecia z zakresu si. Dla innych wychodzę na wariatkę itp, ale trudno. Wole za duzo widziec i skonsultowac niz przegapić.
Chociaz dzisiaj jestem w takiej formie, ze nie chce juz nic widziec. A wręcz mam ochote wyjsc i nie wracac.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mmag jak podaje z butli to rzadszą bo inaczej nie przejdzie przez smoka no i zależy od kaszki i jej konsystencji bo np jak daję gryczaną to 3 miarki na 150ml bo ona nie ma takiej gładkiej konsystencji jak np ryżowa czy kukurydziano jaglana i jak dawałam więcej to nie chciała przejść.Jak dam w butli to zawsze zje całość a jak wczoraj próbowałam łyżeczką to zjadła moooże 1/3.
Ola moja ostatnio też tak robi na spacerach, tak buczy właśnie.Ja też młodą bacznie obserwuje i myślę że coś z tym jej usypianiem jest nie tak, ona nie umie zasypiać pomimo stuprocentowego zmęczenia, widzę że mi się dziecko męczy i tak od urodzenia.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry