reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol u nad też ciemieniuchy brak a nic w tym temacie nie robimy nawet nie czeszemy bo włoski takie króciutkie i rzadkie póki co że nie ma co [emoji28] ale czochramy ręcznikiem jak to na sr mówili.
A ten durex... no wiesz, zapach jest bardzo ładny więc, co sobie będziesz żałować ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Pumelova jak po delegacji męża? Agatka tęskniła?
Maja narazie niema ciemieniuchy, dość mocno wyczesuję główkę po kąpieli.

Emol zastanawiałam się nad zgłoszeniem tego zaniedbania, ale chyba nie mam siły. Najważniejsze że mój organizm się obronił.
Piękna waga Arturka, kawał kawalera.
Emol nie wiem jak to jest z tym ubezpieczeniem, ale właśnie mnie też się umowa skończyła z dniem porodu. I mimo że macierzyński pobieram z ZUS to ubezpieczenie działało 30dni od porodu, teraz mąż musiał mnie zgłosić do ubezpieczenia u siebie.

Karuzela przy wyciąganiu szwu USG robił mi lekarz tam w klinice gdzie rodziłam, ten który robił cc, na kontroli mój gin i ostatnie wczoraj znów ten w klinice.
Zastanawiam się nad tymi tabsami anty, ty też masz inne niż dziewczyny, a podobno przy karmieniu można tylko cerazety i azalia?? Nie wiem , chyba się wstrzymam z kupnem moich.

Abed no zleciało te 7 tygodni, ale ja już też podziękuję i nie chcę wracać, szczególnie że w ostatnim tygodniu znów bóli porodowych doświadczałam.
No dałam małej po szczepieniu ten pedicetamol mimo że nie miała gorączki.

Chybra a w jakim miejscu malutki ma tą brodawkę? Może to lepiej że w uśpieniu usuwają? Rośnie Leonek jak na drożdżach, super!

Ola W trzymam kciuki za nowe mleczko.
Skoro pani doktor nic na kupki nie mówiła, to pewnie są w normie? Tata śpiewa dziwne piosenki?:-) :)dobre!
Maja tylko jak wymiotuje to taka fontanna z buzi i noska, vlewa tylko buzią.

Integral brawo! Jestem z Ciebie dumna! ❤
Nawet jak bym chciała tenteges to nie mogę, mój mąż jest załamany obrotem sprawy;)

Pola powinno być po połogu, a mój trwa kolejne 6 tygodni:baffled:

Kasia gratuluję nowego mieszkanka. Daleko masz do centrum/do sklepu?. Daj znać jakie to kropelki i jak działają?
Ja przy karmieniu jedną ręką trzymam małą, a drugą telefon:)

My dziś się cały dzień cycujemy, dosłownie. albo to jakiś skok, albo coś tam mam mało pokarmu? Znów mam całe brodawki "obgryzione" i chyba moje leki Majce nie pasują? Widać że brzuszek jej dokucza i strasznie śmierdzące kupki robi.
Ja dziś zdecydowanie mniej krwawię i boli też mniej, tak jak przy @
Cdn.

Emol No wlasnie ja jestem podobnego zdania, ale np pediatra nam ostatnio pow, ze w tych 5w1 podajemy jednorazowo przy okazji konserwanty, a im wiecej wkłuć tym wiecej konserwantów, bo mazda szczepionka je zawiera.

No i oczywiscie mam mętlik z tym. A najchetniej nie szczepilam wcale.

Aniek pomysł jednak o tym zgłoszeniu sprawy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aniek to idź do zusu to dadzą ci zaświadczenie ze na macierzyńskim masz ubezpieczenie zdrowotne do roku po porodzie. Bo u lekarza w systemie pokazuje tylko płacenie składek. A co do sprawy z zaniechaniem to bym zgłosiła

Ola w to ty musisz być pewna.

Wróciłam z panienskiego o 2 a wyjrchalam 00:10 tak krótko bo ja z grupą spotkałam się pod klubem a one od 18 razem. Ale jedna narzekala że słaba muzyka (klubowa a jaka ma być) i już po 30 min chciała do domu. Wiec trochę ja wstrzymalismy i po 1 wyszlysmy z klubu i wrocilysmy do mieszkania swiadkowej, bez tej narzekajacej łaski. Ale zepsuła humory wszystkim więc o 2 się zwinelysmy wszystkie.

A mi się tam muzyka podobała.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję za odp w sprawie szczepień:-)

My też walczymy DALEJ ż ta ciemieniucha. Dopóki jest delikatna i schodzi a nie jest żółta skorupa to nie panikuje chociaż nie wygląda to super. Stosujemy oliwke później wyczesuje a w kąpieli ziaja na ciemieniuche.

Aniek a skąd masz informację że tylko te dwa rodzaje tabletek można przy karmieniu? Mówiłam że karmię piersią więc chyba nie przepisano by mi czegoś złego? Chociaż już nic mnie nie zdziwi i najgorsze właśnie że później nie mamy siły zgłaszać takich rzeczy... jeśli masz dowody w postaci wydruków usg czy opisów że wszystko było ok to walcz, jeśli nie to rozumiem że ciężko ci będzie bo to jak walka z wiatrakami.... :-/

Czy Wasze dzieciaki spiac mają głowę ułożona cały czas na jedna stronę czy zmieniają?

