reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja tylko przycupne i odpisze napolce, reszta jutro.
Teraz mamy 4 ćwiczenia, każde po 2 powtórzenia (2x2 strony) i każde 30 sekund. Czyli w sumie 16 x30 sekund. Ale zaczynaliśmy od 20 sekund i jednego ćwiczenia ale była noworodkiem:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol a Artur nie odgryzie kawałka warzywa?
U mnie Miki to odgryza, wiec boje się mu dawać cokolwiek.

Narazie daje mu ciasteczka hipp raz na jakiś czas, ale to musze siedzieć i ostro pilnować, bo duże kawałki gryzie i kończy się to tak ze ja mu daje po malutkim kawałeczku

Dziewczyny macie może takie gryzaki siateczki czy sylikonowe na owoce?

Mój je dużo,więcej niż 5posilkow.
Wyczytałam gdzieś, że powinien mieć jeszcze 4 mleczne posiłki, wiec dołożyłam jako 6 posiłek mleko.

Napolka nie :) tzn tak tez ok, zeby poduszki omijał, ale np mozna jakas jedna wielka poduszke i na niej dziecko. Chodzi o to, ze na podłodze dziecko sie ślizga i moze sie przyzwyczaić do tego, ze ręce pracują, a nogi ciągnie za soba. A na poduszce zeby z niej zejść musi pracować całym soba. Chociaz Kuba np łapie mocno rączkami i sie podciąga [emoji23]
Albo kłaść go na materacu dmuchanym. Na poczatku lekko nadmuchanym. Potem coraz bardziej. Tak zeby pracować nad równowaga i zeby musiał sie ruszać cały :)

Mi włosy wypadają na malsa..... a Kuba dodatkowo mi je wyrywa. Takze super :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki Pola, jajecznica na parze to jest myśl, bo już myślałam żeby zblendować z zupą [emoji6]

Moja z ilościà mlecznych na razie zistaje jak wcześniej bo zjada 6-7 ale max 120 ml więc jakbym jej ucięła ilość to stanowczo za mało mleka by przyjmowała a w końcu do roku to podstawa.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napolka A no trochę mam dość męża ;) ale to chwilowe-mam nadzieję czasami mam wrażenie że dokłada ni roboty A przy trójce dzieci to mi przez to doby brakuje ;)
Włosy cały czas mi wypadają,chociaż odkąd podcielam to mam wrażenie że mniej. Fryzjerka stwierdziła że do 9 mc po porodzie tak może być.

Ja to ogółem gdzieś tam wyczytałam żeby takim maluszkom nie zastępować mleka jakimś deserkiem czy obiadkien.

A judith my też już mieliśmy jajo, ale nie mam go w rozpisce bo jeszcze taki maluch codziennie nie może jeść. Ale czasami przed nocnym karmieniem mogę mu podać :)
Napolka ja też mam problem z włosami, ciągle mi wypadają i leżą wszędzie. Ja ściskam i nic to nie pomogło, po prostu są krótsze i mniej się ciągną.

Aha Artur jeszcze zębów nie ma, nie odgryzl, ale jak zaczną mu się pojawiać zęby to będę dawać burak/marchewka których na pewno nie ugryzie.

Madzik ale rozszerzenie diety jest najpóźniej od pół roku. Więc chcąc nie chcac dajesz dziecku obiad, deser itd bo przecież takie dziecko coraz bardziej chce zwykle jedzenie a nie mleko. I dochodzi się do miejsca (1 roczek) że dziecko zaczyna więcej jeść obiadkow niż mleka. Kiedyś musi to przechodzić. Gwaltowanie tak się nie da:)

Napolka, byliśmy w egipcie już wcześniej, dlatego mąż chce jechać. Upału się nie boimy, bo planujemy jechać jakoś luty/marzec. Także powinno być znośnie :o Ale właśnie boję się że mały będzie miał problemy z żołądkiem... wystarczy że się wody opije w kąpieli i za przeproszeniem sraczka gwarantowana..

Kurcze, wy macie tak rozpisane jedzonko.. a my to tak spontanicznie. Cyc na żądanie plus dwa posiłki, warzywo czy tam mięsko albo kaszka. Zwykle po drzemce. Ale ustalonych godzin nie mamy. No i my blw, także on się na razie w ogóle nie najada, tylko bardziej smakuje. Jedzenie zawsze dostaje po cycu.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A judith my też już mieliśmy jajo, ale nie mam go w rozpisce bo jeszcze taki maluch codziennie nie może jeść. Ale czasami przed nocnym karmieniem mogę mu podać :)
Napolka ja też mam problem z włosami, ciągle mi wypadają i leżą wszędzie. Ja ściskam i nic to nie pomogło, po prostu są krótsze i mniej się ciągną.

Aha Artur jeszcze zębów nie ma, nie odgryzl, ale jak zaczną mu się pojawiać zęby to będę dawać burak/marchewka których na pewno nie ugryzie.

Madzik ale rozszerzenie diety jest najpóźniej od pół roku. Więc chcąc nie chcac dajesz dziecku obiad, deser itd bo przecież takie dziecko coraz bardziej chce zwykle jedzenie a nie mleko. I dochodzi się do miejsca (1 roczek) że dziecko zaczyna więcej jeść obiadkow niż mleka. Kiedyś musi to przechodzić. Gwaltowanie tak się nie da:)
Emol a masz jakas rozpiske z daniami?
Wg schematu zywienia niemowlat wc6 mies powinny byc 4 posilki mleczne. Od 7 mies 3 posilki mleczne

Tak już chyba kilka razy ja wklejalam.
My mamy butla z rana, z wieczora, w kaszce i właśnie Noe chciał mi jeść jednej butli więc musiałam pozmieniwc wszystko, obiadów ostatnio mniej je a woli dojść mlekiem. Więc robię mu jedzenie na obiad a jak widzę że mało zjadł (czy. Mniej niż połowę tego co zawsze) to robię mu 100 ml mleka. On sam decyduje. Jna jutro nie mam serka więc dostanie butelkę o 10.

reklama
1515705589-1af9a5d2bf4bd7d2-aaaaaa.jpeg
1515705595-ec08bef037d6ec98-aaaaaa.jpeg

Do góry