reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola nie to nie podpaski tylko podklady takie jk dla dziecka do pzewijania np z rossmana, ale dla siebie biore lepsze grubsze i mocniejsze firmy seni. Tak samo biore je do szpitala dla siebie pod pupe

Pumelova wrzesien beznajdzieny termin. Ja rodzilam 16.09 ciezko zyc

reklama
Kasiulka moja Amelia jest z 16.09.
Paalinaa mówisz że 2,7 cm to krótka szyjka?zielona jestem w tym temacie.
Wczoraj miałam 3 razy tak mega bolace skurcze,w podbrzuszu jak na @,ale nocka na szczęście spokojna
Zaraz biorę syna pakuje do auta i jedziemy nad jezioro,jeszcze nie był będzie miał frajdę a dziś ostatni dzień upałów U nas,czekam wieczorem na mega burzę,
Córka dziś leci z dziadkami na wakacje do Egiptu,już wyjechali i mam niezłego nerwa.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia831 pewnie że są też śliczne majteczki ładnie skrojone które wyglądają tak jak trzeba a ja mam teraz takie zwykłe haha [emoji14]
Też nie wiem jak urodze, jak nie mam siły na nic:D

No to szacun za upaly:D!
Trzeba o tym pamiętać przy planowaniu ciąży:D

A te podkłady są spoko jak się na nich leży w upale? Coś gdzieś czytałam że nie przepuszczaja powietrza?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova nie lezalam na nich w upale... ale na pewno nie przepuszczaja powietrza bo sa folia podlozone. Mysle tez ze trafedii nie ma to raptem 2 -3 dni. I nie lezysz nieruchoma jak chora :D

Tea moj straszy syn tez na wakcjach z dziadkami tyle ze blizej bo na Wegrzech :) tesciowa zarzuca mnie filmiki i zdjeciami. Bawi sie ekstra

Hejoooo :)
Ja rodzilam syna we wrzesniu i bylo to o tyle dobre ze poprostu lipiec i sierpien sobie lezakowalam na dworku i w domu i nic nie musialam. A teraz trzeba bedzie w upaly ogarnac starszaka siebie i niemowle z odparzenimi i potowkami. Niewiem co lepsze... :)
Ja po wizycie, 34+1 , mala wazy 2200 okolo i na swoj wiek ma idealne proporcje brzusia i glowki. Lezy glowa w dol, szyjka dluga nie rozwiera sie, wody ilosc ok. Wiec wszystko super. Ciesze sie bo z synkiem w 34 zaczelo sie robic rozwarcie.
Ale upal. U nas sa ostrzezenia przed burza i nawalnica okolo godz 14.
Sciskam :)

Dzień dobry mamusie.
Aha wspolczuje, miałam kilka takich nocek i myślałam że się wykończę.
Inka ja wczoraj za ogrodzenie nie wychodziłam, tak grzało. Dziś planuje spacer do inposta ale chyba po zmroku :)
Linoone ja idę 36+4 bo później nie było miejsca. Chyba bym wolała tydzień później to bym wiedziała jak dzidziowa masa i czy jest szansa na SN.
Chybra gratulacje nocnikowych sukcesów, dobrze by było choć jedno bez pieluch-oszczędność by była spora. No ale często dzieci już odpieluszkowane wracają w pieluchy z zazdrości.
Paalinaa od jakiegoś czasu mam właśnie takie bóle pod łopatką. Jakby ktoś wkładał mi pod lopatke rozgrzany pogrzebacz. Tymuniek ja też pałam rożki.
Pumelova też ostatnio myślałam że następne dziecie robimy w czerwcu lub lipcu, żeby na koniec zimy wczesna wiosnę już było. I tak do tej pory było całkiem znośnie. Czasem przecież już od kwietnia są upały.
Wiecie ostatnio mnie naszło że przez całą ciążę nie miałam na sobie ani razu legginsów :)
No i uwaga, uwaga pojawiły się pierwsze rozstępy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia ja też już od porannego buziaka nie śpię tylko się przewracam, a wcześniej spałam jak zabita di 10-11
Dziś to śnił mi się poród, że urodziłam w łóżku takiego maluszka mini.
Chybra to u mnie te plamki, ale nikt nie wie skąd. Na pewno nie od słońca bo ja nie wychodzę żeby sobie plam nie narobić.
Sorry że post pod postem.
A jeszcze dodam że strasznie się boję tego ostatniego okresu. Niby najpierw czekałam byle do 12tygodnia. Później byle do momentu przezywalnosci wczesniaczkow, a teraz jest coraz gorzej. Boję się żeby poród odbył się bez komplikacji i żeby dzidź pojawił się bezpiecznie po tej stronie. Jejku chyba już tak będzie całe życie z tym strachem.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co, non stop ktoś tu jara trawkę, gdziekolwiek nie pójdę to czuję marihuanę..nigdy nie paliłam hehe ale jak tak powdycham to mam wrażenie, że mam więcej energi :D:D

