reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipcowe mamy 2017

Katja, mi z jednym mega ciezko, wiec podziwiam Cie za dwójkę ;)

Czy wasze dzieci tez trzymaja piąstki w buzi non stop? Ale serio-NON STOP?
Moj sie NICZYM nie interesuje... tylko piąstki... Ew prężenie na bąki... troche twarz moja czy męża, ale jakas zabawka? Obrazek kontrastowy? Nie...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Moja tylko jak jest głodna.Ale trzymanie piąstek w buzi uspokaja dziecko, może jest zestresowane a to mu pomaga Olu.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wiem, ze uspokaja, ale robi to nawet kiedy wydaje sie na maksa spokojny.

Judith tak. Chociaz odkąd sie pojawiły ręce w buzi, to czesto wypluwa smoczek

Te co szczepily platnymi -> szczepiliscie infarnix? Czy czym? :)

Dziękuję dziewczyny za rady, karmić będę, czuje się coraz gorzej a przy mojej super diecie nie mogę ani miodu ani cytryny ani malin. Extra.

Ola W dzieci są jeszcze dość mocno skupione na tym co się dzieje w ich brzuszkach, dopiero zaczynają obserwować co jest dookoła i skupiać na tym. Za dużo analizujesz ;-) moja czasem też się drze i nic nie pomaga i nie zwraca na mnie uwagi i patrzy czasem w przestrzeń itp itd - widocznie dzieci tak robia.
Ja wierzę w potęgę podświadomości i całe życie na tym jade. Zakładam że moje dziecko było jest i będzie w 100% zdrowe.

Emol jak wieczór bez meza? Ciekawe o której wroci;-)
Ja też prędzej uspie mloda. Wiem jak bujac. Ale nie dziwota jak spędzam z nią całe dnie:-)

Katja zastanawiałam się właśnie co tam. Trzymaj sie. Chyba jednak moje dziecko nie dało mi w kość jak tak czytam.. Bardzo Ci wspolczuje. Chusty probowalas?

Moja jak nie ma smoka to tez wciska piastki

Ola ja szczepilam hexacima bo taka była w przychodni.

A co do ciemieniuchy- wystarczyło dac mężowi szczotke i tak wyczesal że od południa nic się nie luszczy[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Moze i tak. Ale analizuje, bo widze,ze on sie meczy i po prostu serce mi pęka na przemian z zalem, ze wyglada to tak jak wyglada.
No i ogolnie mam wrazenie, ze był
W większym kontakcie jeszvze 2 tyg temu. Ale nie wiem, moze teraz sie skupia na tym, ze odkrył swoje piąstki, wiec ma w dypie obrazki itp

Moze i tak. Ale analizuje, bo widze,ze on sie meczy i po prostu serce mi pęka na przemian z zalem, ze wyglada to tak jak wyglada.
No i ogolnie mam wrazenie, ze był
W większym kontakcie jeszvze 2 tyg temu. Ale nie wiem, moze teraz sie skupia na tym, ze odkrył swoje piąstki, wiec ma w dypie obrazki itp

moja Agatka też ostatnio nie patrzy na książeczkę, odsuwa głowę. A wcześniej tak fajnie oglądała. Może jej się znudziła, z karuzela też tak bywa że parę dni jest zachwycona a potem parę dni płacze w łóżeczku. Myślę że tyle bodzcow ile nasze dzieci obecnie przetwarzają to za dużo na ich łepki i każdy sobie radzi jak moze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja szczepilam infanrixem hexa bo wcześniej byl engerix [emoji4]
Pediatra mi powiedziała ze nie ma potrzeby rozdzielac tego id pneumokokow. Jesteśmy druga dobre po szczepieniu i noc się nie dzieje. Mała nie ma zmian w zachowaniu ani stanu podgoraczkowego [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova spokojny wieczór. Położyłam Artura spać o 22:10 i właśnie ogarniam paznokcie na jutrzejsze chrztciny. To ma teraz tatuś żądanie pilnować ciemieniuchy.

Ola mój też piastki ssie. Daje smokA to wypluwa a piastki bierze do buzi. Nie ma czego analizować.

1504386086-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Pumelova - zdrówka! I brawo dla męża za efektowne wyczesanie ciemieniuchy [emoji122][emoji5]

Ola W - ja szczepilam pentaximem (5w1).

Emol - powodzenia jutro [emoji110]. I gdybym jutro tu nie zawitała, to już teraz (niecala godzinę przed północą) składam Ci życzenia urodzinowe [emoji512]: samych najlepszosci i sukcesów [emoji8].

Katja - duuuuużo sił i wytrwałości [emoji8]

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry