reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Katja, mi z jednym mega ciezko, wiec podziwiam Cie za dwójkę ;)

Czy wasze dzieci tez trzymaja piąstki w buzi non stop? Ale serio-NON STOP?
Moj sie NICZYM nie interesuje... tylko piąstki... Ew prężenie na bąki... troche twarz moja czy męża, ale jakas zabawka? Obrazek kontrastowy? Nie...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Moja tylko jak jest głodna.Ale trzymanie piąstek w buzi uspokaja dziecko, może jest zestresowane a to mu pomaga Olu.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wiem, ze uspokaja, ale robi to nawet kiedy wydaje sie na maksa spokojny.

Judith tak. Chociaz odkąd sie pojawiły ręce w buzi, to czesto wypluwa smoczek

Te co szczepily platnymi -> szczepiliscie infarnix? Czy czym? :)

Dziękuję dziewczyny za rady, karmić będę, czuje się coraz gorzej a przy mojej super diecie nie mogę ani miodu ani cytryny ani malin. Extra.

Ola W dzieci są jeszcze dość mocno skupione na tym co się dzieje w ich brzuszkach, dopiero zaczynają obserwować co jest dookoła i skupiać na tym. Za dużo analizujesz ;-) moja czasem też się drze i nic nie pomaga i nie zwraca na mnie uwagi i patrzy czasem w przestrzeń itp itd - widocznie dzieci tak robia.
Ja wierzę w potęgę podświadomości i całe życie na tym jade. Zakładam że moje dziecko było jest i będzie w 100% zdrowe.

Emol jak wieczór bez meza? Ciekawe o której wroci;-)
Ja też prędzej uspie mloda. Wiem jak bujac. Ale nie dziwota jak spędzam z nią całe dnie:-)

Katja zastanawiałam się właśnie co tam. Trzymaj sie. Chyba jednak moje dziecko nie dało mi w kość jak tak czytam.. Bardzo Ci wspolczuje. Chusty probowalas?

Moja jak nie ma smoka to tez wciska piastki

Ola ja szczepilam hexacima bo taka była w przychodni.

A co do ciemieniuchy- wystarczyło dac mężowi szczotke i tak wyczesal że od południa nic się nie luszczy[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Moze i tak. Ale analizuje, bo widze,ze on sie meczy i po prostu serce mi pęka na przemian z zalem, ze wyglada to tak jak wyglada.
No i ogolnie mam wrazenie, ze był
W większym kontakcie jeszvze 2 tyg temu. Ale nie wiem, moze teraz sie skupia na tym, ze odkrył swoje piąstki, wiec ma w dypie obrazki itp

Moze i tak. Ale analizuje, bo widze,ze on sie meczy i po prostu serce mi pęka na przemian z zalem, ze wyglada to tak jak wyglada.
No i ogolnie mam wrazenie, ze był
W większym kontakcie jeszvze 2 tyg temu. Ale nie wiem, moze teraz sie skupia na tym, ze odkrył swoje piąstki, wiec ma w dypie obrazki itp

moja Agatka też ostatnio nie patrzy na książeczkę, odsuwa głowę. A wcześniej tak fajnie oglądała. Może jej się znudziła, z karuzela też tak bywa że parę dni jest zachwycona a potem parę dni płacze w łóżeczku. Myślę że tyle bodzcow ile nasze dzieci obecnie przetwarzają to za dużo na ich łepki i każdy sobie radzi jak moze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja szczepilam infanrixem hexa bo wcześniej byl engerix [emoji4]
Pediatra mi powiedziała ze nie ma potrzeby rozdzielac tego id pneumokokow. Jesteśmy druga dobre po szczepieniu i noc się nie dzieje. Mała nie ma zmian w zachowaniu ani stanu podgoraczkowego [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova spokojny wieczór. Położyłam Artura spać o 22:10 i właśnie ogarniam paznokcie na jutrzejsze chrztciny. To ma teraz tatuś żądanie pilnować ciemieniuchy.

Ola mój też piastki ssie. Daje smokA to wypluwa a piastki bierze do buzi. Nie ma czego analizować.

1504386086-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Pumelova - zdrówka! I brawo dla męża za efektowne wyczesanie ciemieniuchy [emoji122][emoji5]

Ola W - ja szczepilam pentaximem (5w1).

Emol - powodzenia jutro [emoji110]. I gdybym jutro tu nie zawitała, to już teraz (niecala godzinę przed północą) składam Ci życzenia urodzinowe [emoji512]: samych najlepszosci i sukcesów [emoji8].

Katja - duuuuużo sił i wytrwałości [emoji8]

Ostatnia edycja:
Do góry