Ostatnia edycja:
Ola bo nie wykazano różnicy pomiędzy nimi a jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać ;) ja osobiście przeżyje kłucie mojego dziecka a myślę że jemu to już bez różnicy jak go raz czy trzy dziubną.
Co do tych rtęci nie wiem jak jest naprawdę bo nie sprawdzałam ale słyszałam że na odwrót jak już :p jednak i tak myślę że jak młody zje raz tuńczyka kiedyś to więcej metali pochłonie niż mają te wszystkie szczepionki razem wzięte :D konserwanty to już w ogóle. Generalnie skoro nie ma różnicy to uznałam że kasę wole zatrzymać na coś innego a ilość kłuć dziecka mi jest obojętna.

Co do tabletek to przy kp można tylko jednoskładnikowe. Nie wiem ile na rynku jest ich rodzajów ale ma być jednoskładnikowa.

Moje dziecko miało tendencję do trzymania głowy tylko w jedną stronę ale mu to z mężem wyperswadowaliśmy. Podczas dnia zabawy na drugą stronę, jak zasnął to obracaliśmy mu głowę - i po tygodniu czy dwóch już problem minął. Wiadomo każdy człowiek nie jest symetryczny i woli któraś ze stron jednak taki maluch warto żeby rozwijał się w miarę symetrycznie.

Misia kotka poszła w melanż:-D co u weterynarza?

Ola W co mówił lekarz? Teraz będzie coraz lepiej, zobaczysz.

Ewella mówiąc szczerze to ja się nawet nie zastanawiałam czy Maja polubi chustę. Kupiłam " jakoś" ją związałam, nawet nie najgorzej i obie byłyśmy zachwycone:laugh2:

Kylesa ja też się stresuję jak mała mi gdzieś płacze. Ta małpka na spacerze jest super, a tylko wejdę do sklepu, odrazu płacz. Chyba nie chce żebym kasę wydawała.;)
Oby serduszko Szymcia okazało się 100% zdrowe❤

Pola gratuluję zdrowego podwozia!
Jak po wycieczce rowerowej?

Aga_km dziękuję, mam nadzieję że to już konic przygód.
Jeju jaka waga Kalinki! :laugh2:super.
Może uda ci się nacieszyć maleństwem jak trzecie planujecie?;)

Chybra wcierka Jantar i tabl.biotebal. do mycia włosów czarne mydło (to taki glut z ziołami)
Ale rospusta, tyle słodkości na raz , mniam!

Ewella Igunia dzielna dziewczynka, brawo.
Ja bym nie budziła, po szczepieniu słaba, to śpi.

Pumelova u nas podobnie 4850 w środę było.

Emol to faktycznie mama miała super wczasy, masakra!
Doczytałam że ty też nie szczepiłaś skojarzoną? Ufff to mi ulżyło.

Aim myślałam że tylko ja nie szczepiłam skojarzonymi i aż jakieś wyrzuty sumienia dostałam.

Karuzela no na piśmie nic nie mam. Doktor w klinice ma bo nawet te moje USG znalazł i pokazywał że nic tam nie było(jak bym się na tym znała)
Dzwoniłam do Krajowego Rejestru Osób Poszkodowanych. Tam udzielają bezpłatnych porad i pani mi powiedziała że mam zaczekać jak się to zakończy , to ona mi poradzi czy warto zgłaszać.
Ja kładę małą na boki to siłą rzeczy głowa na jeden bok, choć już na plecy się przekręca. Ale ja jej te boczki zmieniam.

Dziś ja jestem materacem dla Majeczki, może to jednak jakiś skok u nas?

Ostatnia edycja:
Aniek nie miej. U nas wszyscy pediatrzy mówili że nie ma różnicy a jeżeli jakiś lekarz sugeruje dać 5/6 w jednym to znaczy że ma z tego profity ;) lekarz ma przedstawić taką możliwość, przedstawić z grubsza różnice (że jego wkłucie zamiast 3) ale wybór dać rodzicom bez sugestii. Jeżeli coś sugeruje to znaczy że ma z tego coś.

Iga też obracala głowę w jedną stronę ale w dzień jak do niej mówiliśmy czy zabawki pokazywalismy to ż drugiej strony i teraz już widzę, że głowę obraca w dwie strony :)

Aniek no niestety Iga nie chce się w chustę zawiązać dlatego pisałam, że musi się przyzwyczaić ;) bo zaczynam wiązać a ona krzyczy pręży się i tym sposobem skończyć wtedy już nie da rady z nią ;)

reklama
Aniek trudno powiedzieć czy tęskniła bo nie było go tylko jeden wieczor, wrócił na kąpiel w środę:D
Może skok skoro Mają chce się tulić i ciągle na cycu:-) minie za parę dni i nauczy się czegoś nowego;-)
Życzę Ci żeby to krawienie juz minęło:*

Co do szczepień - ile osób tyle opinii, szczerze mówiąc nie podejmuje tematu;-)

Emol szkoda że tak krótko poimprezowalas, środek nocy- ja bym już padła:D

Karuzela u mnie młoda też preferuje jedna stronę przy spaniu ale w ciągu dnia w obie patrzy. Ale generalnie tak jak Aniek ja kładę zawsze na boku na zmiany (jakby miala ulac) i ona się potem przekręca.

Ewella ciekawe czy da się przekonac:D uparta dziewczyna;D

A mnie boli gardlo... jeśli się rozchoruje to mogę nadal karmić prawda? Wg internetów nawet powinnam żeby młoda dostawala przeciwciala.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry