reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Powodzenia na wizytach :)

Faceci tez sid juz przejmują i mogą być bardziej wybuchowi lub nadwrazliwi, choć wiadomo, że my też nerwów teraz na nich nie mamy..

Pakujemy się i zaraz jedziemy :)
Będzie padać ech.

reklama
Dzień dobry:)
Obudziło mnie słoneczko piękne.Nie życzę sobie aby przemienilo się w deszcz jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki......
Ja z moim nie kłócę się, nie da się z nim kłócić bo on wszystko na żarty bierze.Nawet jak coś nie jest po jego myśli to mi obwieści żartobliwym tonem: Kasia teraz wyrażę swoje niezadowolenie i np rabnie w coś albo kopnie hehe Obydwoje jesteśmy po 10 letnich związkach, które dużo nas nauczyły:)Nie chcemy popełniać tych samych błędów:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Inka oczywiście też bym wolała ale przez 2 lata lepiej jeśli wynajmować będziemy w Warszawie niż brać kredyt na mieszkanie (na pewno nie stać nas na te warszawskie ceny) i dojeżdżać do pracy 50 km.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie po krótkiej przerwie [emoji4]

Wczoraj urzadzalam urodzinki J (prawidłowo będzie je obchodzić we wtorek), ale generalnie miałam 3 dni wycięte z życiorysu.
Imprezka bardzo udana, skwar przeżyty, a teraz delektuje się odpoczynkiem leżąc w łóżku [emoji1]

Naprodukowalyscie sporo postów, więc dajcie mi trochę czasu na ogarnięcie się i poodnosze się do poruszanych tematów [emoji6].

Lilith - mam nadzieję, że chmury przejdą bokiem! Udanej zabawy!!!

Inka - rumianek? Mhmm.. Może i ja sobie zaparze . Po tych kilkudniowych upalach moje nogi przeżyły gehenne.

Emol, Ola - powodzenia na wizytach [emoji110] [emoji110]

Dzięki za kciuki!

No wiec wazy 2kg :)

Ogolnie jest o ok tydzien starszy wg pomiarów niz z miesiączki.
Główka nadal 2tyg wieksza od reszty. Ale z 2 str rośnie cały czas równomiernie- taki plus.

Natomiast kość udowa jest jakby krótsza i 3 tygodnie...

Generalnie lekarz dosc spokojna, nie wiem czy mi nie mowi czy nie widzi powodów do zmartwień.

Mam zeobic posiew na mocz, a poki co zurawit.
No i oczywiscie infekcja grzybicza... :/
Szyjka zamknięta, mały ułożony glowkowo. Takze chyba nie jest zle

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, a powiedzcie mi którym wyliczeniem tygodnia ciazy sie poslugujecie u lekarza, w srod znajomych ? Od usg tego wiecie co w 11-14 tyg mam inny tydzien a wg liczenia tygodni od miesiaczki inny../

Hello, dzień dobry w te piękna sobotę.
Melduje że imprezka udana tylko knajpa dobijajaca tyle gatunków piwa że głowa mała. Do tego znajomi albo właśnie wrócili albo zaraz jadą gdzieś, np chiny, Korea, usa, Meksyk, Czarnogóra. No jednak praca naukowa ma jeden zajebisty plus -konferencje. I pojeczalam znajomym że jestem blada jak nigdy a moje koleżanki są jeszcze bielsze. Hehe widać kto z labu nie wychodzi :)
Do tego stopy mi spuchly i dłonie, więc łączę się w bólu i parze właśnie pokrzywke. No i jakieś takie okresowe pobolewanie się włączyło i coś w kroku ciągnie. Dziś jak co sobotę sprzątanie i prasowanie tylko postaram się oszczędnie podejść do tematu.
Co do mamy, to moja powiedziała, że weźmie wolne jak urodzę i powiem szczerze , że nie uśmiecha mi się to , ale nie wiem jak jej powiedzieć żeby nie było jej przykro. Ma jednak mało urlopu to powiem żeby sobie lepiej na wyjazd zostawiła we wrześniu.
Miłej soboty, udanych wizyt.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja - termin z OM jest terminem umownym do terminu z 1 prenatalnego, wówczas na usg dzięki pomiarom można dokładniej oszacować wiek ciąży. U mnie np.z om jest 8.07. natomiast z usg już był 3.07.
U mnie wyszła malutka różnica. Także będzie co będzie [emoji6] Posługuje się nadal terminem z OM mając dodatkowo na uwadze 2 tyg naprzód i 2 tyg w tył [emoji5]

Misia - ja też dzisiaj odpoczywająca [emoji3].

Katja niestety raczej Ci nie pomogę bo z om wychodzi mi termin na 7.07.17 a z usg pierwszego 13.07 a z drugiego i nastepnych 8.07 wiec brak różnicy w terminie. Posługuje się z usg bo jest bardziej miarodajne co do wieku dzidziusia. ;)

A my dzisiaj trochę posprzatalismy, umylam łazienkę , kuchnię i kurze zgarnelam z pokoju. A jutro odkurze na świeżo, bo teściowa o 16 przyjeżdża "zobaczyć jak mieszkamy"
Zaraz się pomaluje i pojadę do tego lekarza a jak wrócę robię galaretki z brzoskwiniami. I czekam na męża, pracoholika.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol mój dzisiaj też w pracy, tak dwie sb w miesiącu sobie dodatkowo idzie.
Co do wieku ciąży to polskie usg pokazało 8-10 lipiec, tutaj w Uk 15 lipiec a wg om to juz nawet nie pamiętam jak to wyszło hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry