reklama
Jeszcze ja pisałam p podejrzeniu skazy.
Krde nie umiem rozpoznać kiedy on ma skok a koedy jest po
Ogolnie jest lepiejX chociaz dzis mało jadł i jest marudny. Śpiący, ale nie daje sie odłożyć. Ale widac, ze juz raczej go bie boli. Ew nie tak mocno.
Dzis idziemy do fizjo na kontrole. Zobaczymy co zaleci dalej.
Tymaniutek jak sytuacja?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Krde nie umiem rozpoznać kiedy on ma skok a koedy jest po
Ogolnie jest lepiejX chociaz dzis mało jadł i jest marudny. Śpiący, ale nie daje sie odłożyć. Ale widac, ze juz raczej go bie boli. Ew nie tak mocno.
Dzis idziemy do fizjo na kontrole. Zobaczymy co zaleci dalej.
Tymaniutek jak sytuacja?
No właśnie... nietolerancje laktozy juz ma [emoji48] pytanie czy dodatkowo nie ma skazy bialkowej. No wkurzające jest to, że nie ma jak inaczej tego sprawdzić tylko dietą... ech
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Aha zdrowka dla dzieciakow..
Pumelova tez 5.5 [emoji16]
Ja niestety na zakupy to tylko samochodem,a pod sklepem pakujemy sie do wozka ale juz sie przyzwyczailam i mi nie przeszkadza [emoji5]
My tez chcielismy drugie szybko ale przez CC musimy i tak zaczekac.
Moj Szymek tez robi kilka kup dziennie. Dobrze ze u Was tez tak jest bo juz sie zastanawialam czy to dobrze.
Pumelova tez 5.5 [emoji16]
Ja niestety na zakupy to tylko samochodem,a pod sklepem pakujemy sie do wozka ale juz sie przyzwyczailam i mi nie przeszkadza [emoji5]
My tez chcielismy drugie szybko ale przez CC musimy i tak zaczekac.
Moj Szymek tez robi kilka kup dziennie. Dobrze ze u Was tez tak jest bo juz sie zastanawialam czy to dobrze.
Mam pytania to Mam karmiących nutramigenem
1. Ile ml i ile razy dziennie (+ile Wasze dzieci waza?) ja na razie podaje 150z Kuba ważył ostatnio 5kg, wiec teraz pewnie 5 z kawałkiem
2. Czy robia 1 czy 2 kupy dziennie? A jak 2 to czy ta druga tez jest zielona? Bo u mnie czasem żółta.
Kolejna sprawa, ktora omówię z lekarzem w le wt. Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam, ze na pieluszce pasek sie barwi tylko na wysokości pupy i podejrzewałam, ze to "woda" z pupy. I wczoraj jak zmieniałam mu pieluchę po kupie to w trakcie sie spiął i zaczal dorabiać, wirc chciałam szybko zasłonić, zeby mie poleciało na mnie [emoji23] i wtedy zobaczyłam, ze z pupki leciała mu lekko zabarwiona na żółto wydzielina. Taka wodnista. W sumie woda, a nie sluz. I zastanawiam sie czy to powód do niepokoju.
Dzis miał niedawno tylko na pupie zabarwiony pasek, wiec wnioskuje, ze znowu cos takiego
1. Ile ml i ile razy dziennie (+ile Wasze dzieci waza?) ja na razie podaje 150z Kuba ważył ostatnio 5kg, wiec teraz pewnie 5 z kawałkiem
2. Czy robia 1 czy 2 kupy dziennie? A jak 2 to czy ta druga tez jest zielona? Bo u mnie czasem żółta.
Kolejna sprawa, ktora omówię z lekarzem w le wt. Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam, ze na pieluszce pasek sie barwi tylko na wysokości pupy i podejrzewałam, ze to "woda" z pupy. I wczoraj jak zmieniałam mu pieluchę po kupie to w trakcie sie spiął i zaczal dorabiać, wirc chciałam szybko zasłonić, zeby mie poleciało na mnie [emoji23] i wtedy zobaczyłam, ze z pupki leciała mu lekko zabarwiona na żółto wydzielina. Taka wodnista. W sumie woda, a nie sluz. I zastanawiam sie czy to powód do niepokoju.