Rozstępu nie mam ani jednego, nawet cellulit mi się nie robi a byłam kiedyś przekonana, że to będzie nieuniknione. Jak byłam w PL to moja przyjaciółka, która po 2 ciążach ma brzuszek pełen rozstępów rozkazała, żebym jej pokazała swój. Ale mówię jej, że z góry to ja nie widzę żebym miała, że może coś pod spodem jest . A ona zobaczywszy mój brzuszek aż się wkurzyła ( na żarty) i mówi, że tego lata to ja jeszcze bikini założę hehehe Po prostu nie mam tendencji aczkolwiek może się coś tam jeszcze pojawić. Akceptuję siebie i zachodząc w ciążę dopuszczałam różne wizje mojego ciała i raczej nie cierpiałabym z tego powodu gdybym te rozstępy miała...chyba :D:D

Misia ja też najbardziej obawiam się jakichś niespodziewanych komplikacji...

reklama
Witajcie

Ja dzis drugi I ostatni dzien egzaminow..nie jest tak zle jak sie nastawialam..no ale jeszcze wyniki ale to dopiero za 5tygodni..

Wczoraj bylo tak cieplo ze lecialo ze mnie ciurkiem..dobrze ze juz dzis upalow niema..
Ja syna urodzilam 23sierpnia takze tez cale lato sie meczylam..najgorzej jak jest parno i duchota..

Widze temat wod plodowych sie nawinął..Mi z synem wody odeszly a dopiero za 2 dni urodzilam..Chlusneło ze mnie I doslownie przy kazdym wstawaniu czy podnoszeniu sie bylam w moment mokra..uzywalam wtedy tych podpasek poporodowych..zuzylam cale duze opakowanie jeszcze przed porodem.. Wody (przynajmiej) moje niemialy zadnego koloru..Jedyne co to specyficzny lekko "rybi" zapach..Moja polozna wlasnie w ten sposob(po zapachu)sprawdzala czy to sa wody..Takze musialam wszystko zalane wodami..lacznie z podpaskami zostawiac jej by mogla to powachac I stwierdzic czy to sa wody.. Niepytajcie nawet jak sie z tym czolam..ale tak bylo...

Ja tez juz od dawna stringow nienosze..a kiedys tylko takie nosilam..Kiedy zaczelam pracowac w zimnym zrezygnowalam bo ciagle lapalam przeziebienia..
Uwazam tak jak Kasia jest mnustwo slicznych I fikusnych "pelnych" majteczek dlatego juz do stringow niewrocilam..Ale tyle rodzai co upodoban..takze dla kazdego cos innego.. ;)

Za pol godziny ostatni egzamin a pozniej ponad godzine jazdy po zatloczonych autostradach I w knocu wakacjee

Milego dnia wszystkim zycze

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry