reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka kciuki za szczepienie!

Przybijam 5 ż niewyspaniem. Gdzie tam do wieczora.

U nas widzę bedaproblemy ż siusiakiem. Ledwo skończyliśmy maść a tu znowu zaczerwienienie:-/

reklama
Ola rampers to bodziak na krótki rękaw tylko siega do kolana. Chyba mówisz o pajacu. Wygląda jak śpiochy ale bez stóp.widać jaki szczupły jest Kubuś.

Aniek nie denerwuj się. Może jakoś mąż chwile zostanie a ty się wybierz na zakupy? Ojej a co to za plastelina? Kurczę na pewno bolało.

Karuzela ja również a dostaje tylko z Hipp. My mamy w południe taki 5-10 min płaczu i słychać jak pierdki idą i potem idzie spać. Na szczęście nie w nocy.
Mam nadzieję że zaraz dzieci wam przestaną płakać i się ustabilizuje.
A co się dzieje z siusiakiem? Mi mama powiedziała jak mój brat był mały to mu trochę przyroslo skóry i lekarz ją opieprzyl że co ona nie wie że trzeba siusiaka odciagac przy każdej kąpieli minimum. A tak to jeszcze dobrze w ciągu dnia. I ja od początku Arturowi w czasie kąpieli (bo mokro) naciągam i widzimy czy mu się tam coś zbiera czy nie.

Pumelova mój również wyciąga smoka i całe pięści aż się ksztusi i krzywi ale nadal ciumka. My wczoraj do spania założyliśmy rampersa z hm na 62 to jest na styk na długość a w pasie za luźne. Bardzo dziwna Maja tu rozmiarowke.

Maziajka powodzenia na szczepieniu. Właśnie z dziewczynkami trochę gorzej pod względem higieny. No każda faldke, wszystko trzeba sprawdzać.

Ostatnia edycja:
A ja bym powiedziała że z dziewczynami łatwiej:p

Emol odciagamy i czyścimy żeby się tam nic nie zbierało i przy kąpieli i w ciągu dnia. Nie wiem czy dobrze to opiszę ale przy cewce moczowej ta skórka jest czerwona wygląda to tak jakby się gdzieś zlepiala i na siłę byl a odrywana i jest taka żywo czerwona.

czesc Dziewczyny!:)
ja tez wiecznie niedospana, choc mloda przesypia niby cala noc:)
Maziajka jejciu, przestraszylas mnie tymi husteczkami ze moga tak posklejac, ja caly czas nimi myje, chyba musze sie na wode przerzucic.

Aniek ale mialas akcje z plastelina, wow!

Karuzela tez wydaje mi sie ze z dziewczynkami latwiej:)

Linoone super z tym basenem:)

malutka juz wstala, lece do niej:)

Ja też niewyspana od 3 do 6 przerwa w spaniu... nie wiem co mi jest to chyba stres przed chrzcinami... autko dziś zawozimy do salonu na wycenę i naprawę i pewnie z tydzień nie będę miała, ale na szczęście mam stare zapasowe... Jak nie jeździłam to spoko a teraz muszę ! Jeszcze taka pogoda ze rowerem nawet ciężko... A tu zakupy, odbiór tortu, fryzjer i jeszcze wizyta u gina zaplanowane.
Teściowa przejęła mała jak byłam pod prysznicem niech się młoda przyzwyczaja do niej... uspila ja choć byla pora karmienia...
Wstawiam właśnie rosół, przyda się rozgrzanie w taką pogodę...
Aniek ja mam kiece w której byłam w lutym na wieczorku, nie kupuję sobie bo szkoda mi kasy wolę młode ubrać...dlatego zależało mi na pokoju... podwine kiece i nakarmie jakoś a jest fajna bo ma osobno halke na cienkich naramkach :D wolę sobie fajny stanik kupić.
Plastelina tylko pod nadzorem dorosłych...moje załatwiły mi 2 koce dziadostwem a włosy to chyba musiałabym zgolic na łyso więc współczuję Ci kochana.