Dzis miał niedawno tylko na pupie zabarwiony pasek, wiec wnioskuje, ze znowu cos takiego
bloomka
Zaangażowana w BB
Ola W na samym Nutramigenie Gabrysia była 6 dni. miała wtedy ok 5,100 i jadła 5 porcji na dobe 90-120 ml, czasem zjadła więcej czasem mniej. robiła wtedy jedną ale byczą zieloną półpłynną kupę.
po tych szesciu dniach zaczęłam wprowadzać pierś i od tamtej pory robi dwie kupki ale obie zielone czasem z żółtymi drobinkami. to że u Was jest druga żółta wydaje mi się być dobrym objawem.
Jeśli chodzi o tą wodę z pupy, jeżeli tak jak piszesz nie jest to śluz nie martwiłabym się tym chociaż oczywiście skonsultuj to z lekarzem. Moja Gabrysia przez ok 4 tygodnie miała biegunkę ze śluzem, wodą i krwią i lekarze mówili, że tego się nie leczy, należy tylko nawadniać organizm i podawać probiotyki i elektrolity. podejrzewam więc że lekarz tylko oceni czy dzieciaczek nie jest odwodniony i ewentualnie poleci częściej poić wodą bądź elektrolitami. ale jak robi do dwóch kupek dziennie to raczej nie ma takiej potrzeby.
po tych szesciu dniach zaczęłam wprowadzać pierś i od tamtej pory robi dwie kupki ale obie zielone czasem z żółtymi drobinkami. to że u Was jest druga żółta wydaje mi się być dobrym objawem.
Jeśli chodzi o tą wodę z pupy, jeżeli tak jak piszesz nie jest to śluz nie martwiłabym się tym chociaż oczywiście skonsultuj to z lekarzem. Moja Gabrysia przez ok 4 tygodnie miała biegunkę ze śluzem, wodą i krwią i lekarze mówili, że tego się nie leczy, należy tylko nawadniać organizm i podawać probiotyki i elektrolity. podejrzewam więc że lekarz tylko oceni czy dzieciaczek nie jest odwodniony i ewentualnie poleci częściej poić wodą bądź elektrolitami. ale jak robi do dwóch kupek dziennie to raczej nie ma takiej potrzeby.
Judith, Bab dzieki za info o meningo!ciocia mnie wczoraj troche postraszyla bo zalecila meningo i to jak najszybciej. Bo Maja chidzi do przedszkola i jest zwiekszone ryzyko zakażenia. Wiec się zastanawialam kiedy to mozna podawac...
Bab smacznej nalewki! Az mi się zachcialo...
Aim my po naszej "high need" coreczce zdecydowalismy sie dopiero po 4 latach. Choc realnie juz w drugim roku zycia byla na tyle juz ogarnieta ze mozna byloby myslec o drugim dziecku...
Kylesa mi pediatra powiedziala ze meningo lepiej zaszczepic juz tak po roku, zeby nie obciazac tak dzidziola szczepieniami w pierwszym roku zycia, a ewentualnie teraz zaszczepic starszaka, zeby przedszkolak czegos do domu nie przyniosl -moja Karolinka nie byla szczepiona na meningokoki.
Aim ja tez karmie mieszanie i nie przezywam juz tego tylko ciesze sie ze mala ma troszke mojego mleczka u nas ladnie spi, moze to zasluga sposobu w jaki ja karmie. Zawsze daje piers jedna i druga a na koniec mm, robie 90ml, wypija ile chce, jast zadowolona, w dzien je co ok 3h, wieczorem karmie ok 22 i wstaje ok 5 rano na nastepne karmienie. Nie spinam sie, nie odciagam nic laktatorem, nawet herbatek na laktacje juz nie pije, tylko faktycznie duzo staram sie pic. Jak raz odciagnelam z jednej piersi laktatorem zamiast karmienia, bylo 20 ml, odciagalam 10 min. Tylko wiadomo ze w ten sposob karmienia nie osiagnie sie 100%kp, ale szczesliwa i wyspana mame juz tak
Oczywiscie wyspana jezeli dziecko nie spi z glodu, a nie dlatego ze jest tzw high need baby.
Tymuniek caly czas trzymam kciuki za Twoj zabieg! Jestes juz po?
Aha jak dzieciaczki? Lepiej cos?
My po szczepieniu. Zaszczepilam Oliwie 6w1 i rota.chcialam to rozdzielic, ale maz zadzwonil do mnie po zaprowadzeniu starszej do przedszkola, ze tam juz armagedon, wszystkie dzieciaki kaszla, takze stwierdzilismy ze lepiej nie bedzie i trzeba od razu zaszczepic poki wszyscy zdrowi. Na razie spi.
Ostatnia edycja:
reklama