reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith Oooo właśnie o to chodziło!

Abed tata u nas jest ważny i jak go nie ma, to milion razy o niego pyta, ale mama i tak jest nr.1 i obowiązkowe przytulasy przed spaniem nawet jak trzeba spać z tatą, bo mama usypia Majkę.
Jak wysypka u Twojego synka? Zmienia się coś?

Misia jak ja ci zazdroszczę tej siłki...jak ja bym chciała coś dla siebie zrobić... Czekam na wiosnę i długie spacery przynajmniej.
Fajnie że Grzesiowi lepiej, nareszcie.

reklama
Napolka- My tez musielismy czekac na opinie neurologa odnosnie szczepien. Dostalismy skierowanie do neurologa i na rehabilitacje. Na neurologa czekalismy miesiac, a rehabilitacje mamy pod koniec marca. Skierowanie dostalismy w pazdzierniku. Mam wrazenie, ze rehabilitanci i neurolodzy zupelnie inaczej oceniaja dziecko.

Kasia a w jakich proporcjach mieszalas 1 z 2?
Emol ładna waga, kawał chłopa masz do noszenia :)
Napolka mojej Zosi pierwsza fizjo też nie spodobała się. Wizyty zawsze kończyły się płaczem. Porażka z tymi terminami.
Aniek super że jest poprawa z jedzonkiem, teraz będzie już tylko lepiej :) Współczuję nocek.
Ja dzisiaj pojechałam z siostrą do jej ginekologa (10 lat temu prowadził jej ciąże i od tamtej pory nie była na wizytach kontrolnych) zrobić sobie cytologie. Okazało się że mam nadzerke. Czekam na wyniki i zobaczymy co dalej. Wyniki dopiero połowa lutego. Byłyśmy w przychodni na kasę chorych. Monitor zabytkowy, jak za czasów pierwszych komputerow. Fotel tez pozostawia wiele do życzenia. Dobrze ze chociaż te urządzenia mieściły się w osobnym pomieszczeniu niż jego biurko bo nawet nie było gdzie się rozebrać. Nie wspomnę już o braku jednorazowych kapci czy fartuszku. Powiem Wam że byłam w szoku z tych standardów...

To u nas tata na równi z mama. Mama jest ciągle i jest nudna. Tata jak jest to od razu dużo szczesliwsze dzieci, piszczy na jego widok. Ale jak w ciągu dnia zasypia to ostatnio turla się do mnie i dotykając mnie zaspia.

Misia fajnie że chodzisz ja to byłam ostatnio jak siebie widzialysmy bo potem wyrwant ząb, urodziny sioatrt i przyjazd kilka dni wcześniej rodziny, jutro wyjazd rocznicowy, uczenie się do sesji i zerowek więc chyba będę dopiero po 11.02

Mmag niestety dużo przychodni tak wygląda. Dlatego ja chodzę nie do swojego rejonu bo tak to czeka się ponad rok a jakość jak ze PRL.

Dziewczyny chwalimy się, mojej małej przebiła się górna jedynka [emoji2]
Starch sie bać jak teraz będzie mnie gryzła

Dla pocieszenia dla wszystkich, których maluchy cierpią przy dolnych. U nas z dolnymi też było ciężko i 3 tygodnie na różnych specyfikach, a tu dziś tylko nocka kiepska bo się często budziła. Zobaczymy jak będzie dalej [emoji57]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje wam za odzew!!!
Pola ja się umówiłam do gastro prywatnie niestety bo długo trzeba czekać. A dziś mija tydzień od ostatniej kupy... [emoji58]

Karuzela jak wy sobie radzicie z tym? Bo ja mam wrażenie jakby mu jelita źle działały...
To badanie w kierunku mukowiscydozy ... Tak na wszelki wypadek. Co prawda przesiewowo nic nie wyszło ale...
Debridat widzę że niespecjalnie pomaga. Dostaliśmy dicopeg ale on tego nie chce pić. Muszę strzykawką chyba....

Aniek u nas windi też bywa w użyciu ale on już nawet na to nie reaguje buuuuu

USG wyszło dobrze. Ale kupa jest taka cały czas podejrzana bo pH 5 i sporo tłuszczy. No i te redukujace. Co prawda 0.25% tym razem ale ciągle coś.

Wczoraj zaczął wyłazić ząbek. Więc marudny Szymek jest ale niestety biegunki nie dostał [emoji23]

Mamusia gratulacje!! u nas butelka tylko do gryzienia, Szymek nie kuma że mógłby pociągnąć z tego smoka, [emoji23]

Cdn.

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol jaka waga :D masz co nosić, dziewczyno [emoji23]

Przyszedł i czas na mnie: pokłóciłam sie z mężem o teściowa. Z nia nie, bo z nia nie rozmawiałam. W skrócie: maz poprosił (nie mamy samochodu) tatę, zeby pojechał z nim do ikei po krzesełko do karmienia. Teściowa od razu ktore. Mowi, ze to najtańsze. Dwa dni pozniej tel, ze ona widziała w smyku takie lepsze i ze jak kwestia kasy, to obi sie dołożą. Maz, ze nie, ze chcemy to z ikei. Wczoraj ta znowu dziwni, ze kiepskie tk krzesełko i ze jest inne w ikei fajniejsze itd. Wiec maz jej mowi, ze „jedzie zobaczyc” to ktore wybraliśmy. I od tego sie zaczęło. Bo miał jechac KUPIC, a nie ZOBACZYC. No i dzis juz sie w ogole posypało, bo sie obraził, jak powiedziałam, z oboje dobrze wiemy, ze ona jedzie tam, zeby WIEDZIEC, bo sama nic sobie nie kupi, No i od słowa do słowa stanął rycersko w obronie matki, ze „a moze ja chce jej rad”. I uznał, ze ona sie nie wtrąca. Na co powirdzialam, ze w kwestii krzesełka sie wtrąca. I ja naprawde duzo o nim czytałam, słyszałam od znajomych i to ja do jednej cholery bede ho w tym krzesełku karmić. Wiec to JA mam prawo wybrac dla SWOJEGO dziecka krzesełko.
Pomijam juz, ze non stop dopytuje o zlobek, a jak mowimy ze obok nas, to id razu a gdzie tam jesy itd. Wszystki, k** wszystlo musi wiedziec i SPRAWDZIĆ w internecie, bo przeciez co z tego ze my wybraliśmy, No nam polecają, ONA poczyta. Nie wiem, nie spełniła sie jako babcia u dzieci swojej corki i nie moze błysnąć, bo tamta śpi na kasie, to u nas probuje.
Moja mama dostała inf, ze dziekco idzie do zlobka (nie była zachwycona, ale no nie jej sprawa) dowiedziała sieC ze tu w okolicy i tyle. Nie pyta.
Na Boga ni przeciez i tak sie dowiedzą.... serio musi wiedziec to JUZ na etapie WYBORU? ;/
Jestem tak wściekła, ze nie macie pojecia.

Jeszcze maz ma urlop od 3 dni i odkąd jest w domu cały plan dnia jaki mamy z Kuba poszedł....
nagle Kuba nie umie sam zasypiać rano, zamiast spac godzine to śpi pol. No dramat. Jestem wykończona i wściekł.
Szczerze zazdroszczę wszystkim, ktore maja teściowe daleko. A najlepiej za graniva

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry