reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurczaki zaczynają się choroby, zdrówka dla wszystkich maluchów. Ja psikam baby cap spray woda morska. Wg mnie lepszy od fridy. Grześ się wkurza przy zwykłej higienie nosa to przy katarze będzie ciężko.
Kupiłam ubranko do chrztu, ale będę oddawać bo przesadzone z ociepleniem i mały rąk nie może zginąć. Ma skubaniec długi tułów i jak dobre na długość to za szerokie wszystko, rakawy za długie... Ech.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny na co fenistil ma pomagać w przeziębieniu? Moze głupie pyt, ale mi sie fenistil kojarzy tylko z ukąszeniami i ospa wietrzna [emoji23]

Aha ale ok z synem?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha, Pola zdrówka!

Aha nie mam żadnego sprawdzonego lekarza bo u nas w przychodni nie ma, ale.chyba jednak wizyta domową będzie bo będę spokojniejsza. A rodzinka niech mówi co chce że jestem nadgorkiwa mamuśka.
Aha będziesz odciagac katar też w nocy?
Nie mam pojęcia jak często trzeba u takiego maluszka.

Przez 5 miesięcy nie nosiłam Kubusia tyle co dzisiaj. Ale dzięki temu mało kaszlal bo mu nie splywalo. Po 19 właściwie nic nie odciagnelismy później trochę wykichal.

Aniek masowalam i trochę wylatuje ale oko mam wrażenie że gorzej, jakby to mu tam głębiej wpadło :(
Powiem z tym pokojem to jest dozownik z churtkami do dezynfekcji i jak weszliśmy to czuć było bakteriobójcze płyny. Usiadłam na kanapie i nakarmilam. :) a z tą glukoza! Też bym się bała.

Karuzela ja też usłyszałam od teściowej ze ona to go będzie na rękach nosić, bo od tego jest babcia, szkoda że czasami mój już się denerwuje w każdej pozycji tylko nie na rękach i chodzić. Ale ja twardo się trzymam i jak widzi że nic nie osiągnie to się uspokaja po ok 10 min. Ale kuzwa nie tak uczyłam i nie to mówiłam wszystkim. Kręgosłup boli i ręce od kłocka.

Ola w to przeciw zapalne jest, to są krople doustne.

Karuzela...u mnie disnemar i odciaganie katarkiem. Na noc nasivin. Dzis 4 noc i jest duzo.lepij. a i.zapomnialam . Jeszcze masc.majerankowa.

Ja tez sie zastanawiam co.z tym fenistilem.
A dziewczyny dzis trafilam.na blog mama pediatra. Duzo mozna sie tam naczytac.
Miedzy innymi jak wlaczyc.z katarem. Polecam zajrzec

Ja tak podczytuje Was po stronie ;)
Ola to lek przeciwhistaminowy czyli na katar :D

Aha jak uwazam ze nasivin nic nie pomaga, lepszy sudafed i otrivin. Nie pamietam od jakiego wieku można, ale jakby jakos strasznie go zawalilo to bym psiknela. Pod materac mozna wsadzic segregator zeby tak bardzo nie splywala wydzielina

Jenny już od jakiegoś czasu mam ją na Fb:)
U mnie maść majerankowa nie sprawdziła się, za słaba.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pola zdrówka dla Was dziewczyny.
Ja tam chyba nie byłam zazdrosna, też uważam że dzieci powinny mieć kontakt z dziadkami i nawet niech noszą jak chcą, ale nie pozwolę żeby ktoś mi mówił jak mam karmić, co kiedyś się robiło, podawało, jak ubierało itp. Nosz kuźwa! Każda matka niech sama decyduje jak wychowa, a inni muszą się do tego dostosować i liczyć z jej zdaniem.

Kasia właśnie to samo mam na myśli. Niech babcia rozpieszcza, ale musi się liczyć z moim zdaniem.
Nie zła ta twoja teściowa, obgadała cię za plecami. Trochę nie fajnie.
Moi teściowie mi tyłek obrabiali zanim jeszcze mnie zobaczyli, też się dowiedziałam i powiedziałam, że jak chcą coś na mój temat wiedzieć, to mają się mnie zapytać, a nie powielać bzdury. Od tamtej pory nic do mnie nie dotarło.

Karuzela body, rajstopy, cienki pajac polarowy, czapka i albo grubszy kocyk taki podwójny, albo w śpiworek. Jak jest mocny wiatr, to dokładam sweterk z grubszego polaru. Na mrozy dojdzie kombinezon.
Ja też jestem zmarzluch, ale pod tym przykryciem i pod budą tak chłodu nie czuć.
No i my też nie jesteśmy jakoś długo, max godzinę.
Rodziną się nie przejmuj, zdrowie bąbla najważniejsze.

Jenny mama lekarz mam od dawna na fb, fajna kobitka.

Chybra i właśnie tego też się boję. Bo wiadomo swojemu dziecku ufam, ale jest tyle zła, że nie potrafię się nie bać. Nawet jak wiem że najstarszy gdzieś idzie, to proszę żeby po powrocie sms napisał, żebym była spokona. A młody jest strasznie ufny do ludzi i rozgadany. Myślałam że to ja mam zjechane, ale widzę że większość rodziców swoje dzieci odprowadza i odbiera w klasie młodego, a nie mają daleko. Kiedyś taka nie byłam, ale były inne czasy, a teraz jest strach.

Dziewczyny dużo zdrówka dla Was i zagluconych maluchów .

Aha wszystko dobrze z twoim synem???

Ola W też się zastanwiałam nad tym fenistilem?

Emol trzeba dość mocno masować, kilka razy dziennie. To chyba dobrze jak schodzi niżej? Nie wiem jak tobie kazali, ale ja opuszkiem takie koliste ruchy w kąciku i ściągnięcie bokiem noska w dół właśnie w celu ściągnięcia/przesuwania w dół. To przepychanie jest nie miłe, próbuj jeszcze.

Wieczorem posprzątałam, ogarnęłam pranie, pomopowałam, odmroziłam na jutro bigos, bo jutro mamy szkołę i karate to wrócimy do domu po 18.30 .Znów cały dzień po za domem. Biedna ta moja Majcia...
Nie wiem co się dzieje, jestem ciągle strasznie głodna. Jak tak dalej pójdzie, to się do wiosny nie uniosę. Załamka!

reklama
Dziewczyny ze starszakiem ok , na guzie się skończyło [emoji6] dzięki ,a fenistil w kropelkach na katar, tak jak pisała Kasiulka. Ja mam zawsze w domu i starszakowi tez podaje w razie W.

Do góry