Zazdro że możecie czasem odespac w dzień ja niestety nie umiem zasnac albo czas goni wolę wieczorem się wcześniej położyć.
Ale wtedy to z moim się mijam :(

Ja też tylko na chusteczkach... latem super sprawdziły się waterwipes 2 paczki miałam, teraz kupuje tylko Pampers 6packi w promo. Muszę przejść na pieluchy rozm 4 bo młoda w nocy przesikuje!! Sika na potęgę a nie uśmiecha mi się co noc jej przebierać.

A propo jeszcze stroju na chrzciny to wolałam mężowi sprezentowac koszule, on wynosi do pracy a ja sukienek nie mam gdzie ubierać, chociaż lubię...

Czekajcie na Halloween, będą promocje :D

Maziajka powodzenia na szczepieniu.

Linoone my w piątek znowu basen, fajne te zajęcia ostatnio mąż z nią pływał teraz i ja mam być w wodzie ;)

Ja też niewyspana Iga spała z nami tylko tak się krecila że ja spałam w nogach i nogą oddzielalam męża od Igi żeby jej nie przygniutl i tyle z mojego spania :p

Pumelova myślę, że ona po prostu taka marudna jest taki jej urok ehh :(

Już po zakupach, obiad się robi, Iga śpi a ja mam chwilę na książkę a później pocwicze :) miałam sobie coś kupić no i kupiłam...skarpetki :p nic fajnego nie było ;)

Miłego dnia

Ja też nie wyspana:oo2: mimo że dzieci dobrze spały. L usypiałam na 3 razy i zeszło znowu 2 godz, ja nie wiem co On odwala, mam nadzieję, że niedługo mu przejdzie.

A ta kumela ur Tymona 3300g i 56 cm:laugh2: Fajnie, kolejny kumpel z rocznika L i w ogóle ich pierwsze dziecko więc napisała mi, że się go boi:-p Nie dziwię się, też tak miałam.

Pogoda do d, poćwiczyłam, napaliłam w kominku, ojciec zabrał mi auto na wymianę opon , jak mąż wróci to chyba się do sklepu przejdę.

reklama
Cześć:)
Widzę, że te nasze lipcowe dzieci zmówiły się żeby nam poutrudniać życie:)Moja non stop na mnie krzyczy,strzela fochy,nie chce się wieczorem usypiać,wczoraj i przedwczoraj był koszmar,spełniam jej wszystkie potrzeby a ta non stop warczy...
Jenny ja też zamierzam gotować dla małej, jedynie może jakieś deserki ze słoiczka biorę pod uwagę,ale to znacznie później.
Aniek współczuję przesiadywania z młodym nad zadaniami.To zajmuje dzieciom zdecydowanie za dużo czasu.Ja jestem ogólnie cięta na system edukacji w pl i jakby moja chodziła tam do szkoły to wojny bym robiła heh Mam nadzieję że jednak będzie chodziła tutaj.Jak byłam w wieku twojego syna też bardzo chciałam chodzić na karate,ale że miałam skrzywiony kręgosłup to mama mi zabroniła:( Ostatnio czytałam w Pierwszy rok życia dziecka że ciumkanie rączek jest jak najbardziej w porządku i że to cumla trzeba odzwyczajać po 3 miesiącu...hmmm
Pumelova ja też zawsze zdecydowanie wyrażam swoje zdanie tylko w przeciwieństwie do ciebie u mnie się obrażają;)
Chusteczek też używam Huggies Natural Care-sroka i mówi że mają dobry skład a tutaj na rynku z dobrym składem w dobrej cenie to tylko to_Oczywiście jest jeszcze mnóstwo innych chusteczek ze składem organicznym ale cena powala...miałam plan na początku stosować tylko wodę ale że ona była bardzo niecierpliwa to szybko szybko brałam chusteczkę no i tak już zostało...co do sromu to moim zdaniem jest ok,nic nie podklejane,dziurkę widać:)
My prezentów też nie oczekujemy ale jedna jak i druga babcia tylko ciuszki kupują.Na gwiazdkę jak się będą pytać co jej kupić to powiemy że drewniane krzesełko do karmienia,niech się złożą a głupot nie kupują:) albo niech kasę przeleja jej na konto.Bo nasza córka ma już konto w banku hehe i wpływają jej tam pieniążki,które królowa daje każdemu na dziecko do 18 roku życia.Co z nimi zrobi później to jej sprawa aczkolwiek mamy cichą nadzieję że przeznaczy je na naukę:